City Mall, aflat în faliment, nu a atras investitori nici la a doua licitaţie programată pentru 20 aprilie, astfel că lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), va discuta cu creditorii alte modalităţi de valorificare a activului, inclusiv păstrarea acestuia în contul creanţelor.
Surse din piaţa imobiliară au declarat că nici pentru a doua licitaţie nu a fost cumpărat caietul de sarcini, potrivit Mediafax. Investitorii interesaţi aveau ca termen limită pentru depunerea documentaţiei de licitaţie data de 18 aprilie.
Preţul de vânzare a City Mall la a doua licitaţie a fost stabilit la 29,5 milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro cât voiau să obţină lichidatorii centrului comercial la prima licitaţie, din 31 martie, de care însă nu a fost interesat niciun investitor.
"Ne vom întâlni săptămâna aceas-ta cu creditorii să discutăm care va fi pasul următor. S-ar putea decide chiar ca mall-ul să nu mai fie vândut, să fie păstrat în contul creanţelor sau să fie organizată o nouă licitaţie", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR.
Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.
Potrivit tabelului preliminar de creanţe prezentat de administratorul judiciar, cele trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).