Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy România la semnarea contractelor EPC, O&M şi furnizare echipamente pentru trei parcuri fotovoltaice

S.B.
Companii / 6 iunie

Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy România la semnarea contractelor EPC, O&M şi furnizare echipamente pentru trei parcuri fotovoltaice

O echipă multi-jurisdicţională de avocaţi Clifford Chance din Bucureşti şi Varşovia a asistat compania israeliană Nofar Energy România, lider în domeniul energiei regenerabile, la semnarea contractelor EPC, O&M şi de furnizare a echipamentelor necesare producţiei de energie solară pentru trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 388,6 MW.

Cel mai recent acord, anunţat săptămâna trecută, vizează semnarea contractelor pentru proiectarea, achiziţia şi construcţia (EPC - Engineering, Procurement & Construction), respectiv operarea şi managementul (O&M) cu AJ Construction, pentru un parc fotovoltaic de 73,6 MW la Slobozia, judeţul Giurgiu.

Anterior, echipa Clifford Chance a asistat compania israeliană Nofar la semnarea contractelor EPC şi O&M cu CJR Renewables, pentru alte două proiecte fotovoltaice de 315 MW în judeţul Giurgiu.

Nadia Badea, Partener şi coordonator al practicii de Energie de la Bucureşti, spune: "Ne bucurăm să lucrăm alături de Nofar într-o serie de tranzacţii şi contracte complexe şi interesante, care sunt semnificative pentru dezvoltarea pieţei de energie regenerabilă din România, şi că putem să contribuim cu expertiza locală şi internaţională pe care noi, ca şi birou Clifford Chance, putem să o aducem clienţilor".

Ea adaugă: "Avem un portofoliu mare de clienţi şi tranzacţii în domeniul energiei regenerabile - asistăm dezvoltatori, fonduri de infrastructură, companii de utilităţi si bănci pe parcursul întregului ciclu de dezvoltare a unui proiect - achiziţia sau vânzarea proiectelor, semnarea de contracte EPC şi O&M, acorduri PPA (Power Purchase Agreement), contracte de dezvoltare, aspecte de reglementare inclusiv modificări de proiecte sau asistenţă în litigii care pot apărea pe parcursul dezvoltării proiectelor. Ca şi în alte domenii, clienţii noştri din sectorul energiei beneficiază de toată experienţa şi de know-how-ul birourilor Clifford Chance din ţările care sunt deja mai avansate în dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Sperăm să anunţăm curând alte tranzacţii din acest domeniu".

Asistenţa acordată Nofar Energy face parte dintr-o colaborare mai amplă prin care Clifford Chance lucrează cu compania israeliană pe proiecte de energie regenerabilă în România cu o putere instalată totală de 643 MW. La finalul anului trecut, avocaţii Clifford Chance au asistat compania la semnarea celui mai mare contract de livrare de echipamente pentru producţia de energie solară anunţat până acum pe piaţa de energie regenerabilă din România, potrivit căruia producătorul LONGi Solar va livra echipamente pentru proiectele Nofar Energy în Romania însumând, la acea dată, o capacitate de 576 MW.

Echipa de avocaţi Clifford Chance coordonată de Lavinia Dinoci (Head of Construction & Real Estate Practice în biroul de la Bucureşti) şi Marcin Markowski (Counsel în biroul de la Varşovia) acordă asistenţă pe tot parcursul procesului, începând cu etapa pregătirii documentaţiei pentru selecţia contractorilor, negocierea, elaborarea şi finalizarea documentaţiei şi asistenţă la semnare. Din echipă mai fac parte Diana Borcean şi Carmen Buzenche (Senior Associates, Bucureşti), Adrian Krol (Senior Associate) şi Kinga Grzelczak (Associate) - Varşovia.

Echipa in-house din cadrul Nofar Energy este coordonată de Alex Greenberg (Senior Legal Counsel), Elad Michaeli (VP Global Operations) şi Sapir Naaman (Civil Engineer).

Lavinia Dinoci, Head of Construction & Real Estate Practice, Clifford Chance Badea, spune: "Fiecare proiect încheiat cu succes ne aduce o satisfacţie enormă şi convingerea că aducem un plus de valoare la dezvoltarea de know-how într-o industrie atât de dinamică cum este energia regenerabilă în România. Încă de la începutul colaborării, echipa Nofar ne-a provocat cu proiecte foarte interesante şi ambiţioase. Ne bucurăm că am finalizat deja al treilea mandat, într-un interval de timp relativ scurt, pe un calendar tranzacţional strâns, în care proiectele şi deadline-urile se suprapun. Le mulţumim pentru încrederea, profesionalismul şi transparenţa care definesc colaborarea noastră excelentă şi le urăm succes cu proiectele viitoare".

Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, spune: "Unul dintre primele lucruri pe care le căutăm, atunci când intrăm pe o piaţă nouă, este să identificăm parteneri puternici, cu care să colaborăm pe termen lung. Avem în echipa Clifford Chance Badea un astfel de partener. Know-how-ul lor juridic extins şi perspectivă globală s-au dovedit esenţiale în atingerea primelor borne de parcurs din strategia noastră de investiţii în România".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb