Claudiu Cheleş, noul director general al Gilead Sciences România

G.U.
Companii / 22 septembrie 2021

Claudiu Cheleş, noul director general al Gilead Sciences România

Gilead Sciences, Inc. anunţă numirea Dr. Claudiu Cheleş în poziţia de Director General pentru România, ca parte a planului său de dezvoltare a unei subsidiare locale care a fost anunţat în prima parte a anului 2021, informează compania într-un comunicat de presă.

Claudiu Cheleş este de profesie medic şi a urmat 2 programe MBA - Bucharest School of Management (MBA Româno-Canadian) şi Glasgow Caledonian University (GCU). Cu o experienţă de peste 20 de ani în poziţii de conducere locale şi regionale din industria farmaceutică, Dr. Claudiu Cheleş a jucat un rol esenţial în dezvoltarea unor soluţii medicale inovative pentru nevoile pacienţilor şi ale clienţilor din România. Anterior acestei noi poziţii pe care a preluat-o la Gilead, Dr. Claudiu Cheleş a fost General Manager ad-interim la Roche România, companie în cadrul căreia a lucrat 6 ani deţinând succesiv mai multe poziţii cu responsabilităţi strategice. Biografia sa profesională include roluri cheie locale si regionale în companii farmaceutice cum sunt Novartis Pharma, Valeant, Glenmark si Servier Pharma.

"Sunt onorat să contribui la acest proiect de dezvoltare a prezenţei Gilead în România cât şi de oportunitatea de a-mi pune în valoare experienţa locală relevantă pentru implementarea viziunii şi strategiei de dezvoltare a companiei. Obiectivul meu este acela de a consolida şi a conduce echipa din România în beneficiul tuturor celor implicaţi în sistemul medical de sănătate şi în acord cu principiile şi valorile companiei Gilead," a declarat Dr. Claudiu Cheleş la preluarea mandatului de General Manager al Gilead în România.

Compania este activă în România cu terapii din domeniul virologiei care oferă acces milioanelor de pacienţi care trăiesc cu HIV sau hepatită la tratamente moderne menite să reducă povara bolii şi să îmbunătăţească calitatea vieţii acestora, notează sursa citată.

De mai bine de 30 de ani, Gilead a fost un inovator de frunte în domeniul HIV, conducând progrese în cercetarea, tratamentul, prevenirea şi îngrijirea acestei boli. Astăzi, milioane de oameni care trăiesc cu HIV la nivel global primesc terapie antiretrovirală oferită de Gilead sau unul dintre partenerii de producţie ai companiei. De asemenea, Gilead a livrat patru tratamente pentru virusul hepatitei cronice C. În domeniul hepatitei C, în ultimii 5 ani compania a contribuit la vindecarea a zeci de mii de pacienţi români. În prezent, peste 4 milioane de oameni au primit terapii Gilead şi mai mulţi oameni din întreaga lume vor fi trataţi în perioada următoare. Gilead este, de asemenea, unul dintre pionierii în transformarea îngrijirii persoanelor cu virusul hepatitei cronice B şi urmăreşte în mod activ căi multiple către o posibilă vindecare.

De asemenea, în timpul pandemiei COVID-19, Gilead a colaborat cu autorităţile române de sănătate publică pentru a asigura accesul la tratament al pacienţilor români. Prioritatea companiei rămâne aceea de a pune la dispoziţie resursele şi expertiza antivirală câştigată în zeci de ani pentru a ajuta pacienţii şi comunităţile care luptă împotriva pandemiei COVID-19.

În luna mai a acestui an, Gilead Sciences, Inc. a anunţat înfiinţarea unei subsidiare pentru desfăşurarea activităţilor de marketing din România, ca răspuns la nevoile specifice ale pieţei locale pe care compania îşi propune să le adreseze printr-o prezenţă directă. În acest fel, compania îşi propune să consolideze colaborările existente cu partenerii strategici ai sistemului de sănătate, astfel încât prezenţa locală să adauge valoare pentru toţi cei implicaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb