Claudiu Târziu (AUR): "Îi solicităm preşedintelui ucrainean să retragă cetăţeniile acordate persoanelor din Transnistria"

G.D.
Politică / 14 martie 2023

Claudiu Târziu (AUR): "Îi solicităm preşedintelui ucrainean să retragă cetăţeniile acordate persoanelor din Transnistria"

Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, i-a transmis astăzi o scrisoare deschisă preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în care îi solicită retragerea a 120.000 de cetăţenii ucrainene acordate unor persoane din regiunea transnistreană, informează Agerpres.

El susţine că în acest fel liderul de la Kiev va da dovadă de solidaritate faţă de Republica Moldova, aflată în conflict îngheţat cu Rusia în regiunea transnistreană.

"Astăzi, când Ucraina se află în conflict deschis, sângeros, cu Rusia, te-ai fi aşteptat, ne-am fi aşteptat să retragă aceste cetăţenii. Din păcate, nu a procedat aşa. (...) Ucraina ajută în continuare căpeteniile separatiste de la Tiraspol să supravieţuiască, să circule şi facilitează celor 120.000 de rusofoni, care au cetăţenie ucraineană, refugierea în Europa şi în lume. O mulţime dintre aceşti inşi au ieşit din regiunea transnistreană cu paşaport ucrainean şi au beneficiat de ajutor ca refugiaţi în România şi în alte state europene. De aceea, prin această scrisoare deschisă, îi solicităm preşedintelui ucrainean să facă uz de prerogativele lui şi, prin decret prezidenţial, să retragă aceste cetăţenii, care sunt şi neconstituţionale după Constituţia Ucrainei, dând dovadă astfel de solidaritate faţă de Republica Moldova aflată în conflict îngheţat cu Rusia în regiunea transnistreană şi, de asemenea, având un aport semnificativ în ce priveşte securitatea în regiune ameninţată de armata rusă de ocupaţie aflată în regiunea transnistreană'', a explicat Târziu, printre altele, în scrisoare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Foarte buna pozitionare. Sa raspunda Zelenski cand retrage acele cetatenii. Altfel, nu putem sa consideram decat ca doreste sa se foloseasca de Rep. Moldova sa destabilizeze intreaga zona.

    Un fin cunoscator al politicii externe, dl Tarziu. Bravo!

    Zelenski va zice ca niciun rus din Transnistria nu are cetatenie ucraineana,ca ei nu au acordat,nu au facut,nu au dres!Si nu inteleg,astia de la AUR se pun rau cu rusii fiindca am inteles ca au anumite afinitati fata de rusi!

    Eu propun că cei din AUR își ia cetățenie rusă și să plece din Romania. Eu voi vota USR iar celor de la PSDNL, AUR și UDMR le transmit: hai sictir

    1. Mars terfelistile,la coteț cu voi

      Și eu voi vota USR. Șic

    bai nene

    in transnistrie, juma de populatie e rusa, 30 % ukrainieni si restul moldoveni 

    de ce sa le retraga ukraina cetatenia propriilor cetateni? 

    1. multi rusofoni din tranistria au si cetatenie ro, prin ce miracol doar spagarii de la ambasade stiu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb