CLAUDIU TÂRZIU: "Ungaria face investiţii în Transilvania ca să devină stăpâna unei bucăţi din ţară"

G.B
Politică / 14 august 2021

Claudiu Târziu

Claudiu Târziu

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor Claudiu Târziu a susţinut,astăzi, la Târgu Mureş, că Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină "stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră" întrucât i se permite, fiindcă statul român nu reacţionează, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Claudiu Târziu, a declarat: "Suveranitatea - aici, într-adevăr, avem o mare problemă cu UDMR, care nu ezită cu niciun prilej să arate că nu respectă statul în care are reprezentanţi la vârf, parlamentari şi miniştri, că nu respectă Constituţia pe care au jurat atunci când şi-au preluat mandatele, că nu respectă majoritatea românească, o majoritate nu doar tolerantă, ci plină de dragostea faţă de celelalte etnii conlocuitoare. Suntem un model pentru Europa în privinţa tratamentului pe care îl acordăm etniilor conlocuitoare şi nu o facem dintr-un program politic, ci pentru că aşa ne place să trăim în armonie, cetăţeni de toate etniile. Bunătatea noastră nu ar trebui să fie interpretată drept prostie sau slăbiciune şi acest lucru ar fi uşurat dacă la nivelul politicii externe şi interne am avea o viziune bine definită şi programe bine articulate. Dacă Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii ţării, nu avem o viziune în privinţa aceasta şi nu avem politici publice".

El a afirmat că politicile publice lipsesc şi în privinţa românilor din afara graniţelor şi că politicienii români ar avea de învăţat de la cei din Ungaria în acest domeniu.

Claudiu Târziu a susţinut: "În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat am făcut, în prima jumătate a acestui an, un tur al comunităţilor româneşti din jurul graniţelor şi am observat pe viu (...) că statul român nu se ocupă în niciun fel de românii din afara graniţelor, sunt lăsaţi de izbelişte. Din acest punct de vedere, Ungaria are o politică foarte bine structurată, foarte bine dusă, foarte bine finanţată. Nu avem nimic împotrivă, e dreptul acestui stat să aibă grijă de conaţionalii săi, oriunde s-ar afla ei. Dar am putea să învăţăm din asta şi noi şi să ne ocupăm mai cu dedicaţie de respectarea drepturilor românilor din afara graniţelor, aşa cum ar trebui să ne ocupăm de respectarea drepturilor şi libertăţilor românilor din centrul ţării, unde numeric românii sunt minoritari şi unde sunt trataţi mai rău decât într-un stat străin. Aşa ceva este inacceptabil, noi denunţăm această inconştienţă la nivel guvernamental, am atras atenţia asupra ei în nenumărate rânduri. Protestăm împotriva lipsei de reacţie atunci când românii au nevoie de ajutor din partea Guvernului şi a majorităţii parlamentare şi încercăm să suplinim această lipsă de interes şi de grijă faţă de românii din centrul ţării prin implicarea noastră cât mai activă".

La rândul său, deputatul Dan Tănasă a spus că Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un "stat co-suveran în Transilvania" şi consideră atitudinea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, referitoare la acest subiect, ca fiind "complet lipsită de conectivitate cu realitatea".

"Ungaria cumpără la propriu Transilvania, bucată cu bucată, pădure cu pădure, clădire cu clădire. Nu doar cumpără, ci vine şi construieşte de la zero instituţii pe care pune ulterior drapelul Ungariei, pune inscripţii exclusiv în limba maghiară. Practic Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un stat co-suveran în Transilvania. Deja ştim foarte clar că Ungaria nu are acceptul Bucureştiului pentru a derula programele pe care le derulează, (...) însă de la Bucureşti de fiecare dată reacţia a fost anemică", a declarat deputatul.

Conducerea AUR a participat, astăzi, la Târgu Mureş, la cursurile Academiei Politice "Gabriel Constantinescu" pentru membrii formaţiunii din judeţul Mureş.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Așa cum statele națiune au apărut mai pot sa și dispară.

    Eu am dubii că România va mai exista in 2100. Va fi un soi de regiune UE cu ceva autonomie locală. 

    1. Da, si la fel vor fi si Franta sau Germania , regiuni ale uniunii Europene .

      Si dacă suntem o națiune conduși de corupți vz Năstase,Basescu,Dragnea sau semidocți vz Dăncilă ,Tudose sau parlamentari anafabeți ,curve,amante ,nepoate primari gen Vanghele etc .

      Atunci care este diferența o națiune condusă de niște nemernici care au expoliat țara și joacă cartea naționalistă pt fraieri și ei se plimbă și duc bani furați în băncile huletei U E.

      Așa căscați ochi și nu mai puneți BOTU la ,,fraierisme,, 

      2400 si ceva ... acolo e termenul de expirare al unitatii administrativ teritoriale autonome Romania.

      motivul ghici care va fi ? Ti-l zic eu: tradarea interna din partea unor partide de atunci , luptele interne politice, datorita propriei clase politice.  

      Acum insa nu ne-am atins maximul sub nici o forma si dupa nici un criteriu (nici populatie, nici teritorial, nici economic, etc...).  

      deci abandoneaza negativitatea, mai e de mancat malai in legenda Romaniei! :)  

      Pont : Maximul teritorial va fi mai mare cam cu 38-40-43% decat in 1938 ! ;)  

      Slabiciunea momentana nu inseamna nimic la scara Istoriei !  

      p.s. De exemplu UE si moneda euro vor disparea pana in 2029. Maxim! Romania si leul continua si continua si tot continua peste mizeriile neomarxiste ale UE si Bruxellesului ! Ma intelegi ?

    asta vedem si noi ,poate gasiti solutii de a contracara

    1. Si Romania daca va mai fi locuira de dobitoci cum vad aici ,precis va fi stapanita de altii.Cretinilor le e frica de Ungaria si nu de Austria,Franta ;germania.US etc.Sunt gingasi,vor sa fie sclavi dar nu la oricine.pe de alta parte pot spune cu mana pe inima ca jugul occidental este mai greu decat celest-european.Dar un cunascator al naravurilor noastre spunea ca mai nine o.......de la licuriciul cel maea decat s-o......de la mici licurici.DOMNUL care s-a pronuntat mai sus este adeptul filozofiei bascesciene,si probabil asteapta.

      Cine? Tradatorii si crvele din politica de la noi?

    Eu am o alta problema cu Ardealul. Acesta a primit disproportionat de multe investitii fata de restul tarii.

    Sudul tarii, orase importante, nu are o autostrada sau sosea expres care sa lege Craiova de Bucuresti, de exemplu. Nu avem un drum expres care sa ne lege de Bulgaria sa mergem si noi decent in vacante/excursii.

    Toate investitiile au fost canalizate catre Ardeal. 

    La noi ce investitii se fac,in afara celor cu bani europeni?Ai nostrii,mai mult ajung la guvernare mincinosi si escroci,care se ocupa de ei si ai lor.Acuma sa faca investitii actualul premier care a comandat 120 milioane de vaccinuri,sa ea comision cat mai mare cucoana din conducerea UE?Cine stie,poate si el s-a infruptat sau .....

    apartenenta administrativ-statala nu e data de proprietatea privata :)

    asa stiam eu din principiile de baza de la drept :)) 

    daca eu cumpar un hotel in Bulgaria cu terenul de sub el , ala nu devine o bucatica de Romania ! :))

    stupid AUR!  

    1. Nu direct, dar se poate renegocia la mesele mari, daca se creaza iluzia ca realitatea din teren este alta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb