Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat astăzi, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat administrarea serului Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, că va anunţa în timp util asupra datei la care acest proces va debuta înţara noastră, iar în perioada următoare vor fi organizate evenimente de informare care să ofere răspunsurile necesare la principalele preocupări şi întrebări primate, potrivit Agerpres.
"CNCAV manifestă preocupare pentru pregătirea cabinetelor de vaccinare, optimizarea platformei de programare şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Totodată, vor fi elaborate procedurile şi instrucţiunile necesare, astfel încât procesul de vaccinare în rândul celor mici să se deruleze într-un mediu favorabil şi sigur", a transmis comitetul.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat astăzi administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.
"În cazul vaccinării cu Comirnaty, beneficiile depăşesc riscurile, mai ales la copiii cu comorbidităţi care ar putea dezvolta forme severe de boală", se arată în analiza efectuată de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman al EMA, citată în comunicat.
CNCAV precizează că, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 micrograme comparativ cu 30 micrograme).
"Potrivit CHMP, vaccinul pentru copii ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie a.c. Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 micrograme) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 micrograme) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2)", conform comunicatului.
Eficacitatea Comirnaty a fost calculată la aproape 2.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, care nu prezentau semne de infecţie anterioară, arată CNCAV. "Aceşti copii au primit fie vaccinul, fie placebo. Din cei 1.305 de copii care au primit vaccin, trei au dezvoltat COVID-19, comparativ cu 16 din cei 663 de copii care au primit placebo. Aceasta înseamnă că, în acest studiu, vaccinul a avut eficienţă de 90,7% în prevenirea COVID-19. Siguranţa şi eficacitatea vaccinului, atât la copii, cât şi la adulţi, vor continua să fie monitorizate îndeaproape, vaccinul fiind utilizat în campaniile de vaccinare din statele membre UE, prin sistemul de farmacovigilenţă al UE şi prin studiile în curs şi suplimentare efectuate de compania producătoare şi de autorităţile europene", se arată în comunicatul citat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2021, 19:36)
Acesta este momentul cheie al renuntarii la certificatul verde in Romania. POLITICIENII L-AU TIPARIT pe hartie moale si s-au sters la fund cu el.
Niciun politician intreg la minte nu va vota certificatul fascist care LE VA OBLIGA proprii copii sa fie vaccinati pentru a merge la scoala, la joaca si in magazine.
NIMENI NU VA VOTA O ABERATIE FASCISTA.
Nimeni nu va vota pentru ca statul sa le faca copiii cobai experimentali. Pentru ca va dati seama ca certificatul digital SE VA EXTINDE AUTOMAT asupra tuturor persoanelor eligibile, de la 5 ani in sus.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de ROmania în data de 25.11.2021, 21:50)
Ja, ja, ja! Jawhol! Grun zertifikate Kaput! Nazi Kaput! Extindire aberation! Obligiren nicht! Kinder mitt surprizen!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2021, 23:11)
Kinder mitt surprizen! .... a fost geniala.