Cod portocaliu de frig şi ninsori în Bucureşti şi 15 judeţe, până vineri după-amiază

D.I.
Miscellanea / 21 martie 2018

Cod portocaliu de frig şi ninsori în Bucureşti şi 15 judeţe, până vineri după-amiază

Meteorologii eu emis, astăzi, mai multe avertizări de Cod galben şi portocaliu de vreme deosebit de rece şi ninsori, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), dat publicităţii.

Prima avertizare de Cod Portocaliu intră în vigoare astăzi, ora 14:00. Vor fi afectate centrul şi sud-estul ţării, precum şi in zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Potrivit documentului, astăzi, la ora 14:00, intră în vigoare o primă avertizare de Cod portocaliu de vreme deosebit de rece, ninsori moderate şi polei, valabilă pana as, ora 15.00. Astfel, valorile termice vor fi cu peste 10 grade mai scăzute decat mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării

În dupa-amiaza şi seara zilei de astăzi (21 martie) se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zapadă pe arii mai extinse în centrul şi sud-estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. În prima parte a zilei de mâine, în sud-vestul şi sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

La începutul intervalului, în sudul Munteniei şi în Dobrogea vor fi si precipitaţii mixte, favorizând formarea de polei sau ghetuş.

De asemenea, astăzi, la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare de Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, pentru judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Timişoara.

În aceste regiuni, ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zapadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45-55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

În acelaşi timp, în sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

Vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptamânii, cu precădere în jumatatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig.

În cele din urmă, ANM anunţă că începand de mâine, ora 23:00, până vineri la ora 15:00, judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Buzău, Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, se vor afla sub avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare abundenţă, strat de zapadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb