CÎŢU, DE ZIUA PROTECŢIEI CIVILE: "Astăzi celebrăm întreaga activitate derulată de specialiştii implicaţi în furnizarea răspunsului la dezastre"

A.P.
Politică / 28 februarie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, prin care subliniază că activitatea tuturor celor implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre are un impact semnificativ, aceştia acţionând pentru salvarea comunităţilor ameninţate de dezastrele naturale sau de alte situaţii limită, scrie Agerpres.

"Astăzi, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, celebrăm întreaga activitate derulată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a celorlalţi specialişti implicaţi în prevenirea şi furnizarea răspunsului la dezastre. (...) Contribuţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este relevantă în mecanismul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, prin modernizarea continuă şi dobândirea de noi responsabilităţi în domeniul protecţiei civile. Acestea au fost probate în plan operativ, prin numeroasele intervenţii în faţa provocărilor apărute inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, prin activarea Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei", a menţionat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, sistemul integrat al situaţiilor de urgenţă coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile aflate în subordinea acestuia au evoluat vizibil şi au reuşit să se poziţioneze în topul clasamentului alături de serviciile similare internaţionale.

"Contextul naţional şi internaţional ne obligă să menţinem aceleaşi standarde de calitate, să fim rezilienţi, iar în susţinerea lor programul de guvernare acordă o importanţă majoră dezvoltării şi consolidării acestui sector vital populaţiei. Dat fiind faptul că în data de 1 martie celebrăm şi Ziua Mondială a Protecţiei Civile, reafirm profesionalismul şi expertiza pe care reprezentanţii protecţiei civile au dobândit-o în aceşti ani, confirmată în misiunile de sprijin oferit altor state precum Albania, Liban, Croaţia, puternic afectate de explozii, cutremure, inundaţii, dar şi prin acordarea rapidă de asistenţă internaţională în scopul oferirii de echipamente sau materiale indispensabile subzistenţei", a completat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sanatatea si invatamantul mai neoliberalule sunt si ele 2 dezastre in care ar trebui investiti bani luati de la BOR de pilda; daca era epidemie de Ebola dupa voi murea jumatate de tara- ca pe tine te doare in cot mai ales de sanatate; nici FMI nu mai crede ca sanatatea rebuie subfinantata ci dimpotriva crede ca trebuie investiti bani in sanatate, educatie, infrastructura....Daaaa...ding ..ding..

    Auzi, dar ZIUA MINCIUNII cand celebrati?

    1. dar Ziua Zgarceniei?

    este cel putin jenant!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb