CÎMPEANU: "Nu e corect să închidem şcolile"

J.P.
Miscellanea / 24 martie 2021

"Nu e corect să închidem şcolile"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări, la Digi24, despre structura anului şcolar. Cîmpeanu susţine că va propune încă o variantă şi anume scurtarea cu doar o săptămână a semestrului al doilea, iar acest lucru va permite organizarea Evaluării Naţionale la datele iniţiale, adică să înceapă pe 22 iunie. Mai mult, ministrul spune că nu este corect să se închidă şcolile, pentru că în interiorul unităţilor de învăţământ regulile sunt respectate, relatează Digi24.

"Mâine, în cadrul Comitetului pentru Dialog Social, în care consultăm reprezentanţii profesorilor, elevilor, părinţilor, voi propune varianta reducerii cu o săptămână a celui de-al doilea semestru. Dacă această variantă va fi acceptată înseamnă că examenele naţionale vor rămâne exact aşa cum au fost planificate şi nu vom mai avea problema de predictibilitate. Mai exact, Evaluarea Naţională pentru toţi elevii clasei a opta ar urma să înceapă pe data de 22 iunie, prima zi după sărbătoarea de Rusalii, şi pe parcursul a trei zile, 22, 23 24 iunie să se deruleze Evaluarea Naţională aşa cum a fost planificată, nicio modificare. Săptămâna următoare, începând cu data de 28 iunie, aşa cum a fost planificat să se deruleze Bacalaureatul. Această variantă are avantajul că nu modifică nimic din examenele naţionale. Are, de asemenea, avantajul, pot spune, că nu duce finalul anului şcolar pentru clasele de la clasa pregătitoare până la clasa a şaptea şi de la clasa a noua până la clasa a unsprezecea în afara lunii iunie", a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Această a doua variantă care va fi propusă joi ar înseamna o prelungire de o săptămână a semestrului al doilea.

"Ar însemna o prelungire de o săptămână, în loc să se încheie pe data de 18 iunie s-ar încheia pe 25 iunie. Având în vedere că este un an atipic, cred că putem să facem acest efort de compromis între nevoia de asigurare a protecţiei sanitare şi nevoia de educaţie. Este varianta cu care Ministerul Educaţiei se va prezenta mâine în Comitetul pentru Dialog Social. Dacă această variantă va fi agreată, oricum va trebui să decidem într-un fel, pentru că începutul vacanţei, data de 2 aprilie este foarte aproape", a mai precizat Ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a precizat, de asemenea, că nu este corect ca şcolile să fie închise, în condiţiile în care măsurile impuse sunt respectate şi există un pericol minimum de infectare cu Covid-19.

"Nu este corect să închidem şcolile. Nu este corect pentru că în şcoli măsurile se păstrează cel mai riguros. Şi aşa am avut pierderi educaţionale foarte mari. Sunt piereri ce ţin şi de partea emoţională a elevilor", a mai spus Ministrul Educaţiei.

Vacanţa de primăvară 2 aprilie până pe 4 mai, propunerea iniţială a Ministerului Educaţiei

În 2 aprilie, copiii ar urma să intre în vacanţă până în 4 mai, iar anul şcolar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, aşa cum era structura iniţială, potrivit propunerii iniţiale a Ministerului Educaţiei.

"Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie - 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii", a spus iniţial Sorin Cîmpeanu.

Altă propunere este ca examenul de Bacalaureat să se desfăşoare în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afişarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Naţională să aibă loc în perioada 5-8 iulie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nu e corect sa inchidem colectivitatile din spatii inchise cu copii si nu putem inchide activitatile economice ce murim de foame, ce masuri mai raman? Sta lumea in casa ca nu cumva sa ia virusul de pe strada?

    La magazin se reduce orarul de functionare ceea ce va creste densitatea oamenilor in alt spatiu inchis. 

    Ce mai ramane? 

    A, desigur, e un pericol masiv ca in noaptea de Inviere sa se plimbe oamenii in aer liber in jurul bisericii cu o lumanare in mana. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb