Ciolacu: Anul viitor reducem cu 5% impozitul pe venituri mici

A.D.
Politică / 26 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Premierul anunţă că bugetul de anul viitor va ţine cont de o reducere cu cinci procente a impozitării salariilor "mici spre medii". El a explicat că o astfel de măsură va "reduce mult din tot efortul patronatelor de a susţine astfel încât oamenii să aibă venituri mai mari," informează news.ro.

"Vom veni, aşa cum am vorbit şi cu doamna ministru (al Muncii - n.r.) şi cu liderii de sindicat, vom veni, în bugetul pe anul viitor, cu acea reducere de cinci la sută la impozitarea muncii în zona cu venituri mici spre medii, lucru care va reduce din tensi... şi din discuţiile dintre sindicate şi patronate, dar va reduce mult din tot efortul patronatelor de a susţine astfel încât oamenii să aibă venituri mai mari", a declarat Marcel Ciolacu astăzi, în timpul unei vizite la uzina de automobile Dacia.

Ciolacu nu a specificat dacă este vorba despre o reducere a impozitării muncii din sectorul auto sau pentru toate sectoarele economiei.

Vizita premierului în judeţul Argeş a avut ca scop o întâlnire cu sindicaliştii de la uzina Dacia, unde au participat şi ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Indiferent ce faceti cetateanul nu va fi multumit . Nu poate fi tratat ca un cersetor . Mai bine opuneti in miscasre o legislatie ce avantajeza mici intreprinzatori si reconsiderati urgenta ce tine de legile din administratia teritoriala si vinzarile de active neperformante .Deja Ciuca doreste o lege ce reda bucurestenilor Piata Victoriei ce poate deveni pietonala dupa mutarea Guvernului. I*nca citema legi de acst fel si va cistiga la pas alegerile .

    1. Cu aceasta promisiune prim ministru RROM recunoaste ca nu va ajunge presedinte si se vrea in continoare prim ministru . De zic asta pt ca promisiunea facuta tine de guvern nu de presedinte. Mi-e frica de o finala intre doi RROMI Ciolacu -Simion .

      Ca tare bine ne-a fost cu Constantinescu, cu piratul Basescu si cu sasul Iohannis. Numai o alianta intre partide va putea guverna Romania, iar Simion, fara sprijinul PNL, nu va putea castiga. De altfel, Simion se lansase initial in cariera lui politica la tineretul PNL.

    Promisiuni cat mai multe ca vin alegerile!

    CORECT AR FI CA-N VEST, deductibilitati cu impozit zero. primii x lei castigati, banii de subzistenta sa nu fie taxati.

    asta incluiv la salariati dar si pfa uri ii uri cmi uri si etc.

    sau cum vrea sa faca trump, fara impozit pe venit, dar tarife la importuri. si asa avem deficit comercial de 10%. sa cumparam si sa producem mai mult romaneste. 

    1. Eu am crezut ca dai exemplul SUA, primesti brutul in mana si iti faci tu ( daca vrei:-)) asigurare de sanatate si “pensie privata”. Degrevezi statul de “pacostea” asigurarii pensiilor speciale “de la bugetul de stat”:-)

      Pensia o primesti dc platesti impozit pe venit, se cheama social security.

      dar asigurare medicala nu.  

      pe voi v-a ajutat vreodata cass ul? pt ca pe mine inca nu. cand am avut nevoie, am preferat sa merg la privat. deci de ce sa platesc obligatoriu asigurarea de stat.

      analize doar cu programare, peste o luna. pai.. poate se agraveaza infectia intr-o luna de nu mai ai nevoie de analize. deci si alea le-am facut tot pe bani.  

      Romania n-are nevoie de deductibilitati, exceptii si alte cele de tip means-tested. Asta ar exploda si mai mult birocratia. Cu cat e mai subtire codul fiscal, cu atat mai bine. Sistemul ideal de taxare este cel al lui Henry George. Evaluarea anuala a valorilor de locatie si sa fie taxate 100%. La schimb, fara biruri pe munca, fara contributii obligatorii (salariul brut sa fie unul si acelasi cu salariul net), fara accize, fara TVA, fara sales tax, fara taxa pe companii, pe castig, dobanda sau dividende, si fara impozit pe cladiri.

    Dar de speciali și speciale când scăpăm?

    1. mai degraba scapa specialii de noi prin emigratie decat invers

      PSDNL si AUR sustin pensiile speciale. ba mai mult de la 1 ianuarie 2025 se mareste numarul de pensionari speciali si cu primarii.

      Inclusiv USR si Reper sustin privilegiile nesimtite. Uitati-va cum si ce si cat a cheltuit Armand, ce a facut Vlad Voiculescu, un alt escroc facut in laboratoarele serviciilor. Tunuri peste tunuri de achizitii fictive si real aberante impreuna cu Arafat si PNL. Angajarile la stat au explodat sub Orban si USR, apoi au explodat din nou cu PNL-PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb