Ciolacu: "Suntem membri ai NATO - o garanţie că securitatea cetăţenilor români nu va fi pusă în pericol"

T.B.
Politică / 25 octombrie 2023

Ciolacu: "Suntem membri ai NATO - o garanţie că securitatea cetăţenilor români nu va fi pusă în pericol"

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, miercuri, de Ziua Armatei, că apartenenţa ţării noastre la NATO reprezintă o garanţie că securitatea cetăţenilor români "nu va fi pusă în pericol niciodată", informează agerpres.ro.

"Deteriorarea situaţiei de securitate la graniţele României, dar şi conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează o dată în plus de ce avem nevoie de o armată puternică, care să facă faţă noilor provocări. Suntem membri ai NATO, iar asta reprezintă o garanţie că securitatea cetăţenilor români nu va fi pusă în pericol niciodată. Însă, trebuie să înţelegem că descurajarea şi combaterea eficientă a diferitelor tipuri de ameninţări la care suntem supuşi nu se poate face decât dacă vom investi masiv şi în dotări. Acesta este motivul pentru care, începând din acest an, am alocat un buget de 2,5% la Apărare. Această decizie politică a permis derularea unui număr mai mare de programe de înzestrare, dar şi iniţierea unui amplu proces de modernizare şi de transformare a Armatei Române", a afirmat Ciolacu, în cadrul ceremoniei organizate la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, transmite sursa menţionată.

Potrivit prim-ministrului, Guvernul va continua să fie alături de Armata Română şi să ofere toate resursele, atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât şi pentru achiziţiile necesare pentru întărirea Flancului estic al NATO şi consolidarea cooperării cu aliaţii: "Este esenţial ca armata noastră să fie pregătită şi să investească în resurse şi în tehnologie, pentru a face faţă acestor provocări într-un mod eficient", a evidenţiat Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toata mobilizarea asta pt inarmare, inzestrarea cu comenzi de avioane F35 chiar daca nu ajungem sa le luam, demonstreaza ca suntem realmente in pericol. Impulsul asta spre inarmare si marirea armatei este exterior si contrar pacii dorite de romani. Ucraina a fost inundata cu armament, a crescut armata la 700 000 oameni intre 2015 si 2022. Care a fost folosul pentru poporul ucrainean :distrugere, saracie, teroare si moarte! Federatia rusa nu e nici o amenintare pt Romania, incetati sa ne prostiti in fata! Pericolul este exact cursa inarmarii si renuntarea la tratatele internationale si slabirea institutiilor internationale, asta poate trage tara in razboi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb