Clubul Fermierilor Români lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură"

M.A.
Miscellanea #Agricultură / 22 noiembrie 2019

Clubul Fermierilor Români lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură"

Clublul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă lansează programul "Tineri Lideri pentru Agricultură", care are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură şi creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, tinerii înscrişi în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români.

Obiectivul principal al programului este acela de a pregăti noua generaţie de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public şi implicare pe zona de responsabilitate socială, pentru a creşte competitivitatea în acest domeniu şi pentru a asigurara succesiunea afacerilor fermierilor din ţara noastră.

Programul de pregătire este structurat pe trei module, primul fiind cel de "Iniţiere". Acesta cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: comunicare şi vorbire în public, diplomaţie şi protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management şi vânzări, managementul timpului şi simulare de business.

Al doilea este modulul de "Aprofundare" ce presupune cursuri pentru aspecte legislative - juridice concrete importante pentru agricultură; aspecte fiscale; marketing şi comunicare pentru afaceri şi modulul de "Consolidare" care se împarte în:

- Stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanţa României la Comisia Europeană;

- Stagii de internship în România la instituţiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României;

- Stagii de practică la companii private mari de tehnologie şi inputuri agricole;

- Perioada: stagiile în aceste instituţii se vor derula pe tot parcursul programului.

Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români, a declarat: "Programul Tineri Lideri pentru Agricultură vine ca o soluţie la principala provocare atât pentru agricultura românească, cât şi pentru cea europeană: îmbătrânirea populaţiei active şi interesul tot mai scăzut al tinerilor faţă de activităţile agricole, care determină o tot mai mare incertitudine în ceea ce priveşte succesiunea afacerilor. Tineri Lideri pentru Agricultură oferă un cadru structurat de pregătire pentru cei înscrişi în program în perspectiva continuării carierei în afacerea familiei sau desăşurarea activităţii în domeniile comerciale conexe agriculturii sau în cadrul instituţiilor naţionale şi europene responsabile pentru agricultură. Viitorul afacerilor fermierilor depinde de pregătirea prezentului, aşa că avem încredere că programele noastre vor clădi o fundaţie solidă pentru agricultura inovativă a viitorului."

Sursa citată a precizat că, programul "Tineri Lideri pentru Agricultură" setează obiective concrete şi urmăreşte rezultate de durată pentru creşterea siguranţei şi predictibilităţii afacerilor în agricultura ţării noastre, prin atragerea de oameni pregătiţi, calificaţi, motivaţi şi proactivi în sectorul agricol.

De asemenea, programul are misiunea de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole şi de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii româneşti la nivel naţional şi al Uniunii Europene. Totodată, programul dezvoltă iniţiative pentru creşterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susţin dezvoltarea comunităţii agricole.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb