Clădirea de birouri Dageco Expoziţiei Estate a obţinut finanţare pentru montarea a 260 panouri fotovoltaice pe acoperiş

G.D.
Companii / 15 martie 2023

Clădirea de birouri Dageco Expoziţiei Estate a obţinut finanţare pentru montarea a 260 panouri fotovoltaice pe acoperiş

Dageco Expoziţiei Estate este printre primele clădiri de birouri din Bucureşti care vor produce energie regenerabilă şi vor avea staţii de reîncărcare a maşinilor electrice alimentate cu energia de la soare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia totală, în cele 260 panouri fotovoltaice, echipamentele complementare funcţionării şi două staţii de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid este de 500.000 lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată prin programul Electric-Up.

Proiectul Dageco Expoziţiei Estate are o suprafaţă totală de 25.000 mp, cu patru corpuri mixed-use şi o parcare generoasă, de 500 locuri, la exterior şi în subteran. Clădirea principală acomodează birouri moderne, cu o suprafaţă totală de 11.000 mp şi spaţii comerciale la parter.

"Mişcarea ESG( Environmental, Social and Gouvernance) va schimba radical piaţa de birouri, în următorii trei-cinci ani. Reducerea costurilor cu energia electrică şi crearea de facilităţi pentru mobilitate sunt primele criterii care sunt luate în calcul, pe fondul crizei în energie şi a inflaţiei. Proprietarii clădirilor de birouri şi dezvoltatorii care vor conştientiza mai repede acest lucru, vor fi cei mai competitivi. Este un moment favorabil pentru proprietarii de clădiri existente să se diferenţieze de concurenţă prin facilităţi de producere a energiei verzi, având în vedere că livrările de clădiri noi sunt în scădere. De asemenea, locaţia va juca un rol important, chiriaşii fiind interesaţi de zone vibrante, înverzite, cu acces uşor şi distanţe scurte între casă şi birou, dar şi către facilităţi de relaxare, food sau petrecere a timpului liber.

În acest context, zona Expoziţiei se remarcă prin faptul că are în apropiere cel mai mare parc din Bucureşti şi îndeplineşte mai multe criterii de dezvoltare, inclusiv o linie de metrou complementară şi ansambluri rezidenţiale care vor adăuga peste 6.800 de apartamente noi", declară Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membra Alianţei BNP Paribas Real Estate, compania care are mandat de exclusivitate pentru închirierea acestui proiect.

Sistemul de producere a energiei verzi este compus din 260 panouri fotovoltaice, ce vor produce 100.1 kWp şi 5 invertoare, ce totalizează 97.5 kW, subliniază sursa citată.

Sistemul de stocare ales este alcătuit dintr-un banc de acumulatori care va avea capacitatea de stocare de aproximativ 11 kWh. Scopul principal al sistemului de stocare este de a beneficia de energia produsă atât în timpul zilei, când consumul depăşeşte producţia, dar şi pe timpul nopţii, când sistemul fotovoltaic nu produce energie electrică. Al doilea beneficiu al sistemului de acumulare este asigurarea unei rezerve de energie pentru consumatorii vitali, în cazul unei avarii în sistemul energetic naţional.

În acest moment, clădirea Dageco Expoziţiei Estate are o staţie de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid, iar în urma implementării proiectului Electric-Up va ajunge la trei staţii.

Grădiniţa operaţională din cadrul complexului Dageco Expoziţiei Estate reprezintă o facilitate importantă pentru părinţii care lucrează la birou. Aceştia pot beneficia de accesul uşor şi rapid la serviciile de îngrijire a copiilor, fără a fi nevoiţi să se deplaseze în alte zone ale oraşului. Acest lucru aduce un plus de confort şi flexibilitate în organizarea timpului şi a activităţilor zilnice.

Pe lângă grădiniţă, complexul se bucură şi de apropierea de trei unităţi de învăţământ superior, ceea ce poate fi deosebit de util pentru tinerii angajaţi care îşi doresc să-şi continue studiile. În plus, existenţa a două şcoli private poate reprezenta o alternativă pentru părinţii care doresc o educaţie mai individualizată pentru copiii lor.

Toate aceste facilităţi din jurul parcului de business Dageco Expoziţiei Estate contribuie la crearea unei comunităţi dinamice şi conectate, în care angajaţii şi familiile lor pot beneficia de o gamă largă de servicii şi facilităţi, subliniază sursa citată.

În plus, Dageco Expoziţiei Estate oferă o varietate de servicii suplimentare pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Clădirea are un sistem inteligent de climatizare şi iluminat, ce asigură un mediu confortabil şi eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, există şi o sală de fitness şi o terasă verde, unde utilizatorii pot petrece timpul liber sau organiza evenimente.

Un alt avantaj important al amplasării parcului de afaceri este accesibilitatea sa excelentă, datorită poziţionării în imediata apropiere a Centrului Expoziţional Romexpo şi a Aeroportului Internaţional Henri Coandă. De asemenea, este uşor accesibil din centrul oraşului şi din cele mai importante zone comerciale din nordul Bucureştiului.

"Proiectul finanţat prin Electric-Up al clădirii Dageco Expoziţiei Estate este un exemplu de dezvoltare sustenabilă şi inovativă în sectorul imobiliar din Bucureşti. Acesta oferă nu numai beneficii economice, dar şi sociale şi de mediu prin utilizarea energiei verzi şi prin îmbunătăţirea confortului utilizatorilor. Dacă luăm în considerare noile planuri de dezvoltare pentru noua linie de metrou M6, putem spune că clădirea Dageco va avea o locaţie privilegiată, fiind amplasata la o distanta foarte scurta de una din staţiile de metrou aflate pe traseu si anume Staţia Expoziţiei", evaluează Nicolae Ciobanu Managing Partner- Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors

Printre ocupanţii spaţiilor din parcul de afaceri Dageco Expoziţiei Estate se află reprezentanţele Citroen şi Suzuki, Cafe Le Mans, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb