CHRISTIAN TOUR: Turcia, Grecia şi Egipt - destinaţiile preferate de turiştii români

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 noiembrie 2019

Turcia, Grecia şi Egipt - destinaţiile preferate de turiştii români

Comportamentul turistului român s-a schimbat substanţial, în ultima perioadă, astfel că, dacă în urmă cu câţiva ani cei care vizitau ediţia de toamnă a Târgului de Turism căutau îndeosebi pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă, la ediţia de anul acesta cei mai mulţi au achiziţionat vacanţe pentru vara viitoare, arată un comunicat transmis de Christian Tour. Acesta precizează că primele trei poziţii în clasamentul destinaţiilor preferate de cei care şi-au rezervat o vacanţă pe durata celor patru zile ale târgului sunt ocupate de Turcia (Antalya), Grecia şi Egipt.

"Ofertele Early Booking şi discounturile speciale de Black Friday i-au atras pe români la standul Christian Tour de la Târgul de Turism, precum şi în sediile agenţiei din întreaga ţară, unde au fost disponibile aceleaşi reduceri ca la Romexpo. În cele patru zile ale Târgului, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 14-17 noiembrie, peste 9.000 de persoane şi-au rezervat vacanţe din oferta turoperatorului, valoarea totală a rezervărilor făcute depăşind patru milioane de euro", au declarat reprezentanţii agenţiei.

Topul destinaţiilor externe alese de cei care au cumpărat vacanţe de la Christian Tour este condus de Turcia, în special Antalya, urmată de Grecia, Egipt, Bulgaria, Tunisia şi Spania, destinaţii către care (cu excepţia Bulgariei) agenţia va opera zboruri charter în sezonul estival 2020 de pe principalele aeroporturi din ţară.

Pe lângă sejururile de tip sun&beach, românii au cumpărat, în cele patru zile, şi circuite culturale, foarte solicitate fiind cele în Israel, Italia, Spania, Ţările Nordice, Turcia şi Egipt. De asemenea, cererea pentru circuite în destinaţii exotice a fost în creştere.

"Pe durata târgului, au fost rezervate vacanţe în Etiopia, Mongolia, Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, Tanzania, Uzbekistan, Vietnam, Costa Rica, India şi China. De altfel, cel mai scump pachet vândut la Târgul de Turism a fost un circuit de 11 nopţi pe Coasta de Vest a SUA, pentru care s-au plătit aproape 15.000 de euro", reiese din bilanţul Christian Tour.

Tendinţa de a cumpăra din timp vacanţa de vară s-a manifestat şi în cazul celor care s-au hotărât să-şi petreacă concediul din 2020 pe litoralul românesc, pachetele în staţiunile de la Marea Neagră fiind cele mai căutate pe durata târgului, unde turiştii au putut să le achiziţioneze inclusiv cu tichete de vacanţă. Topul destinaţiilor interne căutate la târg este completat de staţiunile balneare, în special Băile Felix, şi de staţiunile montane, solicitate mai ales pentru Revelion.

În ceea ce priveşte profilul turistului care a optat pentru pachetele de mai sus, acesta a fost reprezentat de familii cu copii, interesate mai ales de sejururi pentru vara viitoare, cât şi seniori al căror interes a fost mai ridicat pentru circuite culturale cu autocarul sau avionul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb