CÎŢU, DUPĂ PROTESTUL DE LA METROU: "Nu voi permite să fim şantajaţi"

A.P.
Politică / 28 martie 2021

"Nu voi permite să fim şantajaţi"

Florin Cîţu a anunţat, duminică, măsuri după protestul de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar şi reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat, scrie news.ro.

"Nu voi permite să fim şantajaţi", a afirmat premierul.

"Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

- recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi;

- constituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;

- Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi;

- instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală;

- sesizări penale care au fost deja făcute", a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Premierul afirmă că nu va permite şantajul.

"În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continua", afirmă prmierul.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au coborât pe calea de rulare.

Protestul, considerat ilegal de către autorităţi, s-a încheiat vineri seară.

Metrorex a depus plângere pentru terorism, iar ministrul Cătălin Drulă a sesizat DNA.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. NEA VASALE. La cat SANTAJATI voi POPORU ROMAN,o sa fiti nu numai SANTAJATI ,dar o sa fiti alungati de ROMANI cu PIETRE ca si femeile musulmane ADULTERINE. Nu ca si voi nu ati fi tot niste ADULTERI. INSELATI POPORUL ROMAN cu STAPANII vostrii STRAINI din pozitia CAPRA.!

    1. Vorbeste in numele tau, nu al romanilor.

      Capra ai stat tu in fata lui Dragnea si a camarilei. 

      Catu procedeaza foarte bine si corect. 

      Sa ocupe si sa blocheze mosia lui Radoi, nu metroul sau alt loc public!

      Eventual sa faca greva si sa iti blocheze tie intrarea in casa o saptamana ca sa te trezeasca. 

      Nu trebuie blocat subteranu,trebuie doar Piata Victorie,cand paraliza drogatii lui Bucurestul aveau voie,la 10 aug.cine vroia sa intre in guvern,oare nu tov.catu cu toti pnl usr isti ,dupa gandirea lor comunista toti ar trebui judecati pt.lovitura de stat

      Cand o lucra pe mosia Radoi ,acum lucreaza la metrou,toti ar trebui sa fim in strada preturile ,facturile au crescut iar guvernul meu sa uita sa muncim ca sclavi pe plantatie

      Asa este. Trebuie gazati cei din subteran care au oprit metroul. Batuti de jandarmi si dusi la politie pentru arest.

      Nu? 

      Nu-ti mai iti explic ca nu sunt comparabile cele 2 situatii, ca oricum nu ai capacitatea necesara sa intelegi.

      Eliberati-l pe Dragnea, patriotul hot, care a fost bagat degeaba in puscarie. Atat poti gandi 

    Afirmatia Potaii Cîţu suna asemenea celebrei replici a lui Jean Constantin din "BD la munte si la mare": "Noi urmarim,...................... .sa nu fim urmariti"!

    1. Ce destept esti!

      Teapa ti-a penetrat creierul si acum gandesti cu teapa. 

      ...

      ...

      ...

      ...

      ...

    Politia de la Metrou ne-a demonstrat ca nu este in stare sa solutioneze cazuri evidente de furturi de portofele, telefoane, carduri, acte, bagaje in care "faptuitorii" erau identificati de pe camerele de supraveghere cu nume, prenume, CNP , loc de munca s.a.m.d. si "favorizau" faptuitorii" prin "bălmăjirea" rapoartelor catre comandanti ce raportau mai sus ce competenti sunt ei si subalternii lor.

    Fara "reciclarea" tuturor din Politia Metrou de jos (subteran) pana sus , inclusiv a firmei de paza ce nu a "prestat" in ziua "grevei spontane" nu vom asista la nici un succes in favoarea Metrorex, a docililor anjajati Metrorex ce sunt la mana capilor de "sindicat" , a calatorilor si inclusiv a statului ce a tot "decartat" "pierderile " managementului "performant" al membrilor de sindicat tot timpul majoritari in Consiliul de Administratie ce-i trateaza pe restul ca pe "aplaudaci" . 

    Pentru evitarea unor tragedii ulterioare nu trebuie sa-i uitam pe cei care sunt platiti si pregatiti in combaterea actelor de tip "tero" adica in mod explicit si legal : SNPCT ,Centrul de Coordonare Operativă Antiteroristă (CCOA) , Centrului Naţional de Acţiune Antiteroristă (CNAA) structură activată ad-hoc (spontan) structură activată ad-hoc (spontan) pentru soluţionarea situaţiei de criză teroristă.Succes !

    1. Este poate momentul să admitem că Legea Securității Naționale din 1991 trebuie serios adusă la zi pentru a reflecta realitățile unei societăți globale și interconectate. Pentru a consfinți rolurile de parteneri între serviciile de informații și societate, pentru a încheia inclusiv la nivel legislativ o epocă istorică apusă. Pentru a așeza firesc fiecare instituție pe locul constituțional adecvat.

      Actualul parlament are datoria de a oferi comunității naționale de informații o bază legală modernă pentru servicii de informații moderne.(combaterea-terorismul ui-competitivitate-sau-competi tie) 

      Directiva (UE) 2017/541 privind combaterea terorismului

      Definirea infracțiunilor teroriste 

      Directiva oferă o listă exhaustivă de infracțiuni grave pe care țările UE trebuie să le clasifice drept infracțiuni teroriste în dreptul lor intern atunci când sunt comise sau există o amenințare pentru a le angaja pentru un anumit scop terorist. 

      Obiectivele teroriste sunt descrise ca fiind oricare dintre următoarele: 

      1.intimidarea gravă a unei populații; 

      2.constrângerea nelegitimă a puterilor publice sau a unei organizații internaționale să îndeplinească sau să se abțină de la a îndeplini un act oarecare; 

      3.destabilizarea gravă sau distrugerea structurilor politice fundamentale, constituționale, economice sau sociale ale unei țări sau organizații internaționale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb