Clotilde Armand ne pune să alegem între corupţie şi mizerie

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 18 august 2021

Clotilde Armand ne pune să alegem între corupţie şi mizerie

Sectorul 1, cea mai bogată unitate administrativ-teritorială din cadrul municipiului Bucureşti, a devenit, din păcate, în numai zece luni de administraţie Armand cea mai insalubră zonă a Capitalei, pe fondul disputei dintre noul edil şi operatorul de salubritate Romprest SA. Conform primarului Clotilde Armand, relaţia contractuală dintre Sectorul 1 şi compania de salubrizare este una bazată pe un document încheiat fraudulos şi pe acte adiţionale cu iz de corupţie semnate de foştii edili ai acestei zone a Capitalei. Din această cauză, până a găsit o soluţie pentru ridicarea gunoaielor stradale, Clotilde Armand a preferat să ignore că acumularea munţilor de deşeuri va duce la înmulţirea rozătoarelor şi la mirosurile pestilenţiale din timpul sezonului estival. Practic, se poate spune că primarul Clotilde Armand i-a pus pe cetăţeni să aleagă între continuarea unui contract încheiat fraudulos, prin corupţie, şi mizeria instalată în Sectorul 1 al Capitalei.

Numai că odată cu sezonul estival şobolanii au invadat cel mai bogat sector al Capitalei, după ce au părăsit canalizările şi subsolurile caselor sau blocurilor, atraşi de mormanele de gunoaie depozitate ilegal pe spaţiul public. Un exemplar al guzganilor din Sectorul 1 a fost filmat zilele trecute chiar în clădirea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, imobil situat în buricul Capitalei, pe calea Victoriei, la aproape un kilometru distanţă de Palatul Victoria - sediul Guvernului.

Cetăţenii din Sectorul 1 se tem să iasă seara prin curţile imobilelor de teama rozătoarelor care sunt prezente în majoritatea zonelor, dar acest aspect pare să nu deranjeze actuala conducere a administraţiei publice locale, ce este preocupată, conform postărilor de pe pagina oficială de Facebook a primarului Clotilde Armand, de construcţiile ilegale, de asfaltarea unor drumuri de pământ şi de modernizarea parcurilor. Şi are dreptate edilul să se ocupe de aşa ceva, atât timp cât în opinia sa a rezolvat problema ridicării deşeurilor depozitate ilegal pe spaţiul public, deoarece deratizarea nu intră în competenţa Primăriei Sectorului 1.

La nivelul Capitalei, deratizarea se efectuează de către Primăria Municipiului Bucureşti prin intermediul Companiei Municipale Eco Igienizare. Care este în insolvenţă, ca prim pas spre desfiinţarea acesteia, compania făcând parte din lungul şir al firmelor înfiinţate de Municipalitate pe vremea fostului primar general Gabriela Firea, societăţi despre care instanţele au stabilit că funcţionează ilegal.

Gunoiul de pe stradă - cea mai atractivă hrană pentru şobolani

În mod normal, deratizarea Sectorului 1 ar trebui să se facă rapid, mai ales că, până în 23 august, unitatea administrativ-teritorială păstorită de Clotilde Armand se află în stare de alertă sanitară stabilită prin ordinul Prefectului Capitalei, stare ce a fost instituită începând cu 24 iulie ora 0:00.

Dar lucrurile nu stau deloc aşa cum ar trebui.

Până anul acesta, deratizarea Capitalei demara odată cu prima lună a noului an. Numai că, în 2021, din cauza faptului că bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat destul de târziu - abia în 7 mai 2021 - compania Eco Igienizare nu a avut fondurile necesare pentru a demara activităţile pe care le prestează. Aşa că, de la începutul anului şi până la 1 iunie, în Bucureşti, pe domeniul public din niciun sector nu s-a făcut nici dezinsecţie, nici deratizare.

Corina Niţă, manager de contract în cadrul Companiei Municipale Eco Igienizare Bucureşti, a declarat, pentru ziarul BURSA: "Noi acţionăm pe baza măsurilor dispuse în planul unitar de acţiune aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru anul 2021, pe toată suprafaţa Capitalei. Din cauza situaţiei care a fost în acest an, am început activităţile de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public abia în luna iunie, comparativ cu anii trecuţi când activitatea demara în luna ianuarie, iar pe deasupra în acest an ni s-a redus şi suprafaţa pentru categoriile de obiective unde acţionăm. Noi facem deratizare la fel peste tot şi aplicăm aceleaşi cantităţi de raticid în fiecare sector al Capitalei. Problemele cele mai mari sunt în sectorul 1, din cauza scandalului care a fost cu firmele de salubrizare. Problema este că în prima jumătate a anului, în Sectorul 1, gunoiul nu s-a strâns de pe străzi şi practic, în iunie, când am început deratizarea, tratamentele noastre au fost ineficiente deoarece şobolanii au avut la tot pasul hrană mai atractivă decât otrava pusă de noi. Acum, odată cu starea de alertă sanitară şi cu rezolvarea problemei ridicării deşeurilor de pe spaţiul public din Sectorul 1, ar trebui ca activitatea de deratizare - pe care noi am continuat-o în toată această perioadă - să redevină eficientă".

Reprezentantul companiei municipale a precizat faptul că societatea efectuează deratizarea doar pe domeniul public şi că persoanele juridice private, precum şi cetăţenii sunt obligaţi, conform legislaţiei în vigoare şi hotărârilor CGMB, în spaţiile pe care le folosesc să efectueze pe propria lor cheltuială deratizarea acestora.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: "Trebuie să ne implicăm cu toţii pentru rezolvarea acestei probleme"

Situaţia ne-a fost prezentată similar şi de Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Domnia sa ne-a spus: "Deratizarea este în curs şi este făcută de Primăria Capitalei. Situaţia din Sectorul 1 este mai specială, deoarece au fost probleme privind ridicarea deşeurilor depozitat ilegal pe domeniul public. Acest fapt reprezintă o cauză a înmulţirii şobolanilor în sectorul respectiv, dar din păcate nu am putut interveni asupra ei, deoarece competenţele Primăriei Capitalei nu se suprapun cu cele ale Primăriei Sectorului 1. Primăria Sectorului 1 se ocupă de relaţiile cu operatorii de salubritate, iar deratizarea domeniului public şi a instituţiilor publice este făcută de Primăria Capitalei. Nu aş putea să clarific a cui este vina pentru actuala situaţie din Sectorul 1, dar indiferent cine face parte din administraţia publică locală trebuie să ne implicăm cu toţii pentru rezolvarea acestei probleme. Iar când spun cu toţii, mă refer şi la agenţii economici şi la cetăţeni care trebuie să deratizeze spaţiile pe care le au în proprietate sau le folosesc".

După cum se poate observa, vina privind înmulţirea rozătoarelor din Sectorul 1 ar fi partajată între Primăria de sector şi Primăria Capitalei. Primăria Sectorului 1 a tărăgănat prea multe luni rezolvarea problemei ridicării deşeurilor aruncate ilegal pe spaţiul public, iar Primăria Capitalei a alocat fondurile necesare demarării deratizării abia la jumătatea acestui an.

Referendum, pentru liniştea social-democraţilor

În aceste condiţii, pe fondul nemulţumirii crescute a cetăţenilor faţă de modul în care noii edili au ales să gestioneze situaţia gravă cu care se confruntă Sectorul 1 din punct de vedere igienico-sanitar, social-democraţii au declanşat o amplă campanie de strângere de semnături pentru a solicita prefectului Capitalei declanşarea referendumului de demitere a Clotildei Armand din funcţia de primar. În campanie, s-a implicat şi senatorul Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, care, după ce a semnat pentru referendum, a afirmat: "E un dezastru administrativ tot ceea ce se întâmplă la Sectorul 1! Aşa că am semnat pe lista de semnături necesare organizării Referendumului pentru demiterea primarului Sectorului 1. Principalul motiv este dezinteresul faţă de cetăţeni! Felul în care arată acum sectorul, la 10 luni de mandat: lipsă de finanţare pentru spitale, dezinteresul pentru şcoli, mizeria, mirosurile pestilenţiale, gropile, şobolanii, ţânţarii, parcurile abandonate, problemele cu apa caldă la centrala administrată de Primăria Sectorului 1. Un om ajuns primar prin fraudă care, în plus, îşi bate zilnic joc de bucureşteni, inventând diverse poveşti şi războaie. Doamna în cauză se luptă, de fapt, cu cetăţenii sectorului 1, cu viaţa lor a cărei calitate a scăzut. Restul e propagandă! De peste 20 de ani am buletin de Bucureşti - Sectorul 1. Ce se întâmplă acum, este fără precedent. Capitala Capitalei, sectorul cu cele mai multe ambasade, teatre, muzee, instituţii publice, obiective turistice - Sectorul 1-, este în paragină. Îi invit pe cetăţenii Sectorului 1 să vină să semneze în număr cât mai mare pentru demiterea primarului incompetent (...). Să plece acasă cei care i-au minţit pe oameni, cei care au demonstrat că nu le pasă de problemele lor".

Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al primarului Clotilde Armand. Din păcate, domnia sa nu a răspuns apelurilor telefonice şi nici mesajelor referitoare la respectiva problemă care încă dă mari bătăi de cap cetăţenilor din Sectorul 1 al Capitalei.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. care ati ales-o sa va spalati ăe cap cu ea si cu USR

    de ce nu o dati jos?

    Piata Victoriei e goală  

    1. Jos trebuie dati hotii, nu cei care lupta impotriva coruptiei.

      Este anormal faptul ca lupta impotriva coruptiei este atat de anevoioasa la noi. 

      Multe contracte publice de la noi sunt facute cu dedicatie si trebuie sa poata fi stopate oricand, la cererea oricareia dintre parti, cu un preaviz de min. 1luna si max, 3 luni.

      Lupta contra coruptiei este anevoioasa. Vedem ce se intampla cu clotilda. Incalca legea in toate felurile, face contracte cu prietenii de furaciuni si inca nu este arestata/condamnata.

      Înainte de asta ar trebui să fie băgate la bulău toate rapandulele si jegurile nespălate ce ne-au supt de 30 de ani. Legea lustratiei, descretizarea dosarelor si abia apoi mai cautam sa vedem ce furaciuni fac ăștia noi, dacă le fac.

    Ea e și coruptă și JEGOASA !

    Votanții ei își dau peste mana cu care au votat-o! 

    1. Din contră, suntem fericiți dacă va reuși să bage toate jigodiile criptocomuniste la pușcărie. Este foarte greu să lupte împotriva acestui aparat monstruos, însă noi locuitorii sectorului 1 o sprijinim din inimă. La brutărie cu toții, încetați sa ne mai furați!

    clotilda este si corupta are si mizerie ce sa alegeti

    1. Mizerabil a fost pana acum jaful ordinar securistic... de 31 de ani. Nu va mai satura Dzeu.

    tipul de tzatza care isi pune poalele in cap si urla......numai ca o arde cu aere de vestica....

    1. Tu esti cocalar/merdelenist ce-ti plac poalele-n cap? Hai spune cum te arzi tu cu aere de estic.

    "Practic, se poate spune că primarul Clotilde Armand i-a pus pe cetăţeni să aleagă între continuarea unui contract încheiat fraudulos, prin corupţie"

    Asta spune propaganda usr/lgbt. Nu exista hotarare judacatoareasca in acest sens. Matracuca clotilda stabileste cu mintea ei năclăită tot ce vrea si multi cred si repeta balivernele dudei. Din acelasi motiv, desi toata lumea a vazut furtul grosolan de la S1, inca nu se poate spune (din pacate) ca matracuca este penala. 

    1. A văzut lumea piula....

    Nu avem nevoie sa ne spuna cineva ce sa facem in tara noastra. Aveam un primar roman tudorache diamante , hot corupt si mincinos dar macar era al nostru. Acum vine madam asta si vrea ea sa fara lucrurile corect si cinstit, asa ceva nu s-a facut niciodata in Romania asa ca sa ne lase in pace ca si asa suntem bolnavi cu sindromu Stockholm

    1. Ahhh , ce pl*m ne facem cu astia de la USR! Sa ii dam domnule odata jos ca nu mai putem sa facem nici o manarie! Nu se poate asa ceva! E tara noastra! Noi vrem sa o distrugem! Doar e a noastra! Ce vin astia straini sa ne spuna noua ce sa facem!?! Jos USR! Jos Armand! Jos Drula! Jos toata lumea!

    Locul lui madame Clodilde este la PUSCARIE, nu la PRIMARIE

    1. Gogule acolo-ti place tie sa stai ? Ala este locul tau ?

    Si nimeni nu cumpara de cativa lei otrava de sobolani din banii lui. Meritati sa va manance sobolanii, pentru ca sunt mai destepti decat voi.

    De departe se vede că este un articol plătit să fie dată jos primăriţa !!! Că se luptă cu baronii ce trăiesc pe seama vechilor contracte frauduloase şi n-ar trebui... Dar dacă gunoaiele sunt aduse din altă parte să fie circul mai mare? Parcă o altă firmă de salubritate urma să reyolve situaţia??? Mai bine era cu contracte frauduloase că n-aveam şobolani!! Imediat vor dispare şobolanii dacă pleacă Clotilde? Şi va fi binele de pe lume dacă se întoarce Firea !!!!

    1. De 20 de ani nu am mai avut probleme legate de curatenie in Sectorul 1. Contractele alea "frauduloase" si-au facut treaba. Exprimarea idioata. dar mai ales pentru idioti, cu "mafia gunoaielor" este clar si pentru un copil ca nu are nicio legatura cu realitatea. De cand a venit personajul , curatenia se face din gura , pe facebook....

      "Dar dacă gunoaiele sunt aduse din altă parte să fie circul mai mare? " - Serios ?! De parca mai e nevoie sa faca cineva ceva ca sa o compromita ...face ea destul

    Mizerie ce n-a văzut Parisu, în micul Paris...corupție și shobolaneala pură. Nivel de trai redus..

    1. Asa e, cu psd e raiul de pe pamant, toți aurolacii, manelistii, idiotii e fericiti, ne place sa ne arda la bvci pisedeul.

    Adica doar coruptia poate aduce curatenie. Halal civilizatie.

    De parca tranzitia de la coruptie si "curatenie" la curatenie fara coruptie s-ar putea face intr-un mod organizat! 

    Poate ar trebui puse reclame din-alea "beti 2 litri de apa in fiecare zi" si "nu mai fiti corupti" si rezolvam problema. 

    aveam impresia ca oamenii pasionati de bursa sunt mai inteligenti, dar nu, sunt doar niste exemplare superbe de cocalari Sudisti

    1. Nu mai bine o luati voi in Vest pe Clatita si sa va spalati pe cap cu ea? Poate va plac gunoaiele si sobolanii...

      Stimate ciumete, al cui sclav esti matale? de la cine sugi valorile europene?

    ... se aude și în suburbii. Șobolanii cenușii sunt mai tăcuți și mai isteți decât voi cei pesedizați. Hei, voi șobolani roșii și argații voștri ne'școliți, plătiți să comenteze aici... LINIȘTEEE !

    Vine ora 22:00 și se dă stingerea, și în celula temporar părăsită de cei doi președinți PSD /ai voștri , în așteptarea, în așteptarea, în așteptarea... prea prelungită a celui de al treilea, pentru crime împotriva umanității în 1989 -1990. Liniște, căci tulburați toate sectoarele Capitalei, vă auzim și în împrejurimi. Veți fi deratizați urmași ai bolșevicilor? Legea lustrației și punctul 8 de la Timișoara, doar v-au "mângâiat" somnul cu niște coșmaruri negre. V-au chinuit visurile cu cazanul cu smoală, destinația voastră curândă.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb