CLAUDIU CREŢU, ELCEN:  "Este necesară reabilitarea şi redimensionarea reţelei termice din Bucureşti"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 iunie 2018

Creţu: "Sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti trebuie modernizat, înlocuit, eficientizat"

Creţu: "Sistemul centralizat are peste 60 de ani, astfel că a devenit un consumator de energie, instalaţiile fiind energofage şi are pierderi tehnologice"

Sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti este foarte vechi, are mai bine de 60 de ani, astfel că a devenit un consumator de energie, instalaţiile fiind energofage, având şi pierderi tehnologice, a subliniat, ieri, în timpul unei conferinţe de specialitate organizate de Energynomics.ro, Claudiu Creţu, administratorul special al companiei producătoare de energie termică Elcen.

Domnia sa a declarat: "Sistemul centralizat trebuie modernizat, înlocuit, eficientizat. De ce nu s-au făcut investiţii în sistemele centralizate din România? Din cauză că nu s-au făcut aceste investiţii, pierderile au crescut, preţurile au devenit foarte mari, încet-încet s-a creat ideea că sistemele centralizate sunt pe moarte, iar oamenii au migrat către alte soluţii".

Potrivit administratorului special al Elcen, Capitala este într-o continuă expansiune, circa 585.000 de apartamente fiind conectate, încă, la sistemul centralizat, iar dacă acesta intră în colaps nu există posibilitatea rapidă de a instala centrale individuale, de apartament, în toate aceste locuinţe, deoarece nu sunt nici destule echipe tehnice, şi nici suficiente stocuri de centrale termice.

Claudiu Creţu a afirmat: "Luna trecută, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat o hotărâre prin care îşi asumă direcţia reorganizării Radet-Elcen, a sistemului centralizat de termoficare. Sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti are viitor, şi trebuie să aibă viitor! Este nevoie de investiţii, pe care le vom demara cât mai rapid din momentul în care planul de reorganizare va fi supus aprobării şi aprobat. Această reorganizare reprezintă premisa efectuării investiţiilor, de care acest sistem are nevoie de ani de zile".

Domnul Creţu a precizat că sistemele individuale de încălzire, alături de noxele generate de traficul din oraş sunt cauzele principale ale nivelului ridicat de poluare al aerului din Bucureşti.

Soluţia, din acest punct de vedere, este reprezentată de cogenerare, ale cărei avantaje sunt, potrivit domniei sale, economia de combustibil primar, reducerea poluării, costul redus al energiei şi randamentele energetice superioare, adăugând: "Cogenerarea reprezintă soluţia corectă. Întrebarea este cum facem să o popularizăm, să înţeleagă toată lumea că, prin cogenerare şi prin sisteme centralizate de termoficare, avem parte de un aer mai curat".

Domnul Creţu a subliniat faptul că directivele europene şi legislaţia în domeniu susţin cogenerarea.

În ceea ce priveşte situaţia actuală a companiei Elcen, Claudiu Creţu a precizat că este necesară reabilitarea şi redimensionarea reţelei din Bucureşti, întrucât consumul de energie s-a redus în ultimii 10-15 ani, ca urmare a anvelopării locuinţelor, a contorizării şi nu numai.

Administratorul special al companiei a mai spus că este nevoie de un plan coerent al sistemului centralizat, în vederea demarării investiţiilor, care necesită finanţare, municipalitatea având posibilitatea de a asigura aceste fonduri.

Potrivit informaţiilor din presă, în luna mai a anului curent, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a dat acordul pentru transferul RADET şi ELCEN către Compania Municipală Energetica SA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Reabilitarea retelei termice din Bucuresti se va face atunci cand se vor face si autostrazile si reabilitarea cailor ferate adica... niciodata . Mai bine asteptam anul 20-20 si incalzirea globala :)

    Înainte de reabilitare, un termen care nu-și are locul in aceasta discuție, trebuie sa vă aruncați o privire asupra căpușelor din sistem. Funcții directoriale multiple, plătite cu bani grei, într-o societate aflată în insolvență! Angajați la birouri, plătiți enorm, când muncitorul de rând câștigă minimul pe economie. Jos mafia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb