Devhd a obţinut în 2024 o creştere a cifrei de afaceri peste 25% faţă de 2023, în linie cu estimările de la începutul exerciţiului financiar, chiar dacă la nivel macroeconomic, cât şi la nivelul industriei IT contextul nu a fost foarte favorabil, potrivit unui comunicat emis redacţiei.
"2024 a fost un an esenţial pentru Devhd, caracterizat atât prin realizări notabile, cât şi prin adaptarea constantă la un context de piaţă dinamic şi provocator. Am încheiat 2024 cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane EUR, o creştere importantă faţă de 2023, iar în acest an ne propunem să menţinem acelaşi ritm de creştere şi să consolidăm prezenţa companiei noastre pe pieţele internaţionale", a declarat Adrian Herdan, CEO Devhd.
Una dintre cele mai importante provocări ale anului 2024 a fost eliminarea parţială a facilităţilor fiscale acordate industriei IT, care a condus la creşterea abruptă a costurilor operaţionale şi a pus presiune pe profitabilitate şi competitivitatea companiei pe plan extern.
"La Devhd ne-am străduit să ne adaptăm la noile condiţii fiscale si am încercat totodată să rămânem dedicaţi sprijinirii echipei şi promovării unui mediu de lucru care să încurajeze inovaţia şi performanţa", a precizat Adrian Herdan.
Totodată, Devhd a continuat să investească în educarea pieţei din România privind potenţialul platformei ServiceNow, punând accent pe soluţii din domenii cheie, precum IT Service Management, Customer Service Management, HR Service Delivery, IT Operations Management, Configuration Management Database (CMDB), Asset Management, dar şi soluţii integrate de AI şi GenAI.
Repere importante din 2024
Printre cele mai importante realizări ale anului 2024, pentru Devhd au fost:
Extinderea activităţii în Marea Britanie prin semnarea unui prim contract cu un important client din sectorul financiar;
Dezvoltarea expertizei tehnice, echipa Devhd obţinând mai mult de 30 de certificări ServiceNow, inclusiv 4 acreditări pentru linii de produse ServiceNow: ITSM, ITSM Pro, App Engine şi Hardware Asset Management;
Lansarea aplicaţiei AuditUP, prima aplicaţie dezvoltată de echipa Devhd, pe tehnologie ServiceNow şi disponibilă international pe ServiceNow Store, care monitorizează în timp real activităţi critice din platformă, ajutând organizaţiile să menţină conformitatea SOX şi să reducă riscurile operaţionale.
Perspective pentru 2025
Anul 2025 aduce oportunităţi importante pentru piaţa IT internaţională, generate atât de interesul crescut al companiilor pentru automatizarea proceselor de business, cybersercurity şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor în mediul online dar şi de adoptarea noilor tehnologii AI şi GenAI. Cu toate acestea, contextul economic şi politic internaţional actual preprezintă o provocare majoră care determină o atitudine rezervată în privinţa investiţiilor şi bugetelor alocate.
În 2025, Devhd îşi propune să continue demersurile pentru dezvoltarea activităţii sale în cele trei pieţe unde este acum prezentă: România, Germania şi Marea Britanie, să mărească echipa şi să lanseze aplicaţii noi pe platforma ServiceNow, care să răspundă nevoilor clienţilor globali din diverse industrii.
"Ne dorim ca toate planurile noastre să fie sprijinite de un cadru economic mai stabil şi predictibil, dar, în ciuda incertitudinilor politice şi fiscale actuale, vom rămâne flexibili şi ne vom adapta la evoluţiile din mediul extern şi de pe plan naţional. Vom continua totodată să inovăm în dezvoltarea de aplicaţii şi implementarea de proiecte şi tehnologii noi", a încheiat Adrian Herdan.
În cei 8 ani de prezenţă în România, compania a finalizat sute de proiecte şi a livrat zeci de aplicaţii personalizate pentru clienţi enterprise din ţară şi din străinătate, toate bazate pe tehnologiile şi soluţiile de automatizare a proceselor ServiceNow.
Într-un context în care automatizarea, securitatea cibernetică şi adoptarea tehnologiilor AI rămân priorităţi, Devhd îşi va menţine angajamentul de a fi un partener de încredere pentru companiile care doresc să îşi transforme procesele operaţionale şi să atingă noi niveluri de eficienţă prin platforma ServiceNow.
Opinia Cititorului