CNCAV: De miercuri ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

J.P.
Miscellanea / 31 mai 2021

De miercuri ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani

Imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech ar putea începe miercuri, respectarea acestui termen fiind condiţionată de îndeplinirea "tuturor criteriilor procedurale impuse" de Agenţia Europeană a Medicamentului, "conform calendarului agreat", informează Agerpres.

"De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Respectarea acestui termen este condiţionată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenţia Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat", informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis pe 28 mai recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

CNCAV precizează că pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată şi, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali.

De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-thru.

"Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)", afirmă sursa citată.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne "soluţia sigură şi eficientă" pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, "cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european".

"Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 şi 15 ani, sens în care eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", mai susţin reprezentanţii CNCAV.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Romanii trebuie sa stie ceva despre vaccinarea copiilor. Asa cum am furnizat date exacte despre lipsa informatiilor pe care FDA sau EMA sa se bazeze, asa exista aceasta dezbatere in Germania. Sursa: DW

     

    "În Germania, decizia EMA a alimentat suplimentar controversele privind vaccinarea copiilor. 

     

    Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko), a indicat că nu se va grăbi să emită o recomandare de vaccinare pentru copii și că este posibil să nu recomande vaccinarea tuturor copiilor, ci doar pentru cei care suferă de anumite boli, argumentând că datele privind efectele secundare ale vaccinului sunt încă insuficiente.  

     

    Medicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor, transmitea vineri agenția DPA, citându-l pe directorul Colegiului Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt. Acesta a avertizat asupra ”presiunii politice și sociale tot mai mari asupra părinților pentru ca aceștia să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19”. ”Datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt în prezent insuficiente și nu se poate face nicio recomandare”, a declarat Reinhardt. " 

     

    Mai era un troll guvernamental aici pe forum care incerca sa ma intimideze sa mai fac publice date stiintifice. Chiar il incurajez pe acel nesimtit sa il critice si pe dl dr Reinhardt care imi confirma ceea ce voi, cititorii Bursei, stiati de ceva vreme. De la mine care doar va aratam ce spun cu adevarat cifrele/studiile, nu ce va zic politicienii ca ar zice. 

    1. nu stiai ca DW este portavocea rusilor si medicii germani sunt platiti de rusi?

      Asa este DW este portavocea rusilor, dar a cui portavoce este Turcan, Gheorghita, Streinu-Cercel? A acelorlasi rusi prin sistemul securist de la noi.

      Asta inseamna ca rusii conduc lumea, pun presedinti americani si conduc Europa. Davai, bravo lor.

      Multumesc pentru efortul depus in a prezenta publicului informatii corecte, chiar daca nu convin dogmei, pe care unii se incapataneaza sa o prezinte drept adevar.

      Vedem cum intre timp si Facebook revine asupra cenzurarii unor informatii pana de curand considerate anti-sistem sau conspirative (vezi originea virusului SARS-CoV-2).  

    Nu e cam mare graba? Vrem sa fim primii din UE care ne înțepăm copii in vena sau ce?

    De unde tot acest heirupism? 

    Nu prea se mai inghesuie nimeni si sperati sa gasiti niste dereglati care sa dea buzna sa-si vaccineze copiii.

    Eu cred ca nu se vor inghesui prea multi. 

    Vaccinarea și condiționarea copiilor e un act criminal similar ca și consecințe cu înrolarea lor obligatorie într-o armata de sclavi.

    Părinții sunt responsabili pentru tot. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb