Christine Lagarde va continua politica monetară acomodativă a lui Mario Draghi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 septembrie 2019

Christine Lagarde

Christine Lagarde

Christine Lagarde, care începând de la 1 noiembrie ar urma să preia postul de preşedinte al Băncii Centrale Europene, a promis ieri că va acţiona cu "agilitate" împotriva unei inflaţii care este la un nivel scăzut, semnalând că intenţionează să urmeze exemplul lui Mario Draghi şi să găsească modalităţi pentru a menţine politica monetară excepţional de relaxată, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Cu prilejul unei audieri care a avut loc miercuri în comisia pentru afaceri economice din Parlamentul European, Lagarde a apreciat că economia zonei euro se confruntă cu riscuri pe termen scurt care au legătură în principal cu factorii externi. Luând în calcul şi criticile la adresa măsurilor neconvenţionale, Lagarde a adăugat că BCE trebuie să fie conştientă de potenţialele efecte negative ale politicilor neconvenţionale şi să ţină cont şi de îngrijorările oamenilor cu privire la aceste politici.

"O politică monetară extrem de acomodativă este necesară pentru o perioadă prelungită de timp", a spus Lagarde, care în ultimii opt ani a fost director general al Fondului Monetar Internaţional. "BCE trebuie să asculte şi să înţelea-gă pieţele, nu trebuie să fie ghidată de pieţe dar trebuie să le asculte şi să le înţeleagă", a mai spus Lagarde.

Fostul ministru francez de Finanţe moşteneşte de la Draghi un consiliu al guvernatorilor BCE puternic divizat, într-un moment în care economia zonei euro suferă de pe urma tensiunilor comerciale globale şi a incertitudinilor cu privire la Brexit. Analiştii se aşteaptă ca la şedinţa de politică monetară care va avea loc săptămâna viitoare, Draghi să anunţe o nouă reducere a dobânzilor, aceasta în condiţiile în care o parte din membrii consiliului guvernatorilor, inclusiv preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, şi guvernatorul Băncii centrale a Olandei, Klaas Knot, şi-au exprimat opoziţia faţă de reluarea achiziţiilor de obligaţiuni.

Ieri, eurodeputaţii erau aşteptaţi să se pronunţe prin vot asupra candidaturii lui Christine Lagarde pentru postul de preşedinte al BCE, însă acest vot este doar unul consultativ. Ultimul cuvânt cu privire la persoana care îi va succeda în funcţie lui Mario Draghi îl au şefii de stat şi de guvern din UE, care şi-au exprimat deja sprijinul pentru Lagarde.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cel care a urmat traducerea acestei știri e un biet traducător, nu un ziarist economic. Ce înseamnă politica monetară acomodativa, bai papagalilor? Voi ați uitat că sunteți un ziar? Vedeți unde ați ajuns dacă atacați cititorii care va critica lipsurile și va lăudați aiurea prin diverse comentarii cat de buni sunteți? Vorbiți ca niște papagali, ați uitat că scrieți pentru oameni. Spuneți in clar în ce a constat politica de dobândă a BCE, explicați linia pe care a mers draghi, nu lustruiți doar frazele scrise de alții în presa externă.

    1. eu citesc de mai mult timp Bursa si m-am obisnuit - asta e o stire insa pentru analize si explicatii va recomand articolele domnului Calin Rechea. Pe fond ce avem e o continuitate intre politicile relaxate ale lui Draghi si Lagarde impotriva germanilor si olandezilor care vor politici restrictive. Lagarde va tine dobanzile foarte jos. Mai precis - draghi&lagarde sunt supersocialisti care toarna cu cash ieftin pe piata sa poata guvernele sa primeasca bani cat mai multi sa arunce si ele cu bani pe cheltuieli. Asta duce la crearea inflatiei si penalizarea celor care economisesc. Germanii au filosofia monedei de calitate si nu vor sa-si exploateze deponentii cu dobanzi negative (adica pierzi daca tii banii in banca, dobanda va fi sub inflatie+comisioane). Mai mult, Draghi a fost ultrarelaxat ca a inceput si sa cumpere obligatiuni de stat, adica sa dea cash ieftin guvernelor disperate, deci sa stimuleze cresterea datoriilor suverane. BCE e un factor negativ impotriva economiei libere, a proprietarilor si in favoarea elitelor globaliste eurocrate si a birocratilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb