CITR vinde active în valoare de peste 13 milioane de lei către grupul de companii PAMBAC

S.B.
Companii / 28 martie 2022

CITR vinde active în valoare de peste 13 milioane de lei către grupul de companii PAMBAC

CITR, parte a Impetum Group, a tranzacţionat active agroindustriale în valoare de 13,15 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) către Cerealcom SA Bacau, parte a grupului de companii PAMBAC.

Activele aparţineau anterior patrimoniului Mândra SA, societate aflată în reorganizare.

"Tranzacţionarea activelor către grupul Pambac, un brand românesc de tradiţie, este în linie cu misiunea noastră de a descoperi investitori care cred în Romania şi care pun în valoare activele achiziţionate, cu scopul de a genera mai departe valoare în economie. Achiziţia pachetului de active, aflat în patrimoniul societăţii Mândra SA, de către o companie cu experienţă în domeniu şi dorinţă de dezvoltare indică premisele unor investiţii rapide şi eficiente în modernizare, retehnologizare, optimizare şi extinderea capacităţlor de stocare. Deşi este un context dificil, vedem că agricultura joacă un rol esenţial şi ne bucurăm că investiţiile în acest sector continuă, iar noi am putut contribui la acest proces. Totodată, prin ceea ce facem credem în afacerile româneşti şi rămânem la convingerea de a le da o nouă şansă celor aflate în impas. Privind în viitor, găsesc extrem de important să contribuim fiecare la consolidarea economiei, cu responsabilitate, cu obiective îndrazneţe şi cu o atitudine proactivă. Oportunităţile există, trebuie doar să profităm de ele, pentru că dacă nu o facem noi, altcineva o va face cu siguranţă", declară Flavius Drăghici, Manager de Vânzări CITR.

Pachetul de active, vândut de administratorul judiciar al Mândra SA, include baze de depozitare pentru cereale în Tg. Frumos (Jud Iaşi) şi Roşieşti (Jud Vaslui), dar şi un siloz pentru cereale şi FNC (fabrică de nutreţuri concentrate) în Tecuci (Jud Galaţi). Activele sunt amplasate în zone cu agricultură intensivă, şi au acces la infrastructură, atât rutieră, cât şi feroviară.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitaţie, iar preţul final a depăşit cu peste 50% preţul de pornire, după ce companii importante din agribusiness la nivel local şi national au manifestat interes şi au luat parte la licitaţie.

Un alt activ industrial din patrimoniul Mândra SA, Fabrica de ulei din Bârlad, cu o capacitate de cca 2.500 tone/lună, aşteaptă investitori, fiind scoasă la vânzare în cadrul unei proceduri de negociere directă. Mai ales în contextul dat, acest sector de activitate îşi consolidează poziţia strategică şi are perspective mari de creştere. Toţi cei interesaţi pot obţine date suplimentare şi informaţii accesând platforma de vânzări a administratorului judiciar sales.citr.ro, cod produs 79192.

Valoarea tranzacţiilor realizate în ultimii 3 ani de CITR este de peste 280 milioane euro, din care peste 8 milioane doar de la începutul acestui an. Cele mai multe valorificări în ultimii 3 ani au implicat următoarele categorii de bunuri: mobile (12%), imobile (81%) şi afaceri la cheie (7%).

CITR coordonează în medie 82 tranzacţii pe lună, însă numărul procedurilor de vânzare organizate este mult mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb