CLAUDIU NĂSUI: "Suntem o economie de piaţă puternic îngreunată de foarte mulţi factori care vin mai ales din zona noastră, a politicului"

S.B.
Macroeconomie / 25 ianuarie 2021

"Suntem o economie de piaţă puternic îngreunată de foarte mulţi factori care vin mai ales din zona noastră, a politicului"

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a declarat, astăzi, la Conferinţa Aniversară "Fondul Proprietatea - 10 ani la Bursă", că România are o economie de piaţă "puternic îngreunată de foarte mulţi factori care vin mai ales din zona politicului", informează news.ro.

"Dacă Parlamentul dă un act normativ cu efecte devastatoare în economie, rareori sunt politicienii care vor suferi acel cost", afirmă ministrul, care precizează că nu Ministerul Economiei ar trebui să fie conducătorul economiei, ci cei care "muncesc, care investesc şi îşi riscă propria lor avuţie".

"Mai avem multe lucruri de făcut ca să fim, într-adevăr, o economie de piaţă. (...) Suntem o economie de piaţă puternic îngreunată de foarte mulţi factori care vin mai ales din zona noastră, a politicului, din păcate. Lucrurile acestea nu vor mai fi aşa, cel puţin nu cu acest Guvern", a declarat, luni, Claudiu Năsui.

Acesta a precizat că Ministerul Economiei se ocupă mai mult cu companiile care nu sunt listate la bursă.

"Misiunea noastră este să le facem viaţa mai uşoară şi să le punem acel covor roşu pentru ca şi ele să devină o potenţială poveste de succes care, într-o bună zi, să se listeze la bursă. (...) Bursa nu este vinovată pentru problemele economice, bursa este un mesager. Bursa nu o să ne spună ce vrem să auzim, nu o să-ţi spună în timpul campaniei electorale că totul merge roz (...) o să-ţi spună adevărul. O să-ţi spună ce cred oamenii care-şi pariază propriii lor bani despre realitate. În momentul în care politicienii fac o greşeală, de multe ori nu suferă politicienii. Dacă Parlamentul dă un act normativ care are efecte devastatoare în economie, rareori sunt politicienii care vor suferi acel cost. Or să dea din umeri şi or să-l repare, în cel mai bun caz. Uneori este nevoie de o schimbare de Guvern ca să fie reparate unele acte", a mai afirmat ministrul.

Acesta a adăugat că Ministerul Economiei "nu are vocaţia să fie un conducător al economiei".

"Nu cred că asta ar trebui să facă un politician care nu-şi riscă propriii bani, conducători trebuie să fie cei care muncesc, care investesc şi îşi riscă propria lor avuţie. Asta este o schimbare de filosofie care trebuie să existe în tot statul român. Investitorii trebuie să fie trataţi cu respect şi predictibilitate. (...) Rămânem dedicaţi, nu doar debirocratizării, ci şi predictibilităţii, nu o să aveţi surprize neplăcute de la noi", a mai precizat ministrul, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa ce au dat soc pa oferta acum vor economia deschisa.

    bravo!  

    cauta pe youtube " Bula Imobiliara 2021 Housing Bubble 2021"  

    Sunt date oficiale din Banca Mondiala si Banca Internationala  

    o sa pun un grafic si cu bula pana la Dumnezeu din UK  

    semnat comenturi "cretine"  

    In afare de gargara mai faceti ceva? Eu prefer sa taceti din gura 1 an si sa vad ce ati facut ceva, orice, cat de putin.

    La gargara va dau nota 10. Vorbiti bine. Numai ca nu faceti nimic pentru ca: mostenirea, xyz, alea alea, am vrut dar nu am putut, nu ma lasa opozitia, nu ma lasa mama, etc. 

    Puneti umarul la treaba si dupa aia sa vorbiti. Pana acum doar ati vorbit de facut inca nu ati facut nimic..

    Hai sictir,carcotasilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb