CNVM va analiza astăzi mandatul preşedintelui SIF "Transilvania"

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 aprilie 2004

Graba cu care CNVM l-a invalidat vineri pe preşedintele SIF "Transilvania", Mihai Fercală, poate fi pusă şi pe seama faptului că Dan Paul, contestatarul preşedintelui Fercală, a depus o plîngere penală la Poliţie împotriva preşedintelui Comisiei, Gabriela Anghelache, acuzînd-o de abuz în serviciu, susţin surse din SIF. Grupul de acţionari reprezentaţi de Dan Paul şi-a motivat sesizarea la Poliţie, printre altele, şi prin faptul că CNVM nu a revenit asupra deciziei de validare a preşedintelui SIF "Transilvania" de acum trei ani, conform unei hotărîri judecătoreşti dată în decembrie anul trecut.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) urmează să analizeze astăzi decizia luată de preşedintele CNVM, Gabriela Anghelache, prin care a invalidat vineri statutul de membru în Consiliul de Administraţie al SIF "Transilvania", a domnului Mihai Fercală. Analizarea deciziei este necesară întrucît, după cum ne-a declarat Paul Miclăuş, comisar CNVM, aceasta a fost luată cu votul majorităţii celor prezenţi aşa cum prevede statutul Comisiei pentru cazuri de urgenţă şi nu cu cvorumul necesar în situaţii normale (hotărîrile Comisiei trebuie să aibă acceptul a minim cinci dintre cei şapte membri ai săi). În cadrul AGA SIF "Transilvania", ce a avut loc la sfîrşitul săptămînii trecute, Mihai Fercală şi-a exprimat sus-piciunea că decizia de invalidare a sa în CA ar fi avut cvorumul necesar.

Decizia Comisiei ce va fi luată astăzi, dacă se va întruni cvorum, va ţine seama şi de evenimentele petrecute între timp, a mai precizat Paul Miclăuş. Între momentul deciziei CNVM de invalidare a funcţiei preşedintelui Mihai Fercală şi cel al şedinţei de Comisie, la SIF "Transilvania" a avut loc AGA, iar Mihai Fercală a fost ales membru în CA. Mandatul preşedintelui Mihai Fercală a fost contestat de un grup de acţionari minoritari care susţinea incompatibilitatea acestuia cu faptul că era prezent şi în consiliul de administraţie al BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb