Chiria pentru spaţiile rezidenţiale a scăzut cu 5-30%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 24 noiembrie 2008

Preţurile de închiriere a imobilelor rezidenţiale au înregistrat o scădere cuprinsă între 5 şi 30%, în funcţie de locaţie şi calitatea finisajelor, potrivit informaţiilor furnizate de oficialii companiei de consultanţă imobiliară .

Bogdan Bărbulescu, real estate broker în departamentul Residential Rental & Relocation din cadrul < Regatta >, declară: . În opinia oficialilor de la < Regatta >, aceste scăderi de preţuri anunţă începutul maturizării pieţei de profil.

Numărul ridicat de oferte din domeniu, departajarea şi corectarea preţurilor în cazul locuinţelor supraevaluate sunt semne ale maturizării acestui segment de piaţă, care va conduce la o evidentă a preţurilor în primul semestru al anului 2009, sunt de părere oficialii de la < Regatta >. Aceştia subliniază că un factor important care îşi va pune amprenta asupra preţului de închiriere va fi şi situaţia economică mondială din prezent.

Piaţa închirierilor de spaţii rezidenţiale s-a conturat începând cu anii "90, momentul de dezvoltare alertă fiind anul 2001, când a luat amploare şi piaţa construcţiilor, potrivit celor de la "Regatta >, care arată că anul 2007 a fost momentul de vârf al ascensiunii pieţei de închirieri rezidenţiale şi relocări.

Conform < Regatta >, apariţia unor noi clădiri, construite modern, care includ facilităţi, precum locuri de parcare în subteran, a încurajat dezvoltarea segmentului de închirieri rezidenţiale, care a cunoscut o ascensiune dinamică pe măsură ce nivelul investiţiilor în Româ­nia a crescut, formându-se un segment compact de expaţi.

Zonele cele mai căutate: Dorobanţi - Primăverii, Floreasca, Băneasa - Iancu Nicolae

În prezent, zonele cele mai căutate pentru închirieri de spaţii rezidenţiale au rămas Dorobanţi - Primăverii (zonă aflată în apropierea marilor parcuri din capitală), Floreasca (care asigură accesul rapind către centru şi aeroport), recunoscută pentru numărul mare de apartamente moderne, ne-au declarat reprezentanţii < Regata >, care au menţionat şi zona Băneasa - Iancu Nicolae, relativ nouă.

Preţurile de închiriere a spaţiilor rezidenţiale diferă în funcţie de calitatea şi locaţia imobilelor, dar mai ales de împrejurimi, priveliştea oferită, accesul la spaţii verzi.

În acest sector al pieţei de închirieri, 90% sunt clienţi expaţi, conform declaraţiilor oficialilor "Regatta", dintre care 80% sunt angajaţi ai unor mari companii internaţionale, care îşi pot permite să închirieze o astfel de proprietate cu un grad de confort peste medie.

Bogdan Bărbulescu afirmă : .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb