CHRISTIAN TOUR: Peste jumătate din vacanţele la plajă se cumpără în ianuarie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 31 ianuarie 2019

Peste jumătate din vacanţele la plajă se cumpără în ianuarie

Agenţia raportează vânzări cu 62% mai mari în ianuarie 2019 faţă de aceeaşi lună a anului trecut

În luna ianuarie sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival, începutul anului fiind una dintre perioadele preferate de români pentru a-şi rezerva sejurul estival într-o staţiune de litoral din ţară şi străinătate, potrivit agenţiei de turism Christian Tour.

Datele transmise arată că destinaţiile cele mai căutate în această perioa­dă sunt insulele greceşti, Anta­lya (Turcia), staţiunile egiptene Hurghada şi Sharm-el-Sheikh, dar şi Tunisia, cea mai nouă destinaţie de vară din portofoliul companiei. De asemenea, cererea pentru vacanţe în România s-a triplat în luna ianuarie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raluca Hatmanu, directorul de marketing al Christian Tour, a precizat: "Vremea este un factor decisiv pentru alegerea vacanţei. Astfel, dacă în miezul verii, o zi toridă îi determină pe cei care nu şi-au rezervat vacanţa să intre pe site-ul agenţiei sau să meargă în sedii şi să caute ofertele last minute, în ianuarie, mai ales în zilele mohorâte, cu temperaturi scăzute, românii îşi fac planuri pentru vacanţa de vară. Până la urmă, gândul la o zi de relaxare pe şezlong, la mare, este cel mai bun antidepresiv. Chiar şi în prima zi a anului, pe 1 ianuarie, am avut turişti care şi-au cumpărat vacanţe în Turcia şi Egipt".

În cifre, Christian Tour raportează vânzări cu 62% mai mari în ianuarie 2019 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar costul mediu al unei vacanţe pentru o familie în această perioadă este de 900 de euro. În ceea ce priveşte destinaţiile alese pentru vacanţa de vară, Grecia îşi menţine poziţia privilegiată în preferinţele româ­nilor, fiind urmată de Turcia şi Egipt, arată datele companiei. Topul 5 al celor mai solicitate destinaţii este completat de Tunisia şi Spania.

De asemenea, şi ţara noastră se numără printre cele mai căutate destinaţii pentru vara anului 2019, turiştii dorind să profite de reducerile Early Booking la pachetele pe litoral. Astfel, cererea pentru vacanţe în destinaţii interne s-a triplat în luna ianuarie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour, a declarat: "Pe lângă destinaţiile de pe litoralul autohton, avem foarte multe solicitări pe zona balneară, staţiunea cea mai căutată fiind Băile Felix. De asemenea, familiile cu copii vor să profite de vacanţa elevilor din prima săptămână a lunii februarie şi au optat pentru destinaţiile interne în care pot practica sporturi de iarnă. Staţiunile româneşti sunt căutate şi pentru minivacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor, cu atât mai mult cu cât multe unităţi de cazare au pregătit oferte speciale pentru această sărbătoare. Important de menţionat este şi faptul că românii caută deja variante de cazare pentru Paşte şi se orientează către staţiunile de pe Valea Prahovei, zona Ma­ramureşului, precum şi Bucovina".

În plus, aproximativ 45% din cei care şi-au cumpărat vacanţe în România la începutul anului s-au prezentat în agenţiile Christian Tour cu tichete de vacanţă.

Christian Tour, companie fondată şi condusă de Cristian Pandel, activează din anul 1997 pe piaţa vacanţelor. Touroperatorul deţine 40 de agenţii proprii în ţara noastră şi este prezent şi peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro. La finalul anului 2018 compania a încheiat o poliţă de asigurare în valoare de 3 milioane de euro pentru protejarea clienţilor săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb