CNH a sistat furnizarea cărbunelui către Termocentrala Paroşeni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 ianuarie 2012

Compania Naţională a Huilei (CNH) a sistat, ieri, furnizarea cărbunelui către Termocentrala Paroşeni din Valea Jiului, conducerea CNH sus-ţinând că nu mai poate funcţiona cu preţul plătit pe gigacaloria de huilă.

Reprezentanţii CNH au declarat, citaţi de Mediafax, că a fost trimisă o notificare conducerilor celor două termocentrale din judeţul Hunedoara care ard huilă din Valea Jiului, respectiv cea de la Paroşeni (Valea Jiului) şi cea de la Mintia (Deva).

Decizia de încetare a furnizării cărbunelui a venit ca urmare a preţului oferit de cele două termocentrale pe gigacalorie, ce periclitează func-ţionarea CNH care, la actualele preţuri, susţine că nu mai poate asigura cheltuiala cu muncitorii, dar nu poate garanta nici siguranţa muncitorilor şi a locurilor de muncă.

"Am cerut preţ la gigacalorie. Este inadmisibil ca nouă să ne dai 65 de lei pe gigacalorie şi să nu încurajezi cărbunele din ţară şi să cumperi huilă din import cu 85 de lei pe gigacalorie", a declarat Petre Nica, preşedintele sindicatului "Munteel" din Valea Jiului, singurul sindicat care are reprezentativitate la nivelul CNH.

Pe de altă parte, Doru Vişan, directorul de la Termocentrala Paroşeni, a declarat că mai are în stoc 15.000 de tone de cărbune.

Astăzi, la Ministerul Economiei, are loc o întâlnire între reprezentanţii celor două termocentrale din judeţul Hunedoara, conducerea CNH şi sindicate, pentru negocierea preţului pe gigacalorie.

Surse din CNH au declarat că decizia de sistare a cărbunelui va fi luată şi pentru Termocentrala Mintia, dacă astăzi nu va fi renegociat preţul pe gigacalorie, deşi termocentrala din Mintia plăteşte cu patru lei mai mult pe gigacalorie decât Paroşeniul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb