CNBC: "Discursul lui Powell este cel mai important lucru pentru pieţe, săptămâna viitoare"

A.I.
Piaţa de Capital / 12 iunie 2022

"Discursul lui Powell este cel mai important lucru pentru pieţe, săptămâna viitoare"

CNBC:

"Discursul lui Powell este cel mai important lucru pentru pieţe, săptămâna viitoare"

Conferinţa preşedintelui Fed va avea loc după întâlnirea reprezentanţilor băncii, aşteptările fiind ca Rezerva Federală să majoreze rata dobânzii cu 0,5%, conform agenţiei americane

Lori Calvasina, RBC Capital Markets: "Piaţa vrea să vadă dovezi convingătoare că Fed-ul poate creşte dobânda fără să declanşeze o recesiune"

Cel mai important lucru pentru pieţe săptămâna viitoare este legat de ce va spune, miercuri, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale, conform CNBC.

Conferinţa de presă a lui Powell va avea loc după întâlnirea de două zile a reprezentanţilor băncii centrale americane, aşteptările fiind ca Fed-ul să majoreze rata dobânzii cu jumătate de punct procentual. Dar, raportul privind inflaţia publicat vineri, a indus temeri în rândul investitorilor că Fed-ul va fi şi mai agresiv sau va semnala că are de gând să accelereze ritmul viitoarelor creşteri ale ratei.

Rezerva Federală îşi va publica noile previziuni economice şi decizia privind rata dobânzii, dar discursul lui Powell despre planurile băncii privind creşterea ratelor în vară şi toamnă este elementul mai important pentru cursul pieţelor financiare, aflate într-o perioadă de turbulenţă. De altfel, acţiunile şi obligaţiunile au încheiat o săptămână volatilă, pe fondul temerilor investitorilor că inflaţia nu şi-a atins maximul, iar acţiunea băncii centrale poate duce economia americană în recesiune, conform CNBC.

Michael Schumacher, strateg la Wells Fargo, spune: "Cred că, într-adevăr, cheia este în discursul lui Powell (...), dacă va spune ceva ce va suna ca o îndrumare fermă pentru septembrie. Ar face-o doar dacă ar avea o atitudine hawkish, iar dacă nu o face, oamenii vor interpreta atitudinea sa drept dovish".

După datele privind inflaţia de vineri, peste aşteptări, acţiunile au avut scăderi masive, indicele S&P 500 încheind săptămâna cu un declin de 5,1%, vineri scăderea fiind de 3,9%.

Lori Calvasina, strateg la RBC Capital Markets, spune: "Piaţa vrea să vadă nişte dovezi clare şi convingătoare că Fed-ul poate reuşi (n.r. să crească rata dobânzii) fără să declanşeze o recesiune". Analistul este de părere că piaţa va căuta indicii în acest sens în datele economice.

Dar, raportul de vineri privind inflaţia a fost un catalizator negativ pentru pieţe, spulberând speranţele că indicele preţurilor de consum a atins maximul. Indicele a urcat cu 8,6%, în mai, cu mult peste nivelul de 8,3% aşteptat de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

În acest context, atât Barclays, cât şi Jefferies şi-au schimbat prognozele privind acţiunile Fed-ului, incluzând şi un scenariu cu o creştere de 75 de puncte de bază, miercuri, deşi alţi economişti încă se aşteaptă la o creştere cu jumătate de punct procentual.

Economiştii de la Goldman Sachs şi-au revizuit de asemenea prognoza, incluzând o creştere de jumătate de punct în septembrie, pe lângă o creştere de jumătate de punct miercuri şi o alta în iulie.

Echipa de la JP Morgan se aşteaptă ca oficialii Fed să vină cu noi previziuni privind rata dobânzii, care să reflecte un ritm mai rapid de înăsprire a politicii monetare, dar încă mizează pe o creştere de jumătate de punct miercuri.

În piaţa obligaţiunilor, randamentele titlurilor de stat au crescut după ştirile privind inflaţia, dar şi curba randamentelor s-a aplatizat. Aceasta înseamnă că randamentele cu durata mai scurtă, cum ar fi cele pe doi ani, au ajuns mai apropiate de cele cu durata mai lungă, cum sunt cele pe zece ani. O inversare a curbei, ceea ce înseamnă că randamentele titlurilor cu maturităţi scurte să le depăşească pe cele cu maturităţi lungi, este un semnal de recesiune.

Calvasina de la RBC Capital Markets spune că piaţa include în prezent în preţuri doar o recesiune uşoară. În opinia sa, sunt şanse cam de 60% ca piaţa să fi stabilit deja un minim.

"Cred că evaluările au devenit suficient de rezonabile astfel încât să îţi poţi face lista de cumpărături şi să achiziţionezi numele pe care le voiai", a spus strategul conform CNBC.

Notă

Hawkish semnifică o atitudine mai agresivă a băncii centrale în privinţa creşterii ratelor dobânzii, iar dovish o abordare mai relaxată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb