CITR asigură continuitatea activităţii Fabricii de Cultură din Sibiu prin vânzarea spaţiului către Primăria Sibiu

T.B.
Companii / 25 octombrie 2023

CITR asigură continuitatea activităţii Fabricii de Cultură din Sibiu prin vânzarea spaţiului către Primăria Sibiu

CITR susţine peisajul cultural autohton şi asigură continuitatea activităţii Fabricii de Cultură din Sibiu, deţinută de Construcţii S.A., aflată în reorganizare, printr-o procedură de vânzare de succes, către Primăria Sibiu, pentru suma de 5,29 milioane euro, se arată într-un comunicat al CITR, remis redacţiei.

"Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spaţiu cu puternice influenţe în peisajul cultural, recunoscut la nivel internaţional. Discutăm despre un loc ce găzduieşte spectacole faimoase, inclusiv Faust, de referinţă pentru Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu. Ne bucurăm că am reuşit să menţinem acest obiectiv în circuitul cultural, cu sprijinul reprezentanţilor Construcţii SA, şi suntem convinşi că noul proprietar - Primăria Sibiu, împreună cu Teatrul Naţional Radu Stanca vor face ca proiectul deja consacrat "Fabrica de Cultură" să treacă la o etapă superioară", a declarat Călin Părău, Head of Commercial, CITR, potrivit sursei menţionate.

Fabrica de Cultură este o zonă din Baza de Producţie a Construcţii S.A., rezultată din optimizarea spaţiilor alocate atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecţii, oţel-beton, reparaţii auto-utilaje, reabilitare clădiri, transmite sursa citată. Prin relocarea acestor ateliere în alte zone ale Bazei, au rezultat spaţiile şi terenurile pe care a apărut Fabrica de Cultură, informează compania.

Activul include un teren intravilan de 34.000 de metri pătraţi şi construcţii cu o suprafaţă totală de 6.776 metri pătraţi, se mai arată în comunicat.

"Un activ care pentru o companie în insolvenţă nu mai este esenţial pentru continuarea activităţii este în continuare vital pentru peisajul cultural al Sibiului. Spaţiul dobândeşte de acum o nouă utilitate şi asigură o continuitate culturală pe termen lung. În acelaşi timp, generează o sumă însemnată pentru acoperirea datoriilor pe care compania le înregistra la momentul intrării în insolvenţă. Vânzarea în valoare de 5.29 milioane de euro plus TVA a fost realizată la 100% din valoarea de piaţă a activului, determinată de evaluatorul desemnat în procedură", a adăugat Raluca Ciortea, Project Manager în cadrul CITR, conform sursei menţionate.

Fabrica de Cultură este situată în zona periferică a oraşului Sibiu, pe strada Triajului nr. 1, judeţul Sibiu, cunoscută drept zona industrială est, transmite compania. Zona a cunoscut o dezvoltare continuă, orientată, în special, spre sectorul industrial, iar în ultimul timp, beneficiază şi de o conversie spre rezidential, potrivit datelor comunicatului. Accesul auto este facil, pe o stradă asfaltată, iar amplasamentul include terenul, alături de construcţii de tip industrial şi bunuri mobile sau echipamente încorporate, adaugă sursa citată.

Valoarea totală a bunurilor propuse spre valorificare este de 5,29 milioane de Euro , iar evaluarea bunurilor propuse a fi valorificate a fost efectuată de către ETOS Business Valuation & Advisory, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb