Clariant demarează investiţia pentru prima sa fabrică sunliquid

I.T.
Miscellanea #Construcţii / 12 septembrie 2018

Clariant demarează investiţia pentru prima sa fabrică sunliquid

Clariant, lider mondial în domeniul produselor chimice de specialitate, a marcat astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, începutul construcţiei primei fabrici sunliquid care va produce la scară largă etanol celulozic obţinut din reziduuri agricole. În cadrul acestei unităţi, tehnologia sunliquid dezvoltată de companie va fi folosită pentru prima dată la scară industrială. La ceremonia de la Podari, judeţul Dolj, au participat oficialităţi ale Guvernului României, precum şi ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Excelenţa Sa dl. Urs Herren. Delegaţia reprezentanţilor Clariant la ceremonie a fost condusă de dl. Christian Kohlpaintner, Membru al Comitetului Executiv, conform comunicatului de presă remis Redacţiei noastre.

Christian Kohlpaintner, Membru al Comitetului Executiv al Clariant, declară: "După mai mult de un deceniu de cercetare şi dezvoltare, Clariant investeşte peste 100 de milioane de euro în prima sa fabrică sunliquid. Această tehnologie reprezintă un pionierat nu numai în Europa, ci şi la nivel global. Mai mult, în cooperare cu instituţiile europene şi naţionale, Clariant sprijină transformarea industrială a unei regiuni, prin această investiţie semnificativă".

Potrivit comunicatului, fabrica va procesa aproximativ 250.000 de tone de paie de grâu şi alte cereale, provenite de la fermierii locali, rezultând anual 50.000 de tone de etanol celulozic. Produsele rezultate din acest proces vor fi utilizate pentru obţinerea energiei regenerabile, astfel încât unitatea va putea funcţiona independent de combustibilii fosili.

Construcţia unităţii de producţie va oferi o serie întreagă de beneficii pentru regiunea din vecinătatea Municipiului Craiova. De asemenea, aceasta le va permite agricultorilor locali să comercializeze pentru prima dată la scară industrială paie, care erau anterior deşeuri agricole practic inutilizabile. Etapa de construire a fabricii va oferi de lucru pentru câteva sute de muncitori de la companii locale de construcţii.

Odată finalizată, se aşteaptă ca fabrica să furnizeze aproximativ 300 de locuri de muncă permanente pentru industriile colaterale care deservesc unitatea, precum şi pentru transportul şi depozitarea materiei prime. Fabrica va avea 100 până la 120 de angajaţi. Clariant intenţionează să recruteze forţa de muncă la nivel local, asigurându-i instruirea atât în laboratoarele proprii din Planegg, lângă Munchen, cât şi în fabrica din Straubing, Bavaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb