Ciolacu: Piaţa muncii din România are mare nevoie de tineri care să fie specializaţi în profesii

F.D.
Politică / 9 martie

Ciolacu: Piaţa muncii din România are mare nevoie de tineri care să fie specializaţi în profesii

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că piaţa muncii din România are mare nevoie de tineri care să fie specializaţi în profesii "care ajung să fie mult mai bine plătite decât joburile clasice de birou", relatează Agerpres.

"Andrei, Cristian, Antonio, Codrin sunt doar câţiva dintre tinerii cu care m-am întâlnit azi şi care mi-au povestit de ce au ales să înveţe o meserie. Adevărul este că piaţa muncii din România are mare nevoie de tineri precum ei, care să fie specializaţi în profesii care ajung să fie mult mai bine plătite decât joburile clasice de birou. Să ai angajaţi care îşi cunosc foarte bine meseria este noul El Dorado al oricărui angajator. Deoarece acest lucru asigură eficienţă, productivitate şi rezultate de calitate. Acesta este şi motivul pentru care am decis ca Guvernul să se implice masiv în dezvoltarea învăţământului dual", a precizat Ciolacu, într-o postare pe Facebook, după ce a vizitat Universitatea de Ştiinţele Vieţii Ion Ionescu de la Brad şi Palas Campus de la Iaşi.

Ciolacu a adăugat că au fost suplimentate fondurile alocate pentru a finanţa toate cele 29 de proiecte declarate eligibile pentru dezvoltarea consorţiilor regionale de învăţământ dual, bugetul final ajungând la peste 588 de milioane de euro.

"Mă bucur că un astfel de centru va fi chiar la Iaşi! Consorţiul AGRITECH - un complex integrat unde tinerii sunt pregătiţi, pe toată durata studiilor, în acord cu standardele solicitate de actuala piaţă a muncii. Aşa cum se întâmplă în Germania sau Elveţia, unde peste 70% din sistemul educaţional este reprezentat de învăţământul dual", a mai spus Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Avem covrigar ajuns premier. Asta e cea mai buna specializare.

    specializati ca tine, cu doctorat la Academia doi si un sfert.

    Acești politicieni habar nu au de piața muncii, tinerii de azi nu doresc să fie instalatori sau electricieni sau faianțari oricâte școli de meserii o faci de fapt multe dintre aceste școli au locuri libere sau nu produc meseriași tineri fiindcă tinerii nu se angajează în aceste meserii,deci în loc să te chinui degeaba să convingi pe tineri să devină muncitori mai bine ai organiza sute de cursuri gratuite de reconversie profesională pentru adulți, fiindcă aici ar fi mult mai mulți doritori decât la tinerii de până la 30 de ani care mai mult fac mișto de locurile de munca,deci mai bine te apuci sa amendezi patronii de doi bani care nu respectă codul muncii,faci cursuri de reconversie profesională gratuite și încerci să ademenești înapoi în țară o parte din românii plecați, măsurile ăstea legate de tineri sunt cu efect zero barat, și încetați să mai aduceți sute de mii de imigranți ieftini din lumea a treia fiindcă pe termen mediu va fi un dezastru social în România, și distrugeți țara asta, angajații români vor fi alungați din țară, acești politicieni sunt vânduți corporațiilor și patronatelor nu au treabă cu poporul român

    Direct din Kathmandu !

    tinerii analfabeti functionali dar sclavi credinciosi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb