CÎŢU: "Trebuie să plătim în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD"

J.P.
Politică / 20 octombrie 2020

"Trebuie să plătim în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD"

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat pe pagina personală de Facebook că România trebuie să plătească în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere.

"Marcel Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală avea creştere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de miliarde doar în 2020. Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei pentru un împrumut făcut de Dragnea şi Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total iresponsabil, a crescut deficitul bugetar şi împrumuturile. Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creştere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu şi gaşca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii. Până şi Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creştere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum şi-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi", a afirmat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. si datoriile pe care le faceti voi , cine le plateste ? psd-ul , dupa care veniti iarasi cu aceiasi placa .

    1. Una e sa te imprumuti pe crestere economica si sa reusesti sa reduci in acelasi timp ponderea datoriei in pib, alta e sa scazi pib-ul si in acelasi timp sa dobori record dupa record de imprumuturi. Asta s-a vrut, asta primim.

      Daca te uiti pe datele oficiale de la BNR,datoria publica in PIB a scazut pe vremea guvernarii PSD, chiar daca valoarea nominala a crescut! Asta pentru ca a fost crestere economica in Romania (si nu crestere in economia globala, cum zice demagogul Catu!) Dupa imprumutul facut de Basescu in 2010, de 20 miliarde euro, guvernele PSD au rambursat in fiecare an datoria(pana in 2019 s-a intins imprumutul! Asa ca mai incet cu minciuna, ca mai stim si noi sa citim. Restul e politica infecta.

      BAI PUI CU CAP DE bibilica.CE FACI MA NE IEI DE PROSTI.? NU BAI IMBECILULE,asta este suma pe care ati FURATO voi PEDELEPRELE pana acum si pentru ca OLIGOFRENUL de la Cotroceni tot are OBSESII cu PSD,hop si tu sa arunci in carca PSD,FURACIUNILE voastre. Osa stai la JILAVA pana o sa ai barba alba.!

    PSDISTII cu asta s.au ocupat, înglodarea țării în datorii! Pune socialiștii sa guverneze Sahara și în 10 ani nu vei mai găsi nisip acolo!

    1. Idiotule si Psd isti au platit imprumuturile celor de dreapta si nu sau vaitat

      Daca ramanea laSibiu era si acum un personaj iubit si stimat,nu pentru realizarile lui ci ale cetateniulor

    Potaie demagoaga, tu ai imprumutat 85 de miliarde in doar 9 luni, in timp ce PSD a facut acea datorie in 3 ani!

    Nu exista in Lumea asta vreun ministru de finante care sa imprumute atat de mult intr-un timp atat de scurt!

    Asa ca, esti de Guinness Book, Potaie liberala! Din păcate, pe banii nostri! 

    1. Cati ani isi vor mai ascunde oare tradatorii astia neputinta in spatele psd-ului? Nu ca aia din psd ar fi fost mai breji, dar astia intrec orice limita a nesimtirii si a hotiei.

      Asa este, asta cred si eu!

      Stiti cum se spune despre unii primari: au furat dar au facut si ceva pentru oameni.La fel si in cazul partidelor: PSD a furat dar a si dat la oameni, despre PNL se va spune: PNL a furat si atit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb