CMS asistă INVL în finanţarea de 24 milioane EUR acordată de BERD şi Eiffel pentru construcţia unei centrale solare în România

R.S.
Companii / 12 august

Diana Dona, Associate în echipa de Finance a CMS România

Diana Dona, Associate în echipa de Finance a CMS România

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investeşte în proiecte de energie regenerabilă, cu privire la obţinerea unui pachet de finanţare de 24,4 milioane EUR de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Eiffel Investment Group prin Fondul de Investiţii în Infrastructura Energetică al Eiffel Investment Group din Paris. Fondurile vor fi utilizate pentru construcţia unei centrale solare cu o capacitate de 60 MW în judeţul Dolj, România, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, INVL Renewable Energy Fund I, înfiinţat în 2021 de INVL Asset Management - un lider în gestionarea activelor alternative în statele baltice - este dedicat promovării proiectelor de energie regenerabilă. Fondul investeşte în proiecte de energie regenerabilă solare şi eoliene aflate în stadii incipiente şi în curs de dezvoltare, incluzând construcţia de noi centrale electrice, dezvoltarea şi/sau achiziţionarea infrastructurii necesare pentru operarea centralelor şi managementul eficient al centralelor existente în Uniunea Europeană şi în statele membre ale Spaţiului Economic European.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investeşte în opt parcuri solare în România, având o capacitate totală combinată de 451 MW.

Liudas Liutkevièius, Managing Partner la INVL Renewable Energy Fund I, declară: "Apreciem foarte mult încrederea şi recunoaşterea pe care ni le-au arătat BERD şi Eiffel Investment Group prin acordarea finanţării pentru construirea cu succes a noii noastre centrale solare din judeţul Dolj. Suntem foarte recunoscători Katerynei, Dianei şi întregii echipe CMS pentru experienţa şi sprijinul lor continuu în obţinerea finanţării necesare pentru continuarea proiectelor noastre."

Kateryna Chechulina, Counsel calificat în drept englez în cadrul echipei de Finance a CMS Ucraina, declară: "Suntem încântaţi că am fost alături de INVL în obţinerea acestei finanţări semnificative. Investiţiile INVL reprezintă un progres real în dezvoltarea capacităţii de generare a energiei regenerabile din România, contribuind la îndeplinirea angajamentului României faţă de obiectivul Uniunii Europene de neutralitate climatică până în 2050. Ne bucurăm că am jucat un rol în acest progres împreună cu echipa Capcora, consilierul financiar al INVL."

Diana Dona, Associate în echipa de Finance a CMS România, adaugă: "Această tranzacţie evidenţiază colaborarea excepţională dintre toate părţile implicate şi suntem mândri că am jucat un rol în susţinerea eforturilor INVL de a extinde infrastructura de energie regenerabilă din România. Finalizarea cu succes a acestei finanţări reflectă angajamentul şi experienţa CMS în asistarea clienţilor pe măsură ce aceştia avansează în tranziţia către un viitor mai verde", se menţionează în comunicat.

Echipa CMS a fost coordonată de Kateryna Chechulina (Counsel, Finance, CMS Ucraina), cu sprijinul Dianei Dona (Associate, Finance, CMS România) şi al lui Andrei Tercu (Tax Director), care au asistat cu privire la negocierea documentelor de finanţare şi a aspectelor fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb