CODUL LUI IORGULESCU, ÎN PERIOADA COVID-19 Fără strângeri de mâini, îmbrăţişări şi schimburi de tricouri în Liga 1

G.M.
Ziarul BURSA #Sport / 12 martie 2020

Etapele a treia din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 1 la fotbal se vor dis-puta după codul introdus în urmă cu câteva zile de Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Liga a introdus 20 de reglementări pentru cluburile de primă divizie, luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Cele 20 de reguli transmise de LPF către cluburile din Casa Pariurilor Liga 1, par la prima vedere hilare, ţinând cont că sunt foarte greu de respectat de către participanţii la partidele respective.

Codul LPF pentru această perioadă competiţională prevede:

"1. Nu se va bea apă (sau orice alte soluţii de rehidratare etc.) din aceiaşi sticlă/recipient cu o altă persoană. Nu se vor schimba prosoape, halate de baie sau alte obiecte de acest gen, între coechipieri/personal etc.

2. Evitaţi consumul de mâncare în vestiare.

3. Se vor pune articolele şi hainele personale în saci, evitând să fie lăsate sau expuse în vestiare sau în coşurile comune.

4. Se vor arunca imediat materiale folosite, cum ar fi tape-urile, bandajele, hârtia etc. în recipientele corespunză-toare.

5. Spălaţi-vă bine pe mâini cât mai des. Spălarea mâinilor şi dezinfectarea sunt decisive pentru a preveni infecţia. Mâinile trebuie spălate cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde şi apoi, după clătirea completă, trebuie uscate cu ştergare de unică folosinţă. Dacă săpunul şi apa nu sunt disponibile se poate utiliza şi un produs de igienizare pentru mâini pe bază de alcool 60%.

6. Instalaţi distribuitoare automate cu soluţii de curăţare dezinfectante adecvate, atât în vestiare cât şi în toalete.

7. Nu atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile nespălate.

8. Dacă tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi gura şi nasul cu un ţesut - de preferinţă de unică folosinţă - sau cu braţul, dar nu cu mâna.

9. Ventilaţi toate camerele bazelor sportive şi a celor de cantonament cât mai des.

10. Dezinfectaţi periodic mesele, băncile, scaunele, umeraşele, podelele, robinetele, mânerele, duşurile şi toaletele cu soluţii dezinfectante pe bază de înălbitor sau clor, solvenţi, etanol 75%, acid paracetic şi cloroform.

11. În cazul activităţilor de refacere în bazine de apă, solicitaţi monitorizarea constantă a parametrilor chimici (clor sau a altor soluţii dezinfectante) şi a parametrilor fizici (inclusiv pH-ul sau temperatura, care afectează nivelul clorinării).

12. Sportivii/personalul care prezintă simptome ale unei infecţii respiratorii şi / sau febră în curs de desfăşurare trebuie să părăsească imediat restul echipei - să se izoleze - şi să anunţe medicul echipei precum şi autorităţile competente, prin apel telefonic la nr. de urgenţă 112.

13. Asiguraţi-vă că în vestiare are acces doar personalul autorizat şi limitaţi pe cât posibil numărul de vizite ale oricăror persoane, în bazele sportive.

14. Limitaţi accesul pe teren astfel încât să fie permis strict persoanelor necesare desfăşurării jocurilor.

15. În timpul controalelor doping pregătiţi - în afară de şerveţele de unică folosinţă pentru a acoperi masa - soluţii dezinfectante pentru spălarea mâinilor. Acestea vor fi utilizate numai după recoltarea probelor. Înainte de recoltare spălarea mâinilor se va face cu apă şi săpun.

16. Medicii echipelor trebuie să verifice în prealabil condiţiile igienice ale tuturor vestiarelor, inclusiv ale echipei gazdă, arbitrilor şi delegaţilor, precum şi a camerei amenajate pentru controale antidoping.

17. Medicii echipelor trebuie să participe activ la organizarea deplasărilor, să verifice toate aspectele logistice (igiena mijloacelor de transport şi a celor de transfer pentru echipă şi stafful care o însoţeşte, locul de cazare - se vor evita facilităţile de cazare aglomerate şi se va încerca pe cât posibil obţinerea unor camere igienizate) şi să asigure orice dispozitive de protecţie în scopuri preventive. Medicilor trebuie să li se asigure prezenţa alături de echipă pe toată durata deplasărilor.

18. Se recomandă personalului medical (medic, maseur, preparator fizic, kinetoterapeut, etc) care intră în contact constant cu sportivii să nu acţioneze concomitent în medii externe care sunt supuse riscului de contaminare (aceste persoane să-şi limiteze activităţile profesionale strict în cadrul echipelor unde sunt angajaţi).

19. Chiar şi în contextul desfăşurării jocurilor fără spectatori, aşa cum s-a stabilit prin adresa LPF nr. 183/08.03.2020, vă rugăm să reduceţi numărul persoanelor care au acces în arenele sportive la aceste evenimente astfel încât să fie prezente strict persoanele indispensabile organizării meciurilor.

20. În timpul desfăşurării meciurilor jucătorii să evite contactele între ei sau cu alte persoane (cum ar fi cele care survin în momentele de bucurie după marcarea golurilor, îmbrăţişări şi alte asemenea, saluturile prin strângerea mâinii de la începutul sau de la sfârşitul jocurilor, etc)".

Cu alte cuvinte, fără respectul arătat adversarilor şi arbitrilor la începutul partidei prin strângerea mâinilor, fără îmbrăţişările colective la marcarea golurilor, fără schimburi de tricouri la finalul meciului. Toate acestea în condiţiile în care partidele se desfăşoară fără spectatori pe toate stadioanele din ţară.

Rămâne de văzut dacă observatorii partidelor din Liga 1 vor verifica îndeplinirea acestor reguli, mai ales cele cu privire la verificarea de către medici a condiţiilor igienice a vestiarelor din cadrul arenelor în care se vor disputa meciurile de fotbal.

Etapa a treia din play-off are programate următoarele partide: Astra Giurgiu-Gaz Metan Mediaş (14 martie, ora 17:30), CS Universitatea Craiova-FC Botoşani (14 martie, ora 20:30) şi CFR Cluj-FCSB (15 martie, ora 20:30).

În play-out, pentru evitarea retrogradării, se vor juca următoarele partide: FC Viitorul Constanţa - Politehnica Iaşi (13 martie, ora 20:30), Sepsi OSK - FC Hermannstadt (15 martie, ora 17:30), FC Voluntari-Academica Clinceni(16 martie, ora 18:00) şi Dinamo Bucureşti-Chindia Târgovişte (16 martie, ora 20:30).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb