CLOTILDE ARMAND (USB), DESPRE TRANSPORTUL PUBLIC GRATUIT ÎN BUCUREŞTI:  "Gratuit nu e niciodată"

Andrei Stan
Politică / 12 iunie 2016

Clotilde Armand (Sursa foto: Facebook)

Clotilde Armand (Sursa foto: Facebook)

Clotilde Armand, candidata USB la primăria sectorului 1, a declarat în ceea ce priveşte posibilitatea ca transportul să fie gratuit pe RATB, în Capitală, că "nu e bine". "Gratuit nu e niciodată", a spus aceasta, într-o emisiune televizată.

"Gratuit nu e niciodată. Oamenii care conduc autobuzele sunt plătiţi şi autobuzele sunt cumpărate. Sunt două aspecte. Dacă este gratuit complet, sunt oameni care iau transportul fără să plătească - e risc să fie mizerabil. Dacă nu dai nimic, nu ai respect pentru obiectul respectiv. Vrem să fie un loc unde te simţi bine şi e confortabil. Cei care iau transportul fac un serviciu tuturor, e normal ca acest cost să fie împărţit", a spus Clotilde Armand, adăugând că merge frecvent cu metroul şi RATB, potrivit Digi24.ro.

"Nu cred că nu e bine să nu plătească. Dar ca toată lumea să se urce fără să plăteacsă, nu mi se pare bun", a precizat ea.

Nicuşor Dan a adăugat că una din marile probleme e că autobuzele RATB nu vin la timp.

Preşedintele USB a mai spus că atunci când Gabriela Firea va propune gratuitatea transportului public gratuit în Consiliul General al Municipiului Bucureşti consilierii USB se vor opune.

"Managementul RATB este depăşit. O să cerem audit, unde se duc banii, de ce avem 5.000 de şoferi, ce sunt ceilalţi 5.000 de angajaţi", a adăugat Nicuşor Dan.

Subiectul a fost dezbătut în condiţiile în care primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că, într-un interval de timp rezonabil, transportul în comun va deveni gratuit în Bucureşti, după îndeplinirea câtorva condiţii.

"Paşii sunt următorii: bandă proprie pentru autobuzele RATB, taxi şi salvări/pompieri, completarea flotei regiei cu încă minimum 300 autobuze - cele care acum există dar nu au piese -, continuarea procesului de transformare a regiei în societate comercială a municipalităţii pentru a putea atrage fonduri europene necesare modernizării, curăţenie în autobuze, siguranţa călătorilor, aer condiţionat vara, gratuitate, pentru început, înainte şi după vârfurile orare de trafic", a precizat ea.

Senatorarea a mai spus că introducerea gratuităţii la transportul public nu va duce la disponibilizări la Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

"Asta nu înseamnă că personalul RATB care vinde acum biletele va rămâne pe drumuri. Vom găsi soluţii pentru fiecare în parte. Eu vreau să creez locuri de muncă pentru bucureşteni, nu să cresc şomajul", a precizat Firea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si anume ii scolarizam pentru a putea fi in masura sa citeasca rapoartele financiare pentru a nu fi nevoie ca BNR sa-si acorde prerogative pentru o banca al carei sediu nu se mai afla din 2011 in Romania...

    Aha, gratuitate în afara varfurilor de trafic. Impresia mea este că era oricum gratuit, controlorii nefiind prezenți pe traseu.

     

    Problema jegului din RATB nu o elimini decât prin eliminarea pasagerilor jegoși. Nu există niciunul la metrou pentru că nu pot trece de controlul individual la intrare în subteran. 

     

    Cum elimini pasagerii jegoși? Un răspuns a fost dat la mitingul USB: dizolvi poporul și alegi altul. 

    Problema cu transportul gratuit este că nu mai ai temei să dai afară pasagerul jegos pe motiv că nu are bilet. Problema nu este finanțarea. Ea se poate realiza printr-o taxă locală la vânzarea oricărui produs (de genul TVA), un 0.05%, de ex. Toată lumea plătește, toată lumea beneficiază. Dar cum rezolvăm jegul? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb