CNN: Companiile americane au un număr scăzut de directori afro-americani

A.D.
Miscellanea / 3 iunie 2020

Companiile americane au un număr scăzut de directori afro-americani

America mai are mult de parcurs până la combaterea discriminării, având în vedere lipsa de angajaţi afro-americani din rolurile de conducere ale companiilor importante, informează CNN.com.

Există o conştientizare din ce în ce mai mare cu privire la necesitatea diversităţii la nivelul locului de muncă. În primul rând,diversificarea înseamnă oferirea de şanse egale tuturor. În al doilea rând, pentru companie înseamnă să dispună de angajaţi calificaţi şi recomandaţi pentru o meseri, pe măsură ce demografia americană şi obiceiurile consumatorilor se schimbă. Cu toate acestea, numeroase studii arată că numărul angajaţilor afro-americani în poziţii de conducere este foarte mic.

Companiile nu sunt obligate să dezvăluie etnia şi consiliilor lor de directori, astfel încât statisticile care există sunt adesea colectate manual.

Iată un eşantion de ceea ce ştim dintr-o varietate de surse.

În anul 2018, doar 3,3% dintre profesioniştii negri au deţinut funcţii de conducere executive sau seniorale.

Printre companiile Fortune 500, mai puţin de 1% din CEO-uri sunt afro-americani. Astăzi sunt doar 4, în scădere de la un număr de 6 în 2012, potrivit Fortune. Şi în ultimele două decenii, au fost doar 17 CEO afro-americani în total. Dintre acestea, doar una a fost o femeie - Ursula Burns, care a condus compania Xerox din 2009 până în 2016.

Despre afro-americanii aflaţi în roluri de înaltă putere aflăm că: cei care sunt promovaţi cel mai adesea în funcţia de director general sau numiţi în consiliile corporative, de obicei au deţinut unul sau mai multe titluri specifice - CEO, director financiar şi preşedinte regional şi care au livrat profituri semnificative pentru companie.

Însă, în rândul companiilor Fortune 100 din acest an, profesioniştii negri reprezintă doar 3% dintre directorii generali, 1% din CFO şi 3% din liderii de profit, potrivit calculelor Stanford Corporate Governance Research Initiative.

Pe de altă parte, profesioniştii negri însumează un procent relativ ridicat de directori în resurse umane (13%) şi directori de administraţie (43%), dar şansele de a fi promovaţi de acolo în funcţia de director general sau de consiliu sunt mici.

Raportul de putere al Black Enterprise din raportul consiliului de administraţie din anul 2019 a constatat că, printre companiile S&P 500, existau 322 de directori corporativi negri la 307 companii. Dintre aceştia, 21 au fost preşedinţi şi directori. Pe de altă parte, raportul a mai constatat că mai mult de o treime dintre companiile S&P 500 nu aveau niciun membru al consiliului negru.

Studiul "Afro-american în America corporativă" realizat de Centrul pentru Talente Inovatoare a constatat că majoritatea profesioniştilor negri au suferit prejudicii rasiale la locul de muncă, mai mult decât orice alt grup. Adesea oamenii au prejudiciat prin microagreciuni verbale, cum ar fi că afro-americanii nu vorbesc corect gramatical sau că sunt diferiţi de ceilalţi.

Raportul a menţionat că : "Prejudiciul şi microagresiunile au consecinţe. Pe lângă avansarea lentă, găsim, de asemenea, fenomenul care cuprinde mai mult de o treime dintre angajaţii afro-americani care intenţionează să părăsească companiile în termen de doi ani."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Obligam prin decret galactic ca toate companiile (indiferent unde sunt, nu doar din America si indiferent de domeniu de activitate) sa aiba CA, CEO , directori executivi, etc. numai din /si persoane afro-americane. afro-europene, afro-ruse, afro chineze , afro-arabe, etc, etc..

    Pentru a repara injusta discriminare de pana acum si in compensatie disponibilizam imediat toti angajatii care au o alta culoare !!! 

    EEE? 

    Ce are culoarea vizavi de competenta si profesionalism ? Acum numaram directorii afro-americani si facem statistici "semnificative" de paritate ???? 

    Daca esti OK poti sa fi albastru cu picatele si de pe Marte si te angajeaza toata lumea! 

    Lumea de azi s-a TAMPIT !

    Pe cand o justa nediscriminare la taitul frunzii la patrupede ??? 

    1. Cotele sunt de rahat intr-o lume ideala sau intr-o meritocratie... Dar din pacate nu traim intr-o lume ideala. Si multe joburi importante se obtin prin pile sau recomandari.

      Un exemplu banal e Jared Kushner. Crezi ca intr-o meritocratie ginerica ar fi ajuns senior adviserul socrului sau D. Trump?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb