CHRISTIAN TOUR: Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 13 august 2019

Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

Cazările pe Litoral, mai ieftine cu până la 50%, după 18 august

Mijlocul lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox şi, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată pe litoralul românesc. Potrivit datelor Christian Tour, în acest an, unităţile de cazare clasificate din staţiunile româneşti de la Marea Neagră au un grad de ocupare de aproape 100%.

Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour, a declarat: "Este deja o tradiţie - data de 15 august îi găseşte pe români la mare, iar faptul că această zi e liberă contribuie la creşterea de la un an la altul a numărului celor care se îndreaptă spre litoralul româ-nesc. Un alt motiv îl reprezintă evenimentele organizate la malul mării de Ziua Marinei, sărbătorită tot pe 15 august".

Potrivit reprezentantului Christian Tour, sejururile la mare pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt rezervate chiar înainte de minivacanţa de Rusalii, adică cu aproape trei luni înainte.

În ceea ce priveşte tarifele, un pachet de 4 nopţi all inclusive la un hotel de 3 stele în Mamaia costă în această perioadă 2.900 de lei/camera, în vreme ce în Saturn un pachet în aceleaşi condiţii - all inclusive, patru nopţi de cazare, hotel de 3 stele - costă 2.500 de lei/camera. Pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt şi turişti care au plătit 12.000 de lei pentru patru nopţi de cazare în apartament, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele din staţiunea Mamaia, potrivit datelor touroperatorului.

Loredana Stanciu a adăugat: "Ca perioadă, minivacanţa de Sfânta Maria reprezintă un prag tarifar pe litoralul românesc, pentru că imediat după weekendul prelungit 15-18 august, hotelierii de la mare taie din preţuri. Reducerile încep de la 6% şi ajung chiar la 50% din preţul cerut în vârf de sezon".

Astfel, potrivit Christian Tour, în staţiunea Mamaia, Hotelul Bavaria Blu de 4 stele aplică reduceri de 25% începând cu 23 august, iar Hotelul Malibu, tot de 4 stele, se ieftineşte cu 15% după 18 august. În sudul litoralului, la Mangalia, cazarea la Hotelul Paradiso, all inclusive, de 3 stele, este mai ieftină cu 10% din 16 august, în vreme ce la hotelul Mioriţa din Neptun, turiştii plătesc cu 20% mai puţin din 22 august. În Venus, la hotelul Ammon de 3 stele, preţurile scad cu 50% după minivacanţa de Sfânta Maria.

În plus, turiştii care vor să se cazeze la tarife şi mai mici se pot înscrie în programul "Litoralul pentru toţi" care începe la 1 septembrie şi vine cu preţuri cu 150% mai mici decât tarifele standard din vârf de sezon. De exemplu, în Mamaia, un pachet pentru două persoane începe de la 500 lei, camera dublă, fără mic dejun.

"Aproape jumătate dintre românii care profită de tarifele din programul «Litoralul pentru toţi» sunt la a doua vacanţă la Marea Neagră din an", a menţionat reprezentantul Christian Tour.

După minivacanţa de Sfânta Maria, şi cazarea la munte, precum şi în unităţile din staţiunile balneare, se ieftineşte. În aceste zone, hotelierii au pregătit deja pachetele de Crăciun şi Revelion.

Agenţia Christian Tour a avut, în 2018, vânzări de 85 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb