Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, cere Consiliului General creşterea taxei anuale de parcare în Capitală

G.U.
Miscellanea / 25 ianuarie 2021

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, cere Consiliului General creşterea taxei anuale de parcare în Capitală

Primarul Sectorului 6 din Bucureşti, Ciprian Ciucu, a cerut Consiliului General să mărească taxa anuală de parcare în Capitală pentru ca autorităţile să poată construi noi locuri de parcare, informează G4Media.ro.

Taxa anuală, care acum variază între 60 şi 80 de lei, ar trebui să fie de circa 100 euro (circa 490 de lei la cursul actual), a arătat Ciprian Ciucu într-un comentariu la postarea sa de pe Facebook, notează sursa citată.

"Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! Azi am ieşit pe teren, cu ochii peste tot. Mulţi cer politici tolerante faţă de maşinile abandonate pe spaţiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spaţiul verde. Pe principiul, "mai întâi să facem parcări". Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este şpaţiu. Doar dacă luăm din spaţiul verde, ceea ce nu vrem", a scris Ciucu pe Facebook.

Şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, ceruse la finalul anului trecut creşterea taxei anuale de parcare în Capitală. El a declarat în 18 decembrie 2020 că, în urma unor discuţii cu edilii de sector, dar şi cu primarul general al Capitalei, ar fi reieşit că aceştia susţin o creştere a taxei anuale pentru locurile de parcare din Bucureşti, astfel încât preţul ar putea ajunge la 300 sau chiar la 600 de lei

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mucurestenii au ce au votat

    Foarte Bine. Cum e posibil sa platesti 80/an si sa te superi cand cineva, care ar plati si 600de lei, sa nu poata trai decent, ci numai in stres permanent ca vine acasa de la munca si dl, care sta taoata ziua acasa, ii sare la gat ca a parcat pe locul lui. Nici primaria nu are resurse pt investitii, nemultumiri peste tot. Chiar daca nu se mareste, trebuie sa fie echitabil pt toti locuitorii, sa ai loc parcare numai 5 ani, apoi vin cei care nu au avut acest noroc chior. Mai sar si la bataie ca le ocupi cei 80 lei/an. Multi tineri care muncesc ar fi fericiti sa scape de strs, macar pt 5 ani.

    1. ce naiba legatura are pretul platit pe locul de parcare cu ocuparea lui de catre altcineva?

      Cand nu exista ceva foarte necesar, nu trebuie sa vezi cine are mai multa nevoie de acel ceva , care nu se refera nici la mancare , nici la medicamente? Asa , poate se mai face cate o investitie prin sector, pentru toti. Cred ca trebuie , totusi, sa fie un echilibru intre nevoile de finantare ale primarie, chiar pt parcari noi, si nevoile locuitorilor. Nu numai nevoile celor care au loc de parcare de 30 de ani, de parca e proprietate.

    Parerea mea este sa se plateasca taxa de parcare numai in zona centrala in parcarile amenajate. In cartiere parcarile sa fie la liber , nu este obligatoriu sa ai loc de parcare in fata blocului , parchezi unde gasesti loc poate fi si la trei patru blocuri departare. In felul acesta nu se mai supara nimeni. Masinile nemiscate de 6 luni ,abandonate se ridica de catre Primarie pe cheltuiala proprietarului masinii abandonate.

    Fericiti cei ce nu au masini :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb