CIOLOŞ: "Dacă lucrurile merg cum am planificat, autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui să fie gata până în 2021"

Diana Mihu
Politică / 4 decembrie 2016

"Dacă lucrurile merg cum am planificat, autostrada Piteşti-Sibiu ar trebui să fie gata până în 2021"

Actualizare 17:06 Cioloş, despre bugetul pe 2017: "Mergem în continuare pe o creştere economică realistă de peste 4% şi un deficit bugetar de sub 3%"

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că în realizarea proiectului de buget pentru 2017 se merge în continuare pe "o creştere economică realistă" de peste 4% şi un deficit bugetar de sub 3%.

Întrebat la Digi 24 pe ce cifre macro se lucrează draft-ul de buget pentru 2017, Cioloş a răspuns: "Mergem în continuare pe o creştere economică realistă, din analizele şi prognozele pe care le avem, de peste 4%, un deficit bugetar de sub 3%".

Totodată, premierul Cioloş a precizat că sunt luate în calcul şi cheltuielile fixe date de anumite legi în vigoare.

"Şi luăm în calcul nişte cifre fixe sau cheltuieli fixe, care sunt date de anumite legi pe care le avem în vigoare şi de anumite decizii care au fost luate", a mai precizat Cioloş.

(L.B.)

----------

Actualizare 16:20

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, astăzi, că autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată în 2012, dacă lucrurile vor merge conform planificărilor, a declarat acesta la Digi 24.

"Dacă lucrurile merg cum am planificat noi, până în 2021 ar trebui să fie gata (autostrada Piteşti-Sibiu - n.r.). Până la sfârşitul acestui an finalizăm studiile de fezabilitate pe 3 din cele 5 loturi şi lansăm licitaţiile pentru proiectul tehnic şi toată partea de avizare, după care urmează construcţia. Pe celelalte două loturi mai complexe finalizăm studiile de fezabilitate anul viitor, în mai, după care se lansează licitaţia pentru lucrări", a spus Cioloş.

El a adăugat că la toate proiectele prioritare prevăzute în Master Plan se lansează licitaţii, menţionând în acest sens Târgu Mureş-Iaşi, Piteşti-Craiova.

Întrebat despre autostrada Comarnic-Braşov, Cioloş a explicat că în acest caz "nu s-a trecut de licitarea contractului, pentru că nu s-au găsit operatori contractanţi care să intre şi în preţul stabilit şi să ţină cont şi de complexitatea lucrărilor".

"Nu ştiu dacă se va face sau nu (autostrada Comarnic Braşov - n..r). Să fiu sincer, eu nu m-am focalizat pe această parte. M-am focalizat pe Sibiu-Piteşti şi pe finalizarea Lugoj-Deva, pe ceea ce merge în partea Transilvaniei", a adăugat Cioloş.

(D.M.)

---------

Actualizare 16:00 Cioloş: "Autostrăzile au fost un succes, o să vedeţi anul viitor. În 2015, aproape toate şantierele erau blocate"

Premierul Dacian Cioloş a spus că, pentru Guvern, capitolul infrastructurii şi al autostrăzilor a fost un "succes", pentru că Executivul nu a avut ca obiectiv "inaugurări" de kilometri, având în vedere că, 2015, la venirea actualului Cabinet, multe şantiere erau blocate, iar situaţia s-a remediat între timp, declarat acesta la Digi24.

Întrebat dacă, din punctul de vedere al infrastructurii şi al kilometrilor de autostradă, poate spune că Guvernul a înregistrat un eşec, Cioloş a infirmat.

"La autostrăzi, eu aş spune că e un succes. (...) Nu acesta a fost obiectivul (creşterea numărului de kilometri de autostradă inauguraţi - n.r.) şi nu aveam cum, şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. Autostrăzile nu le faci pentru că ai un an de zile un ministru bun sau o echipă foarte dinamică. Dacă noi nu am avut proiecte pe care să se lucreze în anii trecuţi, nu aveam cum să inaugurăm anul ăsta. O să vedeţi anul viitor", a explicat el.

Premierul a spus că această discuţie va putea avea loc la mijlocul anului viitor, când se vor vedea rezultatele.

"Când am venit în noiembrie, pe aproape toate şantierele nu se lucra. Deci şantiere care erau contractate, unde erau firme care trebuiau să execute lucrări, nu se lucra. Erau blocate din motive administrative. Erau blocate licitaţii, pentru că nu era clară legislaţia, nu erau autorizaţiile de la diverse ministere", a explicat el.

Dacian Cioloş a precizat că Executivul condus de el a lansat masterplanul pe Transporturi, a efectuat mai multe studii de fezabilitate şi a deblocat lucrări prin negocieri cu firmele care execută lucrări, şi de aceea nu poate numi activitatea Guvernului un eşec în acest domeniu.

(L.B.)

--------

Premierul Dacian Cioloş spune că participarea sa la ecologizarea Parcului Natural Văcăreşti şi mersul cu avionul la clasa economic nu au fost acţiuni de imagine.

"Cum să vorbim de o acţiune de imagine, când eu n-am ştiut? Uitaţi-vă la cine a fotografiat, cine a postat fotografia aceea de la Văcăreşti, la cine a fotografiat şi a postat fotografia din avion. Deci, nu m-am dus eu cu cohorta mea de fotografi, ca să facă poze şi pe urmă să le publicăm în stânga şi în dreapta pentru imagine. Atunci când am încercat să mă feresc de ochii presei, pentru că am vrut să fac lucruri de bun-simţ, la fel, am fost acuzat că mă feresc de presă şi că nu sunt transparent", a explicat Dacian Cioloş, astăzi, la Digi 24, întrebat despre fotografiile devenite virale pe reţelele de socializare.

Premierul Cioloş a adăugat că se va comporta la fel şi în viitor, pentru că aşa este firea sa.

"Probabil că trebuie mai mult timp ca oamenii să înţeleagă că e vorba de un firesc. Eu aşa m-am comportat şi aşa o să mă comport şi pe viitor, pentru că asta e firea mea. Eu nu spun că e bine sau că e rău (...). Am văzut, unii au criticat de ce circul economic cu avionul, de ce îmi pierd vremea în Văcăreşti în loc să guvernez şi să duc ţara mai înainte. Ei, ăsta e felul meu de-a fi şi eu mi-l asum, dar pe de altă parte (...) din firesc face parte şi reacţia asta a oamenilor, unora li s-a părut extraordinar să aduni gunoaie. Am răspuns la o acţiune a unor voluntari şi mi s-a părut de bun-simţ să dau şi eu o mână de ajutor acolo, cu atât mai mult cu cât pentru Văcăreşti chiar ne-am bătut ca să putem să-l recunoaştem ca arie protejată", a mai spus Cioloş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrajeli de campanie,bre,nea Ciolos...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb