Cifră de afaceri record pentru ELKO Romania în anul 2021

G.D.
Companii / 23 iunie 2022

Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania

Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse, soluţii IT şi electronice de consum, anunţă o cifră de afaceri de 105 milioane USD pentru anul 2021, în creştere cu 28% faţă de anul precedent, precum şi o creştere a profitului net înregistrat, până la valoarea de 0.7 mil USD, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, anul 2021, al doilea an complet al transformării digitale accelerate de pandemie, a fost un an bun la nivelul întregului grup ELKO, cu numeroase oportunităţi de îmbunătăţire a profitabilităţii, în ciuda mediului dificil şi a contextului logisticii tensionate din Orientul Îndepărtat. Aceste oportunităţi au avut ca rezultat o creştere de 22.2% a profitului brut pentru ELKO Group comparativ cu 2020, până la valoarea de 158.7M USD, în timp ce gestionarea prudentă a costurilor a dus la o creştere a profitului net de 28.7%, până la valoarea de la 44.4 milioane USD.

Agilitatea şi capacitatea de adaptare au fost devizele anului 2021, atât la nivelul ELKO Group, cât şi la nivelul filialei locale din România. "În 2021 nimic nu a fost uşor. Rezultatele record au fost câştigate cu muncă asiduă, iar principala cheie a succesului este agilitatea. Agilitatea de a asigura disponibilitatea produselor, de a găsi rute logistice, de a gestiona nivelul stocurilor şi, în tot acest timp, un calcul foarte atent al costurilor", a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

În ce priveşte filiala locală ELKO Romania, dacă în anul 2019 compania avea 50 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 56 miloane de dolari, la finalul anului 2021 echipa era formată din 90 de oameni, iar cifra de afaceri a atins 105 milioane de dolari. Creşterile din 2021 au fost înregistrate atât în zona de distribuţie de volum şi consumer, cât şi în zona de soluţii şi proiecte, cele mai mari creşteri fiind punctate pe categoriile PC-uri şi electrocasnice mici, precum şi în proiectele de supraveghere video, digital signage, infrastructură şi echipamente rigidizate.

La performanţa obţinută în 2021 a contribuit şi una dintre deciziile strategice ale companiei, achiziţionarea companiei IT Smart Distribution. Această tranzacţie asigură companiei o poziţie importantă în topul primilor trei jucători pe piaţa de distribuţie IT din România, cifra de afaceri consolidată (ce include veniturile realizate de IT Smart Distribution) fiind de 136 milioane USD în anul 2021. O zonă de focus în continuare pentru companie o reprezintă dezvoltarea brandurilor nou adăugate în portofoliu în ultimul trimestru al anului 2021 prin achiziţia IT Smart Distribution: Bitdefender, HP, Hewlett Packard Enterprise, Epson, Lenovo Business, subliniază sursa citată.

Războiul din Ucraina

De la începutul războiului din Ucraina, ELKO Group a încetat să mai furnizeze bunuri pe piaţa din Rusia, iar la 25 aprilie 2022 a ieşit de pe piaţa rusă, prin vânzarea unei participaţii de 100% în toate entităţile juridice din Rusia. Operaţiunile comerciale ale ELKO în Ucraina au fost reluate de la sfârşitul lunii martie, prin re-deschiderea vânzărilor către clienţi şi planificarea de noi aprovizionări.

Perspective de viitor. Oamenii, ADN-ul companiei

"În perioada următoare ne vom menţine atenţia asupra principalelor noastre obiective, începând cu eficientizarea proceselor şi diversificarea portofoliului de produse şi soluţii, astfel încât să le putem oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă. În acelaşi timp, oamenii rămân prioritatea noastră. Investim cu consecvenţă în dezvoltarea personală şi profesională a acestora, prin planuri şi oportunităţi interne de carieră. Pentru că ştim cu siguranţă că, indiferent de vremurile pe care le trăim, puterea noastră stă în oameni", a spus Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.

Achiziţiile şi proiectele de tip transfer de business rămân o direcţie strategică de dezvoltare pentru ELKO, inclusiv în România, compania prospectând o nouă tranzacţie prin care să îşi mărească portofoliul de produse.

ELKO Group se va concentra pe extinderea pe noi pieţe în regiunea CEE şi a Scandinaviei, prin deschiderea de noi entităţi legale în ţările europene, precum şi pe recuperarea business-ului în Ucraina, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb