Cine se luptă să-i reprezinte pe acţionarii Fondului Proprietatea

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2010

Bogdan Drăgoi, secretar de stat la Finanţe, candidează "la propunerea unui acţionar".

Bogdan Drăgoi, secretar de stat la Finanţe, candidează "la propunerea unui acţionar".

Treisprezece candidaturi au fost depuse, până la finele săptămânii trecute, pentru cele cinci locuri disponibile în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea, organismul care va monitoriza activitatea Frank­lin Templeton, după ce compania americană va prelua administrarea Fondului.

Vineri a fost ultima zi în care puteau fi depuse candidaturile pentru Comitetul Reprezentanţilor.

Ministerul Finanţelor, încă acţionarul majoritar al Fondului, a dorit să propună trei reprezentanţi.

Dintre candidaturile depuse până vineri, se remarcă cele ale unor persoane care au avut un cuvânt greu de spus în evoluţia Fondului Proprietatea sau chiar în selecţia noului administrator.

Bogdan Drăgoi, actual secretar de stat în Ministerul Finanţelor, candidează pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor, la propunerea "unui acţionar al Fondului", potrivit informaţiilor menţionate pe site-ul FP. Bogdan Drăgoi a făcut parte din Comisia de Selecţie a viitorului admi­nis­trator al Fondului Proprietatea, structură care a desemnat compania "Franklin Templeton" drept câştigătoare.

Surse din piaţă susţin că Drăgoi ar fi unul dintre cei propuşi chiar de Ministerul Finanţelor pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor.

Un alt nume cu greutate care concurează pentru unul dintre cele cinci locuri din Comitetul Reprezentanţilor este Cristian Buşu, directorul economic al Fondului. Acesta a venit în conducerea Fondului, la finele anului trecut, făcând parte din echipa lui Ionuţ Popescu, actualul director general al FP. Tătăl lui Cristian Buşu, Enache Buşu, a fost pentru aproape şapte luni reprezentantul Fondului în Consiliul de Adminis­traţie al societăţii "Palace Sinaia", o companie din portofoliul Fondului. Actualul director economic al Fondului candidează în calitate de acţionar al Fondului.

Alte candidaturi interesante sunt cele ale lui Sorin Mândruţescu, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România, avocatului Cristian Duţescu, avocatului Corin Trandafir, reprezentantul acţionarilor Malaxa şi Auschnit în actualul Consiliu de Supraveghere al Fondului, şi cea a lui Marius Murgu, preşedintele Asociaţiei Acţionarilor Privaţi ai Fondului.

Membrii Comitetului Reprezentanţilor sunt aleşi de Adunarea Generală a Fondului, potrivit Actului Constituiv al Fondului. Ei pot fi acţionari ai Fondului sau pot fi desemnaţi de acţionari, însă trebuie să aibă experienţa şi cunoştinţele necesare ca să primească rapoartele Franklin Templeton şi să emită judecăţi pe baza informaţiilor primite în legătură cu administrarea Fondului. Membrii Comitetului reprezentanţilor mai trebuie să aibă calificarea necesară pentru a decide (eventual, cu ajutorul unui consultant independent), dacă tranzacţiile propuse de SAI (societate de administrare a investiţiilor) sunt în avantajul acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Famiglia Busu asta trebuie sa manance tot timpul de la statul roman??? ce nu o ia si pe maicasa sa o puna pe undeva . neam de hoti si de putori lasati oameni cu carte si chef de munca lichelelor

    Gasca lui Videanu de hiene cu blazon de investitori, in fapt speculatori ordinari cu care antureaza el pe la Nisa, incep sa iasa la iveala, desi Depozitarul Central a tor incercat sa le ascunda identitatea. Dupa ce au cumparat pe nimic milioane de actiuni si dosare de la fostii proprietari dusi la exasperare de aminarile functionarilor din ANRP, tocmai ca sa-i impinga pe bietii oameni in bratele samsarilor, acum vor sa preia controlul fondului. Este cel mai mare jaf national care se pregateste. Fondul ar trebui numit al SPECULATORILOR, devreme ce hienele vor avea decizia odata numite in conducere. Doar o mina de actionari se mai incapatineaza sa le cedeze... N-au ce cauta acesti oameni la conducerea fondului, devreme ce nu sunt numiti de fostii proprietari, cei ptr care a fost creat fondul, ci doar unealta speculatorilor. N-ar trebui platite dividende ci reinvestit intregul profit ca sa se conserve cit mai bine valoarea sa pina la solutionarea celor peste 100 de mii de dosare de despagubire ce-si asteapta rindul la ANRP sa fie convertite in actiuni.

    1. Gresesti , dintre toti care ravnesc la aceste functii doar secretarul de stat e pdl-ist . Restul sunt agenti secreti infiltrati , ca acest Busu care reprezinta mafia machidoneasca din Constanta . Cercetatii trecutul si pardidele prin care a fost si va speriati . Multumesc anticipat

      Viorel Stefan-presedinte comisia buget finante senat a avertizat ca fondul va fi acaparat de speculatori straini si autohtoni sub masca unor investitori seriosi care pot usor devaliza fondul si chiar delista prin instanta de judecata. Daca statul care poarta raspunderea prin legea 247 asupra despagubirilor fostilor proprietari va permite acestor lichele sa intr la conducerea fondului, cauza este pierduta. ROmania va ajunge campioana absoluta la CEDO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb