CLUJ-NAPOCA: Ciocolată suspectă de salmonella, retrasă din magazinele Lidl

V.B.
Companii #Agro-alimentar / 2 mai 2014

Un lot de tablete de ciocolată cu nucă de cocos a fost retras din magazinele Lidl din Cluj-Napoca, după ce o analiză de autocontrol făcută de magazin a descoperit salmonella într-una dintre probele prelevate, fără a exista însă reclamaţii de la cumpărători, informează un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Mai multe afişe de informare au fost lipite la casele de marcat ale unor magazine Lidl din Cluj-Napoca, anunţând clienţii că pot returna tableta cu fulgi de cocos asupra căreia există suspiciuni de infestare cu salmonella, chiar fără a face dovada bonului de casă, cumpărătorii urmând a primi contravaloarea produsului.

Lidl a decis să retragă în mod preventiv produsul, precum şi celelalte produse din categoria "Tabletă diverse sortimente", provenite de la ZWC Millano. Până în momentul de faţă, nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs. Niciun alt produs comercializat de Lidl nu este afectat de această rechemare, mai transmit reprezentanţii retailerului francez.

Suspiciunea de contaminare cu salmonella a produsului a apărut după ce, la analizele de autocontrol efectuate de Lidl, au fost analizate două probe, la un laborator din Germania, dintre care una a ieşit pozitivă pentru această bacterie. Ca urmare, lanţul de supermarketuri a retras toate produsele din acel lot şi a făcut şi rechemarea în rândul populaţiei.

Salmonella, una din cele mai răspândite bacterii alimentare, are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt patogene pentru om. După depistarea bacteriei, trebuie fie realizată tipizarea, pentru a se vedea despre ce serotip este vorba. Analizele pentru tipizarea salmonella durează între 7 şi 10 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb