CLAUDIU MANDA, DUPĂ AUDIEREA ELENEI UDREA LA COMISIA SRI:  "Ne-a povestit, cu nume şi prenume, despre statul paralel"

A.C.
Politică / 19 octombrie 2017

Claudiu Manda (sursa foto: Facebook)

Claudiu Manda (sursa foto: Facebook)

Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat astăzi, după audierea Elenei Udrea, că aceasta a povestit comisiei cum a fost creat "statul paralel" şi cum funcţionau "culoarele Justiţiei" şi "culoarele media", potrivit unei surse din presă.

Conform sursei, Manda a spus că vor fi audiaţi la comisie, prezenţa fiind deja confirmată, fostul preşedinte Traian Băsescu, patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, şi fostul şef al Pro TV, Adrian Sârbu.

Claudiu Manda a declarat, la finalul audierii Elenei Udrea în comisia parlamentară de control al SRI, citat de News.ro: "Doamna Udrea ne-a explicat cum a apărut această construcţie a statului paralel, când a apărut şi cum au evoluat lucrurile, dându-ne exemple de persoane cu nume şi prenume din tot ce înseamnă această relaţie a unor persoane din conducerea SRI cu unele persoane din Justiţie. A explicat cum au fost create culoarele din Justiţie, cum sunt culoarele din media, a dat inclusiv nume de persoane din Justiţie sau nume de persoane din conducerea SRI".

Potrivit sursei menţionate anterior, el a precizat că Udrea s-a referit la perioada de dinaintea preluării conducerii SRI de către Eduard Hellvig.

Conform declaraţiilor lui Manda, Udrea le-ar fi spus membrilor comisiei că intenţia "statului paralel" era de a se consolida şi se folosea de influenceri sau chiar de discuţii directe cu factorii de decizie politici atunci când aveau nevoie, se mai arată în sursă

Claudiu Manda a mai relatat: "A mai dat un exemplu (...) în care spune că un ofiţer SRI i-a dat telefon doamnei Bica şi i-a spus: marţi, să mergi să faci în cazul X, să soliciţi arestarea persoanelor pe care le anchetaţi, în contextul în care nu cred că era atributul SRI sau cel puţin aşa ne-a transmis doamna Udrea".

Potrivit acestuia, Elena Udrea a povestit şi despre întâlniri neoficiale din perioada 2009 - 2010 între şefi din SRI, oameni din Justiţie şi politicieni, în cadrul cărora se puneau la cale strategii anti-PSD.

Manda a mai menţionat: "În aceste întâlniri informale, spre exemplu, se contura ideea în anul 2010, că PSD era un partid foarte puternic şi că ar trebui ajutat să nu mai ocupe atât spaţiu în spectrul politic şi că soluţia ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetaţi şi deferiţi Justiţiei".

Conform agenţiei citate, el a povestit şi că Elena Udrea a prezentat comisiei parlamentare nume de persoane din media sau instituţii din media care au o relaţie apropiată cu SRI sau care au fost finanţate la un moment dat de oameni de afaceri ca urmare a unor legături sau apropieri de SRI.

Manda a mai precizat: "Ne-a mai dat încă un exemplu în care preşedintele României ar fi fost dezinformat şi spune că de data aceasta ar fi fost chiar o informaţie scrisă ajunsă la preşedintele României pe un anumit caz pe care o să-l punctăm şi o să-l dezvoltăm cu preşedintele României".

Preşedintele comisiei a adăugat: "A mai spus un lucru pe care îl considerăm, cred, foarte grav, o declaraţie a domnului Coldea spusă doamnei Udrea atunci când a întrebat dar de ce o susţineţi atât de mult pe doamna Kovesi, spunea, nu cred că greşesc, că a fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009, a alegerilor prezidenţiale".

Potrivit sursei ictate, întrebat despre numele persoanelor la care s-a referit Elena Udrea, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a spus că poate da doar numele celor din servciu: George Maior, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă.

Udrea,după audierea la comisia SRI: "Am dat nume de persoane care îmi spuneau să mă potolesc că voi fi arestată"

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că la audierea în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI a dat exemple de persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, care îi transmiteau să nu "saboteze anumite acţiuni ale sistemului", altfel va fi arestată, potrivit unei surse din presă.

Udrea a afirmat, după audierea la comisia SRI, citată de Agerpres: "Am dat aici exemple de oameni care veneau şi îmi spuneau direct din partea domnului Coldea că dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acţiuni ale sistemului, divulgându-le preşedintelui sau vorbind public, o să sfârşesc rău, o să sfârşesc arestată. Cred că aceştia vor fi chemaţi în comisie, am dat şi nume de persoane care la vremea aceea veneau şi îmi spuneau: ai grijă, dacă nu te potoleşti, urmează să fii arestată, era în 2013".

Conform sursei, ea a spus că este un "caz aproape emblematic".

Udrea a adăugat: "Eu sunt cazul vechi, aproape emblematic, al sistemului care s-a luptat să înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit la cererea celor din comisie de ce cred eu că mi s-a întâmplat ce mi s-a întâmplat şi anume pentru că am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, cu doamna Kovesi în secundar, domnul Coldea care spunea că sunt o sursă paralelă de informaţii pentru preşedinte, deranjantă".

Conform agenţiei citate, ea a relatat şi faptul că sunt "oameni din fruntea serviciului în trecut care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică, mediatică", menţionând că cei care beneficiau de aceste lucruri erau cei care au primit funcţii publice în justiţie, procurori, judecători, oameni care conduc instituţii publice, care fost ajutaţi să preia canale media.

Ea a afirmat că, din întâlnirile pe care le avea, putea să primească anumite informaţii, informează sursa.

"Puteam să aflu de la oameni de afaceri, spre exemplu, că existau anumite interese în a deschide un dosar penal unui om de afaceri şi a strica un business în favoarea altuia", a mai susţinut Elena Udrea.

Potrivit sursei citate, ea a povestit un episod în care un şef de Parchet a primit un telefon de la SRI cum să procedeze într-un dosar penal.

Udrea a conchis: "Un şef de Parchet a primit un telefon de la un general SRI să procedeze într-un anume fel într-un dosar penal faţă de un inculpat. Deci, i s-a dat un telefon şi i s-a spus cum să procedeze faţă de un inculpat, o situaţie la care eu am asistat, o convorbire la care au am asistat şi era anul 2013 şi pe care am relatat-o aici cu nume şi prenume. Lucrurile acestea eu le puteam afla şi le puteam spune mai departe şi le-am şi spus, ceea ce m-a făcut o persoană indezirabilă, cel puţin domnul Coldea".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cita manipulare si dezinformare!!!!! cine este... cine....."statul paralel" = udrea , dragnea, coldea, manda,tariceanu, presa, sri, sie etc etc ar trebui sa scriu pina la sfirsitul anului ....... intrebarea este simpla! exista in acest moment persoane care servesc in interesul statului roman!! departamentele de securitate trebuie regindite si construite in alt mod, daca sri si sie serveau interesul national azi in Romania.nu mai vorbeam de udrea , dragnea, coldea, manda.............

    Stim aceasta treaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb