"Citigroup", acuzată de fraudă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2009

"Terra Firma Capital" a dat în judecată banca americană în

legatură cu achiziţia "EMI Group"

"Citigroup" Inc. din SUA a fost acţionată în instanţă de fondul britanic de investiţii "Terra Firma Capital Partners" Ltd., în legatură cu achiziţia casei de discuri "EMI Group" Ltd., care a avut loc în 2007. "Terra Firma" acuză banca de fraudă şi arată că aceasta a dezinformat-o cu privire la participarea altui ofertant în cursa pentru grupul britanic EMI.

"Terra Firma" vrea să recupereze pierderi de 3 miliarde dolari şi să obţină despăgubiri punitive. Potrivit plângerii depuse la Curtea Supremă din New York, "Citigroup" a obţinut comisioane importante din afacere, întrucât a fost consultantul şi creditorul EMI, dar şi singurul finanţator al firmei de investiţii.

"Terra Firma" subliniază că, în 2007, când alte societăţi de investiţii s-au retras din cursa pentru EMI, "Citigroup" nu a făcut public acest lucru, susţinând chiar faptul că "Cerberus Capital Management" participă în mod activ la licitaţie. Mai mult, "Citigroup" a înştiinţat "Terra Firma" că va pierde lupta pentru EMI, dacă nu va majora oferta de preluare.

"Terra Firma" menţionează că a plătit un preţ umflat pentru EMI (circa 4 miliarde dolari), din cauza "Citigroup". "Terra Firma" a contractat un împrumut de 2,5 miliarde lire de la "Citigroup" pentru finanţarea tranzacţiei.

În urma achiziţiei EMI, "Terra Firma" a preluat controlul casei de discuri. Potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de presa străină, "Citigroup" a respins solicitarea "Terra Firma" de a reduce datoriile EMI cu 40%, în schimbul unei injecţii de capital de un milliard de lire sterline (1,63 miliarde dolari) de la firma de investiţii. Datoriiile EMI însumează 2,5 miliarde de lire, iar "Terra Firma" a suferit deprecieri de active importante din cauza investiţiei în casa de discuri.

În 2008, EMI a avut pierderi de 1,39 miliarde euro, ca urmare a declinului vânzărilor.

Danielle Romero-Apsilos, purtător de cuvânt al "Citigroup", a declarat că procesul iniţiat împortiva băncii este "lipsit de temei", iar instituţia se va apăra cu tărie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb