Christine Lagarde (BCE) îi îndeamnă pe europeni să fie "umăr la umăr"

C.B.
Miscellanea / 9 aprilie 2020

Christine Lagarde

Christine Lagarde

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a îndemnat statele europene, într-un articol de opinie publicat miercuri, să fie "umăr la umăr" pentru a răspunde crizei noului coronavirus cu măsuri bugetare, într-un moment în care se confruntă cu probleme în a ajunge la o înţelegere, notează AFP.

"Componenta bugetară ca răspuns la această criză este vital să fie suficient de puternică în întreaga zonă euro. Guvernele trebuie să fie umăr la umăr pentru a desfăşura ansamblul politicilor optime în faţa unui şoc comun de care nimeni nu este responsabil", a scris Christine Lagarde într-un articol publicat pe site-ul cotidianul francez Le Monde.

Aceste afirmaţii au fost făcute exact în ziua reuniunii maraton a statelor membre ale UE pentru a găsi un răspuns economic comun în faţa coronavirusului, reuniune care s-a încheiat cu un eşec. Olanda în special a refuzat să cedeze la cerinţele unor ţări din sudul continentului ca Italia.

"Dacă nu se refac toate ţările, celelalte vor avea de suferit. Arătându-ne solidari, ne servim de fapt propriile interese", a ţinut să sublinieze Christine Lagarde.

"O aliniere totală a politicilor bugetare şi monetare şi egalitatea de tratament în faţa coronaviruslui sunt cel mai bun mijloc de a ne proteja capacitatea de producţie şi locurile de muncă, pentru a regăsi o rată a creşterii şi inflaţiei sustenabilă atunci când pandemia va lua sfârşit", a mai afirmat preşedinta Băncii Centrale Europene.

Membrii Eurogrupului, instanţa care îi reuneşte pe miniştrii de finanţe din zona euro, urmează să discute din nou prin videoconferinţă joi spre seară.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Pastrati si limita de 1,5 sau 2 sau cati metri vreti voi ca la bancomat :))

    În timp ce asasinii economici ai planetei își pun in aplicare planul, și lumea e constrânsă militar sa stea în izolare, mii de sclavi se calca in picioare pe aeroportul din Cluj sa plece la munca in Germania, la ordinul stăpânilor Europei, care nu mai au cu cine sa adune recolta din Germania. Exact ca într-un roman de Orwell.

    1. Da,dar tu nu te afli printre ei! Sa intelegem ca tu ai serviciul si salariul asigurat! Probabil ca esti bugetar parazit! Sau cine stie,poate ca ai suficient banet la saltea,pe care-l castigi de la stapanii tai pentru propaganda! Nu-i asa ca-i asa?

      Aceasta "cucoana"spunea ca nu stie ce sa faca cu atatia batrani in EUROPA , CAND ERA MARE SCULA LA F.M.I.Aceasta SATANA cred ca in sinea sa se bucura ca o AJUTA coronavirusul .Nu i-ar fi rusine sa vorbeasca.!Ce pila uriasa are aceasta individa care a fost scapata de la inchisoare in FRANTA pentru coruptie, pe motive de tot rasul, a fost compromis fostul sef de la F.M.I, CA SA AJUNGA ACEASTA NEMERNICA pe acel post( de pe care a incasat doar banii ,nefacand absolut nimic)Acum a ajuns PRESEDINTA BANCII CENTRALE EUROPENE si ne intrebam de ce s-a retras ANGLIA !.Cu asemenea specimene U.E ,n-are nici-o sansa sa supravietuiasca!?!?

      Este bine si asa; se bucura guvernantii ca mai scapa de o povară. Asta in cazul in care nu va ridica "subvenția " un altul in locul lui "el figitivo".

    Sper ca aceasta scarba, sa carpe cat mai repede,impreuna cu cei pe care ii serveste!

    S-a tradus bine? Umăr la umăr sau picioarele pe umăr ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb