Christian Tour cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Animawings, de la Aegean Airlines

Emilia Olescu
Companii / 14 februarie

Cristian Pandel: "Am pornit acest proiect în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească".

Cristian Pandel: "Am pornit acest proiect în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească".

Valoarea tranzacţiei este de ordinul milioanelor de euro

Animawings va aduce aeronave Airbus A220-300 în premieră în ţara noastră

Citiţi mai multe detalii despre tranzacţia dintre Christian Tour şi Aegean Airlines, dar şi despre restul afacerii Memento Group şi despre piaţa turistică, în general, în suplimentul Voyajor, editat de ziarul BURSA, care va fi lansat mâine, în cadrul Târgului de Turism de la Romexpo.

Chistian Tour cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Animawings de la grupul grec Aegean Airlines, în urma acestei tranzacţii turoperatorul roman deţinând în totalitate compania aeriană, conform unui comunicat de presă transmis Redacţiei.

Christian Tour a primit undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia pachetului de 51% în compania Animawings Aviation S.A. Astfel, compania aeriană devine 100% românească, fiind deţinută în totalitate de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding S.A..

Cristian Pandel, fondatorul Christian Tour Holding SA, a declarat: "Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis - acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa".

Dacă la început Animawings era doar un proiect, acum, la cumpărare, este o companie care operează în România de aproape cinci ani, cu sute de mii de pasageri care au călătorit în destinaţiile de vacanţă preferate şi au fost foarte mulţumiţi de serviciile de calitate oferite la bordul aeronavelor, a mai spus Cristian Pandel: "AnimaWings, astăzi, este o companie cu infrastructură, cu o echipă sufletistă de profesionişti, cu angajaţi devotaţi, sisteme, proceduri şi protocoale de siguranţă la un standard excepţional. Evident că acest lucru a presupus şi presupune în continuare şi runde foarte mari de investiţii, de care suntem conştienţi, însă suntem foarte motivaţi să continuăm istoria Animawings în variantă 100% românească. Ne-am bucura ca şi comunitatea de business din România să vadă cât de important este să demonstrezi performanţele unei companii româneşti care atinge standarde internaţionale de excelenţă".

Valoarea tranzacţiei prin care Christian Tour Holding S.A. a cumpărat pachetul majoritar de la Aegean Airlines este de ordinul milioanelor de euro. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste opt luni de zile, a completat omul de afaceri.

Marius Pandel, acţionar AnimaWings, a adăugat: "Obiectivul nostru, acum, este ca Animawings să devină în perioada imediată compania aeriană preferată a românilor şi să ţinem cât mai sus standardele aviaţiei româneşti, având o filosofie de business centrată pe pasageri, pe clienţi. Investiţiile vor continua, pentru că avem planuri mari: 12 aeronave noi în flotă, în următorii tre ani, Airbus A220 şi Airbus 320-200 NEO. Aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului în piaţă, cu nişte caracteristici şi performanţe unice. În România nu mai există această aeronavă de ultimă generaţie, ceea ce reprezintă o premieră pentru partenerii noştri de la Airbus, însă la nivel mondial este în flota unor companii mari, precum Air France, AirBaltic, SWISS, Delta Airlines, ITA Airways, Egipt Air sau Air Canada. Airbus 220-300 este o aeronavă foarte fiabilă, care se pretează trendului actual, fiind potrivită atât segmentului de business, cât şi pasagerilor care zboară în destinaţii de vacanţă, alături de familie sau cei dragi. Configuraţia unică, dincolo de design-ul convenţional, cu scaune generoase, echipate cu o gamă variată de opţiuni de divertisment la bord - vom avea wifi on board, culoare spaţioase şi ferestrele luminoase ce conferă o ambianţă radiantă la bord - întruchipează pe deplin angajamentul Animawings faţă de excelenţa în aviaţie. Vom pune accentul pe calitatea serviciilor la bordul aeronavelor şi în aeroport şi pe oferirea unei experienţe complete pasagerilor Animawings".

Modelul A220 are 140/149 de locuri, 12 scaune de business rabatabile, cu un spaţiu între scaune net superior altor modele din piaţă şi cinci locuri pe fiecare rând. Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţină poluare şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii. În prezent, Animawings operează tipul de aeronavă Airbus A320-200. Începând din vara lui 2024, vor ajunge şi primele două aeronave Airbus 220-300, achiziţionate în leasing operaţional, conform comunicatului Christian Tour.

Aeronavele Airbus A320NEO vor fi alocate pentru destinaţiile unde este nevoie de capacitate sporită. Animawings operează zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, dar şi din nouă alte oraşe din ţară.

Programul de operare pentru zborurile din 2024 urmează să fie publicat pe site-ul www.animawings.com pe 24 martie, având în vedere că, până atunci, se definitivează lista destinaţiilor noi cee urmează să fie operate atât naţional, cât şi internaţional. Animawings va opera, în acest an, zboruri către destinaţiile de vacanţă acoperite de Christian Tour şi tour operatorii din România, cât şi zboruri regulate către marile oraşe europene.

Marius Pandel a conchis: "Ne dorim ca Animawings să fie un proiect românesc bazat pe calitate, o companie apreciată pentru felul special în care se simt pasagerii încă de dinainte să păşească la bordul aeronavelor noastre şi până coboară la destinaţie, cu zâmbetul pe buze. Cu aeronavele pe care le vom opera, nu vom fi un low cost ca model de business, ci o companie care oferă experienţe de zbor, de călătorie, poziţionate corect în range-ul de preţ versus calitate oferită, cu rute diverse către destinaţii de business şi leisure".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Remarcabil!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb