CNBC: Acţiunile GameStop au revenit pe pământ, săptămâna aceasta

A.I.
Piaţa de Capital / 3 februarie 2021

Acţiunile GameStop au revenit pe pământ, săptămâna aceasta

Kyle Bass, Hayman Capital Management: "Evenimentele recente vor face ca mulţi vânzători în lipsă să renunţe la ceea ce au făcut în ultimele decenii"

Rupal Bhansali, Ariel Investments: "Cred că vedem o mulţime de semne ce indică către un top în piaţă"

Acţiunile GameStop au revenit pe pământ săptămâna aceasta, scăzând cu 70% în ultimele două zile de tranzacţionare, după creşterea sălbatică de la finele lunii ianuarie, iar volatilitatea ridicată a pieţei a ridicat multe întrebări legate de reglementare, activitatea traderilor de retail şi viitor, notează CNBC.

Cinci analişi au explicat pentru agenţia americană modul în care, în opinia lor, evenimentele de săptămâna trecută este posibil să afecteze piaţa.

Kyle Bass, fondator şi CIO al Hayman Capital Management, notează beneficiile aduse pieţei de vânzătorii în lipsă (short sellers), care pot fi pierdute având în vedere riscul în creştere al tranzacţiilor în care se mizează pe scădere.

Fondatorul Hayman Capital Management a spus: "Sunt traderii de retail care s-au unit concentrându-se intens pe unele companii, astfel încât cred că profilul de risc al vânzătorului în lipsa s-a schimbat dramatic. Singura consecinţă negativă pe care o văd venind de aici este că vânzătorii în lipsă reprezintă o forţă naturală de echilibrare în piaţă. Toţi preşedinţii SEC au spus acest lucru. Munca depusă în comunitatea vânzătorilor în lipsă pentru a controla piaţa de fraude, scheme Ponzi şi înşelătorii din partea managementului reprezintă o forţă de echilibrare foarte pozitivă pentru piaţă. Din păcate, evenimentele recente vor face ca mulţi vânzători în lipsă să renunţe la ceea ce au făcut în ultimele decenii".

Jim Cramer, gazda show-ului "Mad Money" a CNBC, a punctat că, traderii care vor cauta de acum înainte acţiuni asemănătoare cu GameStop, vor întâmpina dificultăţi majore.

"Din păcate, vânzătorii în lipsă au pierdut o avere. Din păcate, pentru cei care sunt de partea cealaltă (...) nu sunt foarte multe acţiuni de tipul GameStop, care să fie masiv vândute în lipsă", a spus Cramer.

J.J. Kinahan, strateg şef la TD Ameritrade, apreciază că evenimentul a adus persoane noi în piaţă, care au acces la educaţie şi tranzacţionare mai mult ca oricând.

"Ceea ce s-a întâmplat acum este puţin diferit de ceea ce s-a întâmplat în trecut, în primul rând pentru că instrumentele pe care investitorii de retail le au la dispoziţie sunt mult mai bune, mai bune decât cele pe care le aveau profesioniştii acum 20 de ani. Iar alt lucru este feedback-ul instantaneu (...). De asemenea, diferă mult modul în care oamenii interacţionează cu piaţa în general. Evident, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile cu GameStop şi AMC a fost un eveniment nebunesc, dacă vreţi. Nu cred că am mai văzut vreodată aşa ceva. Cu siguranţă nu din partea comunităţii de retail", a spus Kinahan.

Strategul de la TD Ameritrade a punctat că, în ultimul an şi jumătate, au apărut foarte mulţi oameni noi în piaţă, lucru pe care-l cataloghează ca fiind în general pozitiv.

"Ştiu că toată lumea vorbeşte despre restricţii, dar vreau să clarific un lucru. Nu am restricţionat nimic. Am ridicat cerinţele de capital astfel încât să se poată cumpăra şi vinde, dar nu în marjă", a adăugat Kinahan.

Jason Snipe, fondator şi director de investiţii al Odyssey Capital Advisors, vede cu ochi buni creşterea numărului investitorilor de retail, dar subliniază că este posibil să apară mai multe reglementări în piaţă.

Rupal Bhansali, directorul de investiţii al Ariel Investments, a explicat cum mişcările traderilor de retail, împreună cu alte evoluţii ale pieţei, indică către un un top.

"Cred că vedem o mulţime de semne ce indică către un top în piaţă. Cred că această volatilitate creată de investitorii de retail ce urmăresc să speculeze câteva nume, mai degrabă decât să investească, este simptomatică pentru ceea ce vedem în pieţe în ansamblu", a spus Bhansali.

Din punctul său de vedere, intrările record în obligaţiunile cu randament ridicat, năvala pe ETF-uri, evaluările pieţei, IPO-urile, sunt elemente care de obicei tind să fie semne ale unui top.

"Cred că, în ceea ce priveşte raliul impulsionat de vaccin pe care l-am văzut încă din noiembrie, aşteptările trebuie să se reseteze. Şi mai cred că, deşi probabil vom reuşi să gestionăm prima jumătate a anului, a doua pare mult mai vulnerabilă", a conchis Bhansali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Micii investitori (care de fapta sunt niste mici speculatori dornici sa scape de saracie) sunt un factor pozitiv in piete, aduc lichiditate dar nu asta e discutia.

    Discutia este ca, in cazul GameStop, miscarea declansata pe retelele sociale a fost prezentata de presa ca o revolutie a oamenilor saraci din toata lumea, impotriva corporatiilor.. adica oameni simpli, care isi rup painea de la gura pentru a pune la pamant fonduri speculative in burse. 

    Aceasta propaganda ar avea credibilitate daca n-ar semana ca doua picaturi de apa cu o alta miscare colectivista - Black Lives Matter, adica o miscare de imbratisare artificiala de imbratisarea mondiala a sclavilor de culoare, dupa ce decenii si secole ne-a durut fix in fund ca si ei sunt oameni, facand inclusiv filme care ii aratau dormind sub scara sau pazind o usa..

    Stoarceti o lamaie pentru miscarea colectivista in cazul GameStop! Buturuga mica darama corporatia mare...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb