CNN: "Hamas are un centru de comandă sub spitalul Al-Shifa"

T.B.
Internaţional / 13 noiembrie 2023

CNN: "Hamas are un centru de comandă sub spitalul Al-Shifa"

Un oficial american cu cunoştinţe despre informaţiile de inteligentă americană afirmă că Hamas are un centru de comandă sub spitalul Al-Shifa, utilizează combustibil destinat spitalului, iar luptătorii săi se adună regulat în şi în jurul Al-Shifa, informează CNN.

Aceste informaţii vin în urma comentariilor făcute duminică de către un oficial important de la Casa Albă, conform căruia spitalul, cel mai mare din Gaza, nu este folosit doar pentru tratarea civililor, transmite sursa menţionată.

"Poţi vedea chiar şi din rapoartele publice că Hamas foloseşte spitale, alături de multe alte facilităţi civile, pentru comandă şi control, depozitare de arme şi cazare a luptătorilor săi", a declarat consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, duminică, în emisiunea "State of the Union" de la CNN, potrivit sursei. "Fără a intra în detalii despre acest spital sau acea afirmaţie specifică, aceasta este istoria lui Hamas, atât istoric, cât şi în acest conflict", conform sursei citate.

Israelul a insistat că are dreptul să întreprindă acţiuni militare în jurul spitalului, în ciuda criticilor venite din partea ONU şi a altora. Guvernul israelian a anunţat că a creat coridoare de evacuare şi a cerut retragerea civililor, oferind, de asemenea, combustibil, relatează CNN.

Hamas şi oficialii spitalului au negat acuzaţia de centrul de comandă, potrivit sursei indicate.

"Nu există niciun motiv pentru care nu am putea să scoatem pacienţii de acolo, în loc să permitem ca Hamas să-l folosească ca centru de comandă pentru terorism, pentru rachetele pe care le trag împotriva Israelului, pentru tunelurile de teroare pe care le folosesc pentru a ucide civili israelieni", a spus preşedintele israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu la emisiunea "State of the Union" de la CNN, precizează sursa citată.

Netanyahu a adăugat că Israelul "acţionează cu grijă când vine vorba de spitale. Dar nu vom acorda imunitate teroriştilor", potrivit CNN.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai normal.ca are,nu era nebuna armata israeliana sa inconjoare un spital si sa se lupte cu civilii care nu le pun viata in pericol .Adica ce vrea sa ne faca sa credem.criminalii astia de la hamas,ca ei sunt intr-o alta parte si ca armata israeliana alearga dupa cai verzi pe pereti?Chiar acolo sunt,sub spital,lupta ca niste lasi ascunsi in spatele bolnavilor pentru.viata lor inutila si mizerabila!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb