CNN: SUA au observat pregătiri ale Rusiei pentru un posibil test cu torpila Poseidon

G.D.
Internaţional / 10 noiembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

SUA au observat în ultimele săptămâni nave ruseşti care se pregăteau pentru un posibil test al unei noi torpile cu propulsie nucleară, a declarat pentru CNN un oficial înalt American.

Printre navele care au luat parte la pregătiri a fost Belgorod, un submarin cu rachete de croazieră modificat pentru operaţiuni speciale, care este capabil să lanseze vehicule subacvatice fără pilot, inclusiv torpila Poseidon.

În ultima săptămână, navele au fost observate părăsind zona de testare din Marea Arctică şi întorcându-se înapoi în port fără a efectua un test. SUA consideră că ruşii ar fi putut întâmpina dificultăţi tehnice.

"Acest lucru poate fi văzut ca parte a imaginii de ansamblu şi a practicii militare recente a Rusiei, trimiterea de trupe prost antrenate şi insuficient echipate în Ucraina", a declarat un diplomat occidental pentru CNN. "Industria militară a Rusiei trece prin momente dificile şi, de asemenea, putem vedea că sancţiunile occidentale asupra bunurilor militare de înaltă tehnologie au un efect şi trebuie să continue".

Oficialii americani au spus că Rusia ar putea încerca din nou să testeze torpila, dar au remarcat că apele din zona de testare vor începe în curând să se îngheţe, limitând fereastra pentru operaţiuni.

Un test al torpilei probabil ar fi aprins tensiunile cu SUA şi mai mult, într-un moment în care Washingtonul şi aliaţii săi au monitorizat cu atenţie orice semn că Rusia s-ar putea pregăti să folosească arme nucleare în războiul din Ucraina. De asemenea, SUA au acordat o atenţie deosebită oricăror posibile teste ale torpilei Poseidon.

Torpila Poseidon este un vehicul subacvatic fără pilot cu propulsie nucleară, capabil să transporte atât muniţii convenţionale, cât şi nucleare. Sistemul său de propulsie nucleară oferă Poseidonului o rază de acţiune practic nelimitată.

SUA nu cred că vreun test ar fi implicat detonarea unui dispozitiv nuclear. Orice pericol potenţial ar proveni dintr-o funcţionare defectuoasă a sistemului de propulsie nucleară, care ar putea prezenta riscuri din cauza radioactivităţii.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat pentru prima dată existenţa sistemului Poseidon în timpul discursului său privind starea naţiunii din 2018, prezentându-l drept o nouă armă "inovatoare".

"Unitatea nucleară este unică pentru dimensiunile sale mici, oferind în acelaşi timp un raport putere-greutate uimitor. Este de o sută de ori mai mică decât unităţile care alimentează submarinele moderne, dar este totuşi mai puternică şi poate trece în modul de luptă, adică atinge capacitatea maximă, de 200 de ori mai rapid", a spus Putin atunci.

Belgorod este cel mai lung submarin din ocean astăzi şi a fost predat Marinei Ruse în iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb