Cîţu trage la răspundere Ministerul Sănătăţii

G.B
Politică / 8 octombrie 2021

Florin Cîţu (sursa foto: gov.ro)

Florin Cîţu (sursa foto: gov.ro)

Premierul interimar Florin Cîţu trage la răspundere Ministerul Sănătăţii atât în cazul medicamentului pentru Covid-19, cât şi în cazul solicitărilor făcute de spitale pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare, potrivit Dcnews.

"Se pare că a fost o licitaţie care a început în aprilie pentru Tocilizumab. Din aprilie şi până acum o săptămână, această licitaţie a tot fost tergiversată. Deci, dintr-odată ne-am dat seama că nu avem acest medicament.

Aş vrea să ştiu cine din Ministerul Sănătăţii a ţinut şi a tergiversat această achiziţie pentru medicament atâtea luni de zile. Este foarte important ca aceste informaţii să fie prezentate public. Să ştim cine este responsabil pentru acest lucru.", a spus Florin Cîţu, vineri, 8 octombrie.

Ulterior, premierul Florin Cîţu a mai declarat că "tot din ancheta pentru pregătirea valului 4 mai am o informaţie care trebuie prezentată public şi responsabilii să plătească pentru acest lucru."

"Au fost spitale care au făcut solicitări pentru a li se repartiza sau dona ventilatoare încă din luna august. Ministerul Sănătăţii avea un stoc de 40 de bucăţi, primite prin donaţii, de la sfârşitul lunii decembrie 2020 din partea Germaniei. Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecţioase care tratează pacienţi pozitiv-Covid-19 de 18 luni. Deci, au fost solicitări, aveam ventilatoare şi cineva din Ministerul Sănătăţii nu a răspuns. Aş vrea să ştiu exact ce s-a întâmplat şi cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcţia.", a continuat Cîţu.

Aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumab. Ministerul Sănătăţii, precizări la finalul lunii septembrie

Ministerul Sănătăţii a informat, pe 22 septembrie, care este situaţia aprovizionării spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum (se utilizează în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19).

'Ministerul Sănătăţii a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum prin 2 modalităţi:

- În perioada august 2020- iunie 2021- prin repartiţie gratuită către spitale;

- Din data de 31 august 2021, conform Adresei nr. IM8033/31.08.2021-prin repartiţia unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziţioneze direct de la producător.

"În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 20201, au fost achiziţionate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tu esti (inca)premier,mai Citule!Tu raspunzi de tot si de toate.Daca la Ministerul Sanatatii treburile nu au mers bine,tu ce ai facut,cu ce te-ai ocupat,care au fost atributiile tale?Congresul PNL?V-ati adunat acolo 5000 de oameni si apoi cereti populatiei corectitudine.Din cauza voastra populatia nu respecta masurile si nu se vaccineaza fiindca una ziceti,alta faceti,voi sunteti mai cu mot.Dati un exemplu prost cetatenilor acestei tari.Ce sa invete lumea de la tine?Sa se drogheze?Daca aveai un pic de bun simt iti dadeai demisia in momentul in care s-a aflat ca ai fost arestat in America.Oare nu te-a lasat sefu al mare?

    Impertinent Catu. Oare cine îl susține ca premier? Președintele Iohanis??

    Războiul cu pandemia să meargă ,, brici " ...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb