Chromosome Dynamics (CHRD) pregăteşte un plasament privat de acţiuni, pentru ultimul tri-mestru al anului 2021, prin care vrea să atragă suma de 1.000.000 EURO de la investitori, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Aceste investiţii vor contribui la accelerarea dezvoltării proiectelor compa-niei, internaţionalizare, achiziţia de mărfuri pentru Agrobazar App, promovare, angajarea de personal, investiţia în noi module software şi hard-ware interconectate cu soluţiile proprii de inteligenţă artificială.
Plasamentul privat şi operaţiunile necesare vor fi intermediate de SSIF Goldring, intermediarul companiilor antreprenoriale româneşti, şi NNDKP din poziţia de auditor.
Cu o experienţă de 23 de ani pe Bursa de Valori Bucureşti, GOLDRING este unul dintre cei mai activi brokeri în zona atragere de capital pentru companii, prin listări de acţiuni şi emisiuni de obligaţiuni, începând din anul 2015. GOLDRING oferă acces companiilor la tranzacţionarea pe piaţa BVB şi pe pieţele internaţionale din Europa, UK, SUA, Canada, Hong-Kong şi Tokyo.
De peste trei decenii, NNDKP, se ocupă de tranzacţionarea companiilor la nivel global şi regional. NNDKP a realizat privatizarea unei companii pe o sumă record în Europa de Est şi este partenerul companiilor ce reuşesc.
Cu afaceri de peste 700.000 euro după primul an de activitate, Chromosome Dynamics (CHRD) dezvoltă soluţii integrate, orientate către nevoile fermierilor şi agricultorilor în vederea tehnologizării 4.0 pentru agribusiness. CHRD este o companie cu capital integral românesc creată în 2020 de Ionel Mugurel Gabriel, care a anunţat în primăvara lui 2021 că intenţionează să se listeze pe Bursa de Valori Bucureşti.
"Acesta este momentul în care să scalăm business-ul şi să ne extindem, iar in-vestiţiile pe care le vom realiza prin majorarea de capital vor accelera dezvol-tarea companiei. Astfel, vom genera creşterea prognozată pentru 2021, de 400% la nivelul cifrei de afaceri, şi punem bazele pentru dezvoltarea din anii următori astfel încât, la finalul lui 2023 să creştem de până la 30 ori cifra de afaceri faţă de 2020", declară antreprenorul Ionel Mugurel Gabriel, cu o expe-rienţă de peste 10 ani în agrobusiness.
Aplicaţia AGROBAZAR este primul proiect al companiei CHRD, ce reconfig-urează modul în care se desfăşoară în prezent procesul consultanţă-vânzare-cumpărare prin aducerea pe piaţa globală a unor soluţii IT interconectate cu hardware şi software AI. Agrobazar este un one stop shop pentru agricultorii din România. Agrobazar, pune la dispoziţia fermierilor şi legumicultorilor consultanţă în agribusiness, utilaje şi inputuri: seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi utilaje agricole. Până astăzi, Agrobazar a atins 10.000 de utili-zatori şi peste 300 de consultanţi independenţi înscrişi pentru a oferi con-sultanţă de specialitate viitorilor utilizatori ai aplicaţiei. Anul acesta aplicaţia Agrobazar va fi disponibilă pentru descărcare în Magazin Play (Android) şi AppleStore (iOS).
Se doreşte vânzarea aplicaţiei Agrobazar pe modelul "as a service" în Unga-ria, Austria, Germania, Polonia şi Italia. Pentru 2023, sunt programate dezvol-tarea de soluţii hardware intercontectate cu aplicaţia Agrobazar, cu scopul identificării exacte a problemelor cu care se confruntă fermierii, respectiv cu oferirea de soluţii real-time, cum ar fi de exemplu planuri complexe de trata-ment al plantelor, direct în aplicaţie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 12:58)
Oare ce sa fac in fata acestei perspective: sa zambesc discret si sa tac, ori sa rad cu gura pana la urechi? In ambele varianta, ma duc linistit mai departe ...
2. Goldring, nu v-a ajuns o Vifrana?
(mesaj trimis de anonim în data de 30.06.2021, 22:41)
Vrea sa atraga 1.000.000 euro...
-
Era necesar ca dna Kurek de la Cornerstone sau cine a pregatit acest comunicat spre presa sa ne spuna la ce evaluare va fi oferita aceasta firma catre guvizi in cadrul Plasamentului Privat.
Mugurel ori e cititor in stele ori are un glob de cristal de a putut sa precizeze cu atata acuratete cresterea de 30 de ori a CA pana in 2023.
Pentru Mugurel nu exista valul N covid, nu exista nimic care sa-l impiedice. Asta merge inainte mai ceva decat tancurile sovietice.
Daca cifra de afaceri din 2023 e atat de bine cunoscuta, evaluarea companiei in 2021 de ce nu este cunoscuta?
2.1. agroaprozar (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Geppetto în data de 01.07.2021, 02:07)
Cu ceva inputuri bio, nu vad de ce nu le-ar creste macar nasul, de 30 ori, pina in 2023.
2.2. Vifrana (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2021, 21:11)
deschide un vin si incearca sa te uiti la Vifrana si altfel : o companie cu zero datorii, 130ha de teren cu vita de vie, crama, stocuri de vin pentru invechit, activa in segmentul de retail.... imparte capitalizarea la nr de ha si vei vedea o companie subevaluata
3. fără titlu
(mesaj trimis de Anonim în data de 01.07.2021, 04:23)
Citesc comentariile voastre si vad doar frustrare. Nu ma refer la acest caz particular. Pana la urma fiecare antreprenor este liber sa isi puna ce obiective doreste. Insa majoritatea celor comenteaza la aproape orice stire de pe bursa.ro sunt cam acelasi persoane. De fapt sunteti cam aceeasi. Pare ca ati acumulat ceva frustrari, posibil din adolescenta sau din perioada post-adolescentina. Voua va displace totul. Toata lumea-i proasta, toti fura. Voi sunteti imaculatii realisti.
Daca noi, investitorii, am arunca cu rahat in fiecare companie care face un PP sau listare, unde am ajunge? Brokerii sunt naspa, companiile sunt naspa, cei care comunica sunt naspa. Vrem profituri x100, dar nu credem CAx30. Dar revenind, se pare ca totul se limiteaza la frustrari personale. Atat s-a putut!
3.1. mai incet cu demagogia (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 04:59)
Ti se pare normal ca vine in presa si zice vrea sa atraga X euro, fara sa-ti spuna macar ca idee ca firma va fi evaluata in cadrul tranzactiei la Y euro?
Daca dumitale pretul unei tranzactii ti se pare irelevant sau doar manifestarea unei frustrari, atunci chiar ca intri la categoria 'guvid' - accepti si inghiti orice fara sa-ti pui vreo intrebare in prealabil.
Pentru cine nu e frustrat, ci doar atent la ce se intampla, articolul acesta face parte dintr-o suita care a functionat si la PP precedente: pastile succesive aruncate in presa (de obicei de firma de PR Cornerstone) ca sa creeze interes. Apoi urmeaza PP la o evaluare PER de 25+.
Fiecare vede ce vrea in articole si in comentarii. Tu vezi frustrare. Eu vad PR din partea unora care pregatesc din timp terenul in presa de profil si vor sa-ti vanda o companie foarte scump, implicit cu risc asociat mare si cu o marja de siguranta corespunzatoare mica.
Cu entuziasti (ca sa nu mai zic guvizi) nefrustrati ca tine, probabil ca exista o piata in care Mugurel se poate lista chiar si la un PER de 50+
Multe succesuri
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Partial de acord în data de 01.07.2021, 05:17)
Sunt de acord cu opinia ta, insa nu in totalitate. Toate (dar absolut toate) companiile care au facut PP, apoi listare pe aero au urmat acelasi model. Si pare cumva natural sa anunti in presa intentia de a face PP, apoi listare. Este adevarat ca e nevoie de mult mai mult de-atat, insa dintre toate companiile care vin pe bursa (fie ea si aero) o parte pot fi de perspectiva. La fel de adevarat este ca strategia companiei pe termen mediu si lung corelata direct cu abilitatile managementului pot influenta major cum va evolua. Si poate sa atinga rezultate foarte bune, dar in egala masura foarte proaste.
Totodata, hype-ul creat de companiile de PR se pare ca a daunat deoarece nu a existat o oarecare rezerva in comunicare si comunicate. Toate companiile au fost prezentate a fi cu potential extraordinar. Si da, s-a dovedit ca nu toate au fost chiar ok, si poate de aici si neicrederea. Eu cand am scris de frustrare m-am referit strict la istoricul de comentarii pentru absolut toate companiile care au avut comunicate aici, pe bursa.ro Una n-a scapat netârâtă prin mocirlă :)) Repet, este doar o conjunctură că avem acest schimb de replici la compania de mai sus. Si daca se anunta PP-ul unui cactus, probabil ca discutiile ar fi fost aceleasi.
Poate ca gresesc eu fiind mai intelegator daca pot spune asa, dar in acelasi timp nu pot sa nu remarc pasiunea cu care se basculeaza rahat peste oricine vine si anunta ceva in legatura cu piata de capital.
Revenind, da, precautia si atentia sunt cuvintele cheie. Insa fara companii care sa vina pe bursa, si noi o sa ne umflam de blue chips.
Salutari, domnilor!
3.3. M-as feri... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 09:31)
Nu vad sensul de a ne certa pe forum, cand e evident ca tot ce vine mai nou pe piata prin PP, e cam umflat, nu am nicio animozitate cu vreo casa de brokeraj, dar sincer as cam evita Goldring-u pe partea de PP actiuni, dureaza destul de mult pana le aduc in piata(implicit creste riscu),nu prea sunt miez la marketing...e doar o parere, in fond sunt banii vostrii si faceti ce vreti cu ei, dar decat PP petarde mai bine altceva...se misca bine BT Partners, dar au poarta inchisa deocamdata...